CHP İstanbul İl Örgütü Çalışma Kampına Girdi

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Örgütü, 20- 21 Şubat 2016 tarihlerinde Kumburgaz Marin Princess Hotel'de kampa girdi.

CHP İstanbul İl Örgütü Çalışma Kampına Girdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Örgütü, 20- 21 Şubat 2016 tarihlerinde Kumburgaz Marin Princess Hotel’de kampa girdi. Gerçekleşen 2016 Çalışma ve Değerlendirme Toplantısına; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, CHP Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, aralarında Bihlun Tamaylıgil, İlhan Cihaner, Aykut Erdoğdu, Dursun Çiçek, Selina Doğan, Barış Yarkadaş, Eren Erdem, İlhan Kesici ve Gürsel Tekin'in bulunduğu İstanbul milletvekillerinin yanı sıra parti meclisi üyeleri, il yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları ve belediye başkanları katıldı.

 

Kılıçdaroğlu: “Teröre yardım ve yataklık yaptılar”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, açılış konuşmasında terör saldırıları üzerinden hükümete yüklendi. Kılıçdaroğlu: “234 kişi son 6 ayda hayatını kaybeder ama hiç kimse siyasi sorumluluğunu üstlenmez. Önümüzdeki süreçte daha kötü olaylar yaşayacağız çünkü başbakan var ama sözü geçmiyor. Liyakat sistemi bozuldu” dedi. CHP Lideri, konuşmasına hükümetin Suriye politikasını eleştirerek devam etti. Asla umutsuz olmadıklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, “Bugün Türkiye’den yana olanlar, Türkiye’nin ve halkının çıkarlarını savunanlarla cebini dolduranların ayrışımı var. Köşeyi dönenlerin, halkın yoksulluğunu görmeyenlerin, bütün bu belaları halkın önüne koyanlarla bu belalardan Türkiye’yi kurtarmak isteyenlerin ayrışımı var. Biz, ülkesini seven, ülkesinin çıkarlarını savunan, her ortamda bunu dillendiren, bütün yurttaşlarımızı kucaklamak zorundayız, hiçbir ayrım yapmadan” dedi. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Terör örgütlerine yardım ve yataklık yapan bir siyasal parti bu ülkeyi yönetemez” diyerek, bu konuda cumhuriyet savcılarını göreve davet etti. Toplantının basına kapalı bölümünde gelecek döneme ilişkin hedefler ve planlamalar konuşuldu.

 

Göçengil uyumlu çalışmanın önemini vurguladı

CHP Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil, Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanlığı 2016 Çalışma ve Değerlendirme toplantısında söz aldı. Konuşmasına belediye ile örgütün uyum içinde çalışmasının başarıyı getirdiğini anlatarak başlayan Göçengil, bu konuda Silivri örneğini vererek: “Yerel yönetim ile uyumlu çalışmamızın yanı sıra, uyguladığı hizmet alanlarında da Belediye Başkanımız ve Meclis Üyesi arkadaşlarımızın ortak akıl ve duygu birliği ile aldığı kararlara sahip çıkarak, İstanbul ve Trakya’da örnek uygulamalara imza atmanın kıvancını yaşıyoruz” dedi.  Tüm çalışmaları kadın kolları, gençlik kolları ve tüm partililerle ile uyum içinde hayata geçirdiklerini söyleyen Göçengil, ilçe örgütünün çalışmalarından bahsetti.


İl Başkanı Tarım Komisyonu kurdu

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat gerçekleştirdiği konuşmasında 40 ayrı çalışma komisyonu kurduklarını söyleyerek, çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Konuşmasında Silivri Belediyesi’nin tarım çalışmalarını örnek gösteren Canpolat, “Bu çalışmaları tüm belediyelerimize anlatmalıyız” dedi.