Göçengil 'Esefle kınıyoruz'

Cumhuriyet Halk Partisi Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil,yazılı bir açıklama yaparak Ak Parti Silivri İlçe Başkanı Dilek Demiral'ın 18 Mart Çanakkale Şehitleri anma programında söylediği sözleri esefle kınadıklarını belirtti.

Göçengil  'Esefle kınıyoruz'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Göçengil yazılı olarak yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; 

“AKP Silivri İlçe Başkanı Dilek Demiral’ın partisinin gençlik kolları tarafından düzenlenen 18 Mart Çanakkale Şehitlerini anma etkinliğinde sarf ettiği sözleri esefle kınıyoruz. Kendisi Çanakkale’yi işgal eden, ülkemizi bölüp parçalamak isteyen emperyalist düşmanlarla Gezi Parkı’nda yeşilini koruyan, vatanını seven ve özgürlük isteyen yurtseverlerle benzeterek büyük bir gaf işlemiştir.

Gezi Parkı’nda bizler gibi yeşiline sahip çıkan, özgürlükleri savunan, hangi sosyal yapıdan olursa olsun, hangi inanca sahip olursa olsun ülkesini seven insanlar vardı. Bu insanlar ile ülkemizi bölüp parçalamak isteyen düşmanı aynı kefeye koyan Demiral birbirine zıt olan iki olayı aynı görme gafleti içinde bulunmuştur.

Demiral’ın açıklamasına katıldığımız tek nokta bu seçimin bir Kurtuluş Savaşı olduğudur. Çanakkele’ye sahip çıkan ecdadımızın torunları ve Gezi’de yeşile, insan haklarına, özgürlüklerine sahip çıkanlar 7 Haziran’da da sandıklara sahip çıkacaklardır. Ve 7 Haziran’da gerçekten bir kurtuluş mücadelesi vererek özgürlüklerimizi kısıtlayan iktidarınıza son verecektir."