CHP Silivrili Gençler ‪#‎DünyayıİşgalEt‬ Çalıştayı'nda

CHP Gençlik Kolları üç kıtanın, 7 ülkenin direnişçilerini bir araya getirdi. CHP Silivri Gençlik Kollarınında katılım gösterdiği çalıştay Daha iyisini inşa etmek için: #DünyayıİşgalEt" sloganıyla dünyanın direnişçilerine seslendi.

CHP Silivrili Gençler  ‪#‎DünyayıİşgalEt‬ Çalıştayı'nda
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP Gençlik Kolları üç kıtanın, 7 ülkenin direnişçilerini bir araya getirdi. CHP Silivri Gençlik Kollarınında katılım gösterdiği çalıştay Daha iyisini inşa etmek için: #DünyayıİşgalEt" sloganıyla dünyanın direnişçilerine seslendi. 

Fransa, Belçika, İngiltere, ABD, Tunus, Filistin ve İsrail'den sol görüşlü gençlerin bir araya geldiği konferans, "Daha iyisini inşa etmek için: #DünyayıİşgalEt" sloganıyla dünyanın direnişçilerine seslendi.

 

GEZİ PARKI'NDA AÇIKLAMA

Üç kıta 7 ülkeden gelen gençlerle birlikte CHP'li gençler önce Gezi Parkı'nda basın toplantısı düzenledi. Tüm dünyanın direnişçileri Gezi Parkı'ndan dünyaya seslendi.

KONFERANSTA DENEYİMLER TARTIŞILDI

Üç farklı kıtadan, yedi farklı ülkeden sosyal demokrat ve sosyalist genç liderlerin katıldığı konferansa CHP Silivri Gençlik Kollarıda katılım gösterdi. Beylikdüzü Belediyesi Kültür Merkezi'nde toplanan gençler Konferansta İngiltere ve ABD’deki Occupy hareketleri, Belçika ve Fransa’da otoriteye karşı sokakları dolduran muhalefet, Tunus’ta Arap Baharı; aralarında sosyalist genç hareket temsilcileri ve Occupy Wall Street sözcüsünün de olduğu gençler tarafından ilk ağızdan değerlendirildi.

Bunun yanında CHP Gençlik Kolları, İsrail ve Filistin sorununu konuşmak üzere bir ilki gerçekleştirerek, her iki ülkeden sol örgüt temsilcilerini bu zirvede bir araya getirdi.

YILDIZ GEZİ DİRENİŞİNİ ANLATTI

Üç farklı kıtadan gelen temsilcilere Gezi Hareketi’ni ise CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız açılış konuşmasını yaparak anlattı. Çalıştayın moderatörlüğünü CHP Gençlik Kolları Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Gökçe Gökçen gerçekleştirdi.
CHP Gençlik Kolları’nın son süreçte yakın bir işbirliği içinde olduğu Almanya Sosyal Demokrat Parti’nin gençlik örgütü de çalıştaya büyük bir destek sundu ve Genel Başkanı Johanna Uekermann’ın CHP Gençlik Kolları’na bir video ile dayanışma mesajı gönderdi.

KONFERANS KATILIMCILARI

Beylikdüzü Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferansın katılımcıları ise şöyle;

Daniel Cornalba (Fransa - Genç Sosyalistler Hareketi temsilcisi, Avrupalı Genç Sosyalistler Başkan Yardımcısı)
Jack Storry (İngiltere - Young Labour, Dış İlişkiler Sorumlusu)
Kais Bouazzi (Tunus - Arap Baharından aktivist)
Raed Debiy (Filistin - Fetih Gençlik Dış İlişkiler Sorumlusu)
Tommer Reznik (İsrail - Genç Meretz Genel Başkanı)
Mark Bray (ABD - Occupy Wall Street Sözcüsü)
David Cordonnier (Belçika - Genç Sosyalist Hareketi Eski Genel Başkanı, Sosyalist Parti üyesi, Avrupalı Genç Sosyalistler Denetim Komisyonu Üyesi)

 

Konferansı değerlendiren CHP Silivri Gençlik Kolları Başkanı Berker Esen yaptığı açıklamada, “3 kıtanın ve 7 ülkenin sosyal demokrat ve sosyalist genç liderleriyle bir araya geldik ve her katılımcı ülkelerinde gerçekleşen olayları bizlerle paylaştı. Bizde ülkemize gelen direnişlerin yurtdışındaki liderlerine Gezi Parkındaki haklı direnişimizi anlattık. Daha iyisini inşa etmek için: #DünyayıİşgalEt" sloganıyla bir araya geldiğimiz bu çalıştayda özgürlük ve demokrasi söylemini bir kez daha dile getirdik ve her yerde dile getirmeye devam edeceğimizi gösterdik. Bu çalıştayda bir kez daha ülke olaylarında ve siyasette gençlerin ne kadar aktif bir rol oynadığını, heyecanının ve ülke sevgisinin asla baskıyla elinden alınamayacağını gördük. Asla özgürlüğümüzden ödün vermeyeceğiz, şu anda dünyada bulunan tüm diktatörlerin korktuğu en büyük güç gençlerdir. Bu tarz çalıştayların devamının geleceğinin sözünü Gençlik Kolları Genel Başkanımızdan aldık. CHP’li gençler olarak bizler her zaman aklın ve bilimin ışığında konferanslar düzenlemeye ve bunlara katılım göstermeye devam edeceğiz." dedi.

Çalıştayın ardından CHP’li gençler Kültür Merkezinde resim sergilerini gezdi.