Erdoğdu'dan Muhtarlar Derneği ziyareti

Muhtarlar Derneği'ni ziyaret eden CHP Genel Başkan Yardımcısı İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı Prof. Dr. Seyhan Erdoğdu, partisinin seçim bildirgesinde muhtarlarla ilgili olarak ortaya koyulan temel yaklaşımları anlattı.

Erdoğdu'dan Muhtarlar Derneği ziyareti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muhtarlar Derneği’ni ziyaret eden CHP Genel Başkan Yardımcısı İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı Prof. Dr. Seyhan Erdoğdu, partisinin seçim bildirgesinde muhtarlarla ilgili olarak ortaya koyulan temel yaklaşımları anlattı. Seyhan Erdoğdu’nun seçim öncesi Silivri temaslarında bir diğer ziyaret ettiği adres Muhtarlar Derneği oldu. Burada Köy ve Mahalle Muhtarları Dernek Başkanı Ömer Ercan ile çeşitli mahallelerin muhtarları tarafından karşılanan Erdoğdu, seçim vaatlerini açıkladı.

“MALİ AÇIDAN GÜÇLENDİRECEK KARAR ALMA SÜREÇLERİNE DAHİL EDECEĞİZ”

CHP İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı Prof. Dr. Seyhan Erdoğdu, ‘Önce Türkiye’ başlığı altında oluşan seçim bildirgesinden muhtarlara yönelik uygulamaları ön plana çıkardığı konuşmasında, “Muhtarların gelirlerinin yükseltilmesi lazım. Temel yaklaşımımız kesinlikle asgari ücretin altına düşmemesi. Muhtarlarımız çalışandır; bu anlamda da sosyal güvenlik şemsiyesi altında olması dolayısıyla kamu çalışanları gibi sosyal güvenlik priminin devlet tarafından ödenmesi lazım. Bu geçim koşullarını ve toplumdaki sosyal güvence konumlarını etkileyecek. Bir başka önerimiz; elektrik, su, gaz gibi ihtiyaç alt yapılarının kamusal hizmet sebebiyle devlet tarafından karşılanması. Yerel demokrasinin birinci ayağı muhtarlardır ve seçimle gelirler, yerel yönetimde söz hakkı olmanız hususunda da genel bir önerimiz var.” diye konuştu. Erdoğdu, muhtarların sorularını dinleyerek not düştü.