Doğru: CHP iktidarına inanıyorum

'Doğru Vekil' CHP'li Gürsel Doğru, İstanbullu basın mensuplarıyla kahvaltıda buluştu, 2015'in partisine iktidar getireceğini söyledi

Doğru: CHP iktidarına inanıyorum
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tez-Koop İş Sendikası eski Genel Başkanı CHP  İstanbul 3. Bölge Milletvekili Aday Adayı Gürsel Doğru, Beylikdüzü Euora Park Otel’de basın mensuplarıyla bir araya gelerek çalışmaları hakkında bilgiler verdi. “Doğru Vekil” sloganıyla çalışmalarını sürdüren Gürsel Doğru’nun toplantısına basının ilgisi yoğun oldu.

“İNANARAK YOLA ÇIKTIM”

Doğru, sendikal mücadelesi başta olmak üzere bugüne kadar yaptığı siyasal ve sosyal çalışmalar hakkında bilgiler verip kendini tanıttıktan sonra, vekil adaylığı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu..   Türkiye halklarının popüler adaylara ihtiyacı olmadığını öne süren Doğru, “Halkın demokrasiyi savunan, insan haklarını savunan, köylülerin, işçilerin haklarını savunan adaylara ihtiyacı var.  Kimlikleri ve inançları nedeniyle haksızlığa uğrayanların haklarını savunacak adaylara ihtiyacı var “ dedi. İnanmanın başarmanın yarısını oluşturduğunu kaydeden Doğru, “Ben de inanarak yola çıktım. Bu nedenle de yüzde  işin 50’sini zaten başardım” dedi. 

“DEMOKRASİNİN KIYMETİNİ BİLELİM”

Türkiye’de bir Arap özentisi yaratılmaya çalışıldığına dikkat çeken Milletvekili Aday Adayı Gürsel Doğru şöyle devam etti. “Arap özentisi yaratılıyor ancak yaşamak için Arap ülkelerine giden yok.  ABD’ye Avrupa ülkelerine gidiyor insanlarımız. Niye? Çünkü oralarda kimsenin inancına, ırkına mezhebine karışan yok. Özgürlük var. İnsanlar yaşamak için özgür ülkeleri tercih ediyor.  Bu anlamda baktığımızda ülkemizde laik düzenin ve demokrasini kıymetini bilelim”

“KİMLİK ve İNANÇ SİYASETİNİ REDDEDİYORUZ”

Milletvekili  aday adayı  Gürsel Doğru bir soru üzerine, “Cumhurbaşkanı ülkede kimlik ve inanç politikası yapılmasını oluşturuyor. Böyle bir algıyı bilinçli oluşturuyor.  Böylece de yüzde 40’ı bloke etmiş oluyor. Emperyalist ülkelerin de istediği  bu zaten. İstiyorlar ki bu ülkede sendikal haklar konuşulmasın, istiyorlar ki yoksulluk konuşulmasın, istiyorlar ki asgari ücret konuşulmasın. Bu nedenle Kürt açılımı , Alevi açılımı gibi inançsal ve kimliksel gündem Türkiye’nin ilk sıralarına oturtuluyor” dedi.

İŞTE “DOĞRU VEKİL”İN PROJELERİ

Milletvekili seçilmesi halinde yapacağı çalışmaları da basın mensuplarıyla paylaşan Gürsel Doğru, 4 başlık altında topladığı projelerini tanıttı. Doğru, “Fikir Ağacı, Avantaja Çevir, Emek Önceliği ve Güçlü Kent projelerimizin Türkiye’ye önemli katkılar sağlayacağını düşünüyorum. Desteğinizle partimizin iktidara gelmesi durumunda projelerimizi hayata geçirecek ve ülkenin aydınlık yarınlara yürümesini sağlayacağız” diye konuştu.

1 – FİKİR AĞACI

Ankara’da mesai harcayacak bir vekilin en büyük destekçisi, bölgesinden kendisine taşınacak fikirlerdir. Bu çerçevede bir fikir havuzu oluşturacağız. Özellikle sosyal medya üzerinden fikirler toplanacak, değerlendirilecek ve yasama sürecine dahil edilecek.

2 – AVANTAJA ÇEVİR

Türkiye’de en önemli sorun dezavantajlı grupların yaşadıkları gündelik pratiklerdir. Görevin büyüğünü üzerimize alarak dezavantajlı grupların sesini duyuracağız, bu gruplara avantaj sağlamak için yasaların çıkarılmasında öncü olacağız.

3 - EMEK ÖNCELİĞİ

Emeğin özgürleşmesinin en yüce değer olduğunu savunuyoruz. Bunun yasama organında da bir karşılığı olması en büyük isteğimiz. Emeğin karşılığının ödenmesi için yasaların çıkarılması ve çalışma hayatının adil kılınmasını savunacağız.

4 – GÜÇLÜ KENT

Kent, uygarlık biçimidir. Ancak AKP iktidarıyla birlikte kentlerimiz rant ekonomisinin aracı yapıldı. Biz kentlerimizi uygarlık ölçütüne çevirmek istiyoruz. Depreme dayanıklı ve ranta karşı güçlü kentler için yasaların çıkarılmasını talep edeceğiz.