Termik Santral, Meclis gündemine de taşındı

Silivri'de yapılması planlanan termik santrale olan tepki Silivri Belediye Meclisi'ne de taşındı. Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyesi Süheyl Kırkıcı, sunduğu sözlü önerge ile Meclis'in de bu konuya tepki göstermesi gerektiğini dile getirdi.

Termik Santral, Meclis gündemine de taşındı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediyesi Meclisi 2017 yılı Mart Ayı 1. Birleşimi bugün gerçekleştirildi. Toplantıda gündem maddeleri ile birlikte Adalet ve Kalkınma Partisi’nin vermiş olduğu önergeler de görüşüldü. Önergelerin okunmasının adından söz alan Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyesi Süheyl Kırkıcı, Silivri’de yapılması planlanan ve Silivri’de yaşayan vatandaşların tepki ile karşıladığı “termik santral” konusunu Meclis gündemine taşıdı. Kırkıcı’nın Meclis’in ortak tepki göstermesi gerektiğini dile getirmesinin üzerine Adalet ve Kalkınma Partisi adına söz alan Tamer Şişman da Kırkıcı’nın önergesinin ortak önerge olarak Çevre Komisyonu’na sevk edilmesini istedi.

Kırkıcı: Zehir hiçbir şekilde adres sormayacaktır

Adalet ve Kalkınma Partisi Grubu’nun önergelerinin oylanmasının ardından söz alan Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyesi Süheyl Kırkıcı, Silivri’de yapılması planlanan termik santrali meclis gündemine taşıdı. Kırkıcı, konuyla ilgili “Hepimizin bildiği gibi bir süreden beri Silivri’miz önemli bir tehdit altında. Termik santraller tehdidi… Termik santrallerin yapımının Silivri’mizin toprağına, havasına, suyuna ne kadar zarar vereceği ortada. Tüm bilim insanlarının paylaştığı ve birleştiği noktalar bunlar. Ben buradan Silivri’mize bunun yaptırılmaması ile ilgili çaba harcayan, emek veren bireylerimizden sivil toplum örgütlerimize, muhtarlarımıza ve tüm kaygı duyan yurttaşlarımıza Silivri Belediye Meclisi’nin de destek vermesini öneriyorum. Çünkü hepimiz biliyoruz ki zehir hiçbir şekilde adres sormayacaktır. Bu AK Partili midir CHP’li midir, doğulu mudur batılı mıdır veya da zengin midir fakir midir diye bakmadan hepimizi zehirleyen bir çalışma olacağı ortada. Dolayısıyla hiçbir siyasi farklılık taşımadan, kaygı duymadan hepimizin tüm Silivri halkının bu kaygısını taşımaya çağırıyorum. Burada da yapılacak olan bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmalarının öncüsü olalım meclis olarak. İstanbul Büyükşehir’imizde veya Ankara’da Bakanlıklar nezdinde yapacağımız görüşmelerde her iki grubun bireyleri ortak bir çaba içerisinde bu çalışmaya dâhil olmasını öneriyorum. Silivri halkı bugün bizden bunu bekliyor. Hepinize saygılar sunuyorum.” dedi.

Şişman: Enerji Bakanı’mız Silivri’ye gelecek

Kırkıcı’nın sözlü önergesinden sonra Adalet ve Kalkınma Partisi Grubu adına söz alan Meclis Üyesi Taner Şişman da konuyla ilgili şunları söyledi:

“Konuyu biz de takip ediyoruz. Biliyorsunuz ki Çevre ve Şehircilik Bakanlığı üzerinden hareket edilen bir süreçtir bu. Biz bunu Büyükşehir’de de görüşmelerimizi sağladık. Maalesef ki ülkemizdeki enerji stoklarının yetersizliği tabi böyle bir güzel araziyi yok etmek çok da şık bir şey değil ama bizim Enerji Bakanı’mız kısa süre içerisinde ilçemizi ziyaret edecek ve gelişmeleri o zaman beraber aktarabiliriz.”

Meclis Başkanı Özcan Işıklar da bu konuyu sözlü bir önerge olarak gündeme aldı ve önerge Adalet ve Kalkınma Partisi Grubu’nun da teklifi ile ortak önerge olarak Çevre Komisyonu’na görevlendirme olarak aktarıldı.

Eyüp Can BALABAN