Belediye Başkanları Ankara'da Buluştu

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında CHP Genel Merkezi'nde gerçekleşen Belediye Başkanları toplantısına katıldı.

Belediye Başkanları Ankara'da Buluştu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanları, Yerel Yönetimler Birimi’nin düzenlediği, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında düzenlenen Belediye Başkanları Toplantısına katıldı. CHP Genel Merkez binasında gerçekleşen toplantıya katılan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, toplantıda söz alarak yerel yönetim çalışmalarının özellikli örneklerini anlattı. Başkan Işıklar’ın yönetiminde yer aldığı Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği (SODEM), toplantı öncesinde Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’u makamında ziyaret etti.


 
BAŞKAN IŞIKLAR TOPLANTIDA SÖZ ALDI
Türkiye gündeminin değerlendirildiği, belediye başkanlarının görüş ve önerilerinin alındığı toplantıda Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar da söz aldı. Yerel kalkınmanın yerel yönetimlerden geçtiğini ifade eden Başkan Işıklar: “Tüm belediye başkanlarımız bölge özelliklerine göre geliştirdikleri projeler ile çalışmalarını sürdürüyor. Herkesin kendi bölgesine özgü çok güzel projeleri var. İnsanı merkeze koyduktan sonra çok şey yapabilirsiniz. Birçok sosyal proje ve çalışma hayata geçirdik. Spesifik bir örnek olarak; kilolarca yüklü çantayı sırtına vererek okula gönderilen çocuklar, genç yaşlarda kalp krizi tehdidiyle yüz yüze geliyor. Sağlıklı nesiller yetiştirmek için okullarımızda skolyoz taramaları başlattık. Omuriliği eğriliğinden kaynaklanan ve ciddi rahatsızlıklara sebep olan bu sonunun erken teşhisi için düzenli taramalar yaparak, takip kartı ile çocuklarımızın gelişimini kontrol ediyoruz. Aileler, çocuklarını kendileri kadar düşünen bir kurumun olduğunu biliyor” dedi. Kent ve kent çevresi tarımını ve yeniden Köy Enstitülerine benzer bir müfredat ile hayata geçirilebilecek Tarım ve Yaşam Bilimleri Lisesi projesini anlatan Işıklar: “Köy enstitülerini yeniden hayata geçirebiliriz. Belediyeler lise ve kolej kurabilir, yasada bir engel yok. Geleceğin sektörü tarımı yaşatacak nesiller yetiştirerek, onlarını üniversiteye hazırlayacağız. Bu konuda çalışmalarımıza devam ediyoruz” şeklinde konuştu.