CHP'li Başkanlar Kentsel Dönüşüm Yasası'nı Değerlendirdi

CHP'li Belediye Başkanları, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü'nün evsahipliğinde aylık toplantısını gerçekleştirdi. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'ın da yeraldığı toplantının ana gündem maddesi 6306 sayılı Kentsel Dönüşüm Yasası oldu.

CHP'li Başkanlar Kentsel Dönüşüm Yasası'nı Değerlendirdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İstanbul’un CHP’li Belediye Başkanları aylık olağan toplantılarına Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü’nün evsahipliğinde devam ettiler. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın’ın da yeraldığı toplantının ana gündem maddesi 6306 sayılı Kentsel Dönüşüm Yasası oldu. Bugüne kadar bu anlamda yapılan çalışmaların başarısız oluşunda, plan süreçlerinin saydam olmaması ve vatandaşların katılımının sağlanamamasının etkili olduğu ortak görüşüne varılırken, Fikirtepe, Kartal ve Ataşehir örnekleri üzerinden yol alındı.
IŞIKLAR: ÇALIŞMA YAPIP BAKANLIĞA GÖNDERECEĞİZ
Toplantı sonrasında toplantıya ilişkin kısa bir açıklamada bulunan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, “Sayın İl Başkanımız Karayalçın ve Genel Başkan Yardımcımız Veli Ağbaba ile birlikte bu akşam özellikle 6306 sayılı Kentsel Dönüşüm Yasası uygulamaları ve nasıl olması gerektiği şeklinde fikir alışverişinde bulunduk. Daha önceki süreçlerde planlamaların saydam olmaması, vatandaşların sürece katılımının yeteri kadar sağlanamamasının başarısızlıkta etkili olduğu kanaatine vardık. Biz de ilçemizde bununla ilgili bir çalışma hazırlayarak ilgili bakanlığa göndereceğiz. İlerleyen süreçte vatandaşlarımızı bu konu hakkında daha detaylı bir şekilde bilgilendireceğiz” dedi.