Göçengil'den Mumcu'yu Anma Mesajı

CHP Silivri İlçe Başkanı Suna GÖÇENGİL, Uğur Mumcu'nun aramızdan ayrılışının 23. yılı sebebiyle yayımladığı anma mesajında, 'Adalet ve Demokrasi Şehidimiz Uğur Mumcu'nun katledilişinin üstünden 23 yıl geçti ve suçu üstlenen aşırı dinci örgüt üyelerinin tutuklanıp ardından serbest bırakılmış olması, Adalet ve Demokrasi şehitlerimizden Uğur Mumcu'nun aziz hatırasını kirletmekte ve binlerce aydınımızı tehlikeye atmaktadır' dedi.

Göçengil'den Mumcu'yu Anma Mesajı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

“Bağımsızlık, Mustafa Kemal'den armağandı bize. Emperyalizmin ahtapot kollarına teslim edilen ülkemizin bağımsızlığı için kan döktük sokaklara. Mezar taşlarımıza basa basa, devleti yönetenler, gizli emirlerle, başlarımızı ezmek, kanlarımızı emmek istediler. Amerikan üsleri kaldırılsın dedik, sokak ortasında sorgusuz sualsiz vurdular. Yirmi iki yaşlarındaydık öldürüldüğümüzde ey halkım, unutma bizi.” böyle seslenmişti Adalet ve Demokrasi şehidimiz Araştırmacı Gazeteci Yazar Uğur Mumcu bize katledilmeden önce.


Uğur Mumcu’nun bu seslenişinde bugün neler söylediğini şimdi çok daha iyi anlıyoruz. Onun niçin katledildiğini bugün çok daha iyi anlıyoruz. Tıpkı Uğur Mumcu gibi, hayatlarını ülkemizin bağımsızlığına adamış, Atatürkçü, ilerici, çağdaş, laik insanlar; Şükrü Demirkürek, Turan Dursun, Onat Kutlar, Abdi İpekçi, Çetin Emeç, Prof. Dr. Cavit Orhan Tütengil, Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı, Prof. Dr. Bahriye Üçok, Mustafa Yücel Özbilgin, Prof. Dr. Muammer Aksoy, Necip Hablemitoğlu, Mustafa Fehmi Kubilay ve 2 Temmuzda Madımak’ta yanan nice aydınlarımız katledildi. Tüm bu aydınlarımız Atatürk ilke ve devrimlerinin yılmaz savunucuları olmuştur. Bizde isimlerini saydığımız Adalet ve Demokrasi şehitlerimiz gibi Atatürk ilke ve inkılaplarının yılmaz savunucuları olmaya devam edeceğiz. Uğur Mumcu ve diğer katledilen aydınlarımızın değerini her geçen gün daha iyi anlıyoruz.. 

Düşünenlerin öldürülmemesi, öldürülenlerin hiç unutulmaması dileğiyle, aydın kimliği, demokratik duruşu ve ilkeli yaşamıyla gelecek kuşaklara örnek olmayı sürdüren Uğur Mumcu`yu katledişinin 23. yılında saygı ve özlemle anıyorum.