CHP'li gençler 'Mesele Memleket' dedi

Umudun kampüslerde, duraklarda, sokaklarda olduğunu belirten CHP Gençlik Kolları, pazar günü Ankara Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde öğrenci toplulukları ile 'Memleket için Umut Kongresi'nde buluşuyor. Silivri'den de katılımın gösterileceği kongre Pazar günü saat 11.00'de Ankara Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

CHP'li gençler 'Mesele Memleket' dedi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

“Ya Malta’ya bir İngiliz gemisiyle kaçanların seçtiği yol,
Ya da bir gemiyle Samsun’a gidip Cumhuriyeti kuranların yolu.”

Sözüyle yola çıkan CHP’li gençler “MESELE MEMLEKET” diyerek yol haritalarını açıkladı.

Mesele Memleket

Başkanlık tartışmalarının gölgesinde ve yaptırımları karşısında hayatımıza devam etmemiz isteniyor. Biz ise halkımızın çekilmeye çalışıldığı bu girdabın karşısına başka bir gelecek hayalini koyuyoruz.

Bu gelecek bizim geçmişimizden besleniyor. Biz bir devrimin, kendisini yazan bir tarihin sahibiyiz. Cumhuriyeti kuran kuşağın, o ideali yaratan ve yaşatan Mustafa Kemal Atatürk'ün değerlerinin sahibiyiz.

Biz laikliğin, halkçılığın, devrimciliğin mayasını oluşturduğu bu güzel memleketin geleceğini yazacak gençleriyiz. Cumhuriyet'in bu memleketin vazgeçilmezi ve en büyük gerçeği olduğunu sürekli hatırlatanlarız. İçimizdeki gelecek umudu da buradan besleniyor. 20. yüzyılın en büyük devrimi ve devrimcisinden güç alıyor.

Ve biz tüm gücümüz ve umudumuzla memleketin kongresini topluyoruz.

Memleket için umut, memleket için başka gelecek!

Mesele Memleket

Parçası olduğumuz doğanın her gün talanına, yağmasına şahit oluyoruz. Ekonomik gelir ve ülke refahı gri binalara, sermayeye bırakılan enerji kaynaklarına bağlandı. Sermaye ve iktidar her gün bizim yeşilimize ve mavimize göz dikiyor.

Yaşadığımız kentler piyasalaştırılıyor. Tarım ülkesi topraklarını terk ediyor, kendi içinde bir göç ülkesine dönüyor.

Bu güzel memleket kendi renklerini, kendi kimliğini kaybediyor. Sessiz kalmayacağız ve kazanacağız.

Kentlerimizi, köylerimizi, derelerimizi, ormanlarımızı sizin hırsınıza teslim etmeyeceğiz.

Doğamızı terk etmeyeceğiz.

Doğa ve gelecek için bizim cesaretimiz ve bir umudumuz var.

Ve biz, mavinin ve yeşilin savunucuları, tüm umudumuzla memleket kongresini topluyoruz.

Memleket için umut, memleket için başka gelecek!

Mesele Memleket

Bizim için önümüzde çok yol yok. Bilim ışığı olmadan toplumun ve memleketin ilerleyemeyeceğini biliyoruz. Biz bilime inanıyoruz, 1923'ün kurduğu alt yapı ve bıraktığı daima ileriye hedefinden besleniyoruz. Bilim bu ülke için ithal edilen, öğretilmeyen, inanılmayan bir olgu asla olamaz.

Yıllardır bilimsel eğitim için üniversitelerde mücadele ediyoruz. Biz bunu istedikçe kampüslerimiz elimizden gidiyor, bilimi pusula edinin diyen hocalarımız baskı ve emirlerle mesleklerinden ediliyor.

Genç arkadaşlarımızın çalışmalarını duyabilmek ve alkışlamak için memleket ötesi ödülleri bekliyoruz. Sonrasında o arkadaşlarımızın göç ettiğini görüyoruz.

Bu güzel memleket kendi alt yapısını, geleceğini, gençlerini kaybetmeye mahkûm edilemez.

Ve biz, geleceğin ve bilimin peşinden gidenler, tüm umudumuzla memleket kongresini topluyoruz.

Memleket için umut, memleket için başka gelecek!

Mesele Memleket

Yıllardır bir krizden geçiyoruz. Sermayenin çark etmemesi ve daha da zenginleşmemesi görünür kılmasa da biz gençler bir krizden geçiyoruz. Ekonomik hayata adım attığımız gün plazalarda, fabrikalarda, sokaklarda, şantiyelerde sömürülüyoruz. Ya da kayıt dışı ekonominin temel öznesi oluyoruz. İşsiz olarak hayatımıza devam ediyoruz, güvencesiz işlerde çalışıyoruz. Her yere yapılan üniversiteler sadece mezun yetiştiriyor, biz ise bir gelecek istiyoruz. Her açıklanan raporda artan yüzdelerin içinde değil emek süreninin içinde yer almak istiyoruz. Hayallerimizi cemaatlere veya erk olana teslim etmek istemiyoruz. Öz geçmişi işaretlenen değil karşılık bulan olmak istiyoruz.

Biz kendimize güveniyoruz. Bu güzel memleketin genç zihinlere, genç kadrolara her zamandan daha çok ihtiyacı var. Bu memleketin bizim taşıdığımız umuda ihtiyacı var.

Ve biz, emeğine ve geleceğine sahip olmak isteyenler, tüm umudumuzla memleket kongresini topluyoruz.

Memleket için umut, memleket için başka gelecek!

Mesele Memleket

Tarihin akışını yazının bulunması, tarihin akışını matbaanın bulunması değiştirdi. Her şey yazıldı. Çoğalarak herkese ulaştı: geçmiş, bugün ve gelecek.  Yazı her karanlık çağı yırttı.

Bugün ise bir karanlığın içine gömülüyor. İktidar-medya ilişkisi hepimizi kendi diliyle konuşmaya hapsediyor. İfade özgürlüğümüz yok, yazma özgürlüğümüz yok, haber alma özgürlüğümüz yok. Bu tutsaklık bizim karanlık çağımızın bir parçası.

Akademisyenlerin, gazetecilerin, yazarların, sanatçıların özgür olmadığı bir ülke hiçbirimize gelecek vaat etmez. Biz bu karanlığa ışık olmak, çağı yeniden aşmak istiyoruz. Biz özgürlüklerimizi yeniden kazanmak istiyoruz. Biz bu güzel memleketin başka geleceğini anlatmak ve yazmak istiyoruz.

Ve biz, sesi kısılan, kalemi kırılan, sahnesi yıkılan, hayali elinden alınanlar tüm umudumuzla memleket kongresini topluyoruz.

Memleket için umut, memleket için başka gelecek!