Eren Erdem: 'Bu anayasa FETÖ'cüler tarafından yazıldı'

Dün akşam Yaşar Kemal Sergi Salonu'ndaki panele katılan Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Eren Erdem, 16 Nisan'daki referandumda oylanacak olan Anayasa Değişikliği Paketi ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Erdem, yeni anayasa metnini yazan kişiler arasında FETÖ'cülerin olduğunu iddia etti. Ayrıca doların son zamanlardaki artışının sebebi olarak da Cumhurbaşkanı'nın anayasal sınırları ihlal etmesini gösterdi.

Eren Erdem: 'Bu anayasa FETÖ'cüler tarafından yazıldı'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın ile birlikte Yaşar Kemal Sergi Salonu’ndaki panele katılan İstanbul Milletvekili Eren Erdem, yeni anayasa metnini yazan kişiler arasında FETÖ’cülerin olduğunu iddia etti. Adalet ve Kalkınma Partisi’nden birçok ismin de bunun farkında olduğunu belirten Erdem, Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop’un da bu sebepten dolayı Cumhuriyet Halk Partisi’nin konuyu Anayasa Mahkemesi’ne taşıması için dua ettiğini de iddialarına ekledi.

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Eren Erdem’in konuyla ilgili yaptığı açıklama şu şekilde:

Bu kampanya bu anayasa, Fetullah Gülenciler tarafından hazırlanmış bir anayasadır. Anayasa metnini yazanlardan bahsediyorum. Bu metni yazanlar AKP içerisinde FETÖ ile ilişkili olan kişiler. Geçen gün açıkladım her yerde bu konuşuluyor şu anda. “Hulusi Akar ile Hakan Fidan Nuri Pakdil’e gittiler.” dedim. Hala cevap veremediler. Ne konuştuklarını da söyledim. Hala yalanlayamadılar. Şu anda ne söyleyeceklerini kafalarında tasarlıyorlar.  AKP içerisinde bu anayasanın FETÖ’cüler tarafından hazırlandığını bilen çok ciddi bir kesim var.

Mustafa Şentop, yatıp kalkıp dua ediyor

Hatta anayasayı hazırlayan komisyonun içerisindeki bir kişi -ki ismini de verebilirim- Mustafa Şentop, Cumhuriyet Halk Partisi’nin anayasa mahkemesine gitmesi için yatıp kalkıp dua ediyor. Anayasa mahkemesine gidelim oradan bozdursunlar, niye çünkü tehlikeli bir anayasa bu. Ama geri de dönemiyorlar. FETÖ bu anayasayı hazırlattı ki bütün gücü tek kişide toplayıp daha sonra o kişiyi ekarte ederek ele geçirerek bir şekilde devleti tekrar bir yerlere sevk etmenin yollarını açmak. Sonra Şentop’un oyunu bozuldu, biz anayasa mahkemesine gitmedik. Çok büyük ihtimalle iptal edeceklerdi ve şöyle bir algı yaratacaklardı: bak CHP milletten, sandıktan, halktan kaçtı, korktu. Anayasa Mahkemesi bir vesayet kurumu, milli iradeyi ortadan kaldırıyor. Dolayısıyla da bu Anayasa Mahkemesi’nin yapısının değişmesi lazım diyerek halkı bunlara daha çok ikna edeceklerdi.

Şu anda oyunları bozuldu. Tabiri caizse sıkışmış durundalar. Cumhurbaşkanı anketlerin yapılmasını engelliyor. “Anketler için çok erken” falan gibi açıklamalar yapıyor. Aslında kendisi için her şeyin artık çok geç olduğunun farkında değil.

“Cumhurbaşkanı anayasal sınırları ihlal etmese dolar yükselmez”

Vatandaşlarla ilgili meselelere temas ederken gündelik olaylara nasıl temas edeceğini konuşmamız lazım. Dolar bugün 3.70 seviyelerine çıktı. Çok büyük ihtimalle referanduma kadar bu tırmanabilir, arada düşüşler yaşar ama 3.80’e sabitlenir gibi görünüyor. Bu Türkiye’de fiili bir durum olduğu için böyle oldu. Cumhurbaşkanı anayasal sınırlarını ihlal ettiği için böyle oldu. Cumhurbaşkanı anayasal sınırları ihlal etmese, parlamenter sistem tıkır tıkır işlese doların buraya gelme ihtimali yok. Neden? Çünkü yatırımcı gelip buraya para koymuyor. Güvenlik yok. “Güvenli değil, malıma el koyarlar, kayyum atarlar” diyor. Dolayısıyla bunu anlatmak lazım. Bütün devleti bir kişinin iki dudağı arasına sıkıştırırsan bu ülkeye kimse yatırım yapmaz. Cumhurbaşkanı’nın yetkisi arasında her kararı çıkarma yetkisi var.