Gümüşyaka'da CHP coşkusu

Gümüşyaka Mahalle ziyaretlerinde konuşan CHP 3. Bölge Milletvekili Adayı Selçuk Müsnat Hazinedar: 'Bu sefer Samsun'a değil, sandığa çıkacağız' dedi.

Gümüşyaka'da CHP coşkusu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yaklaşan seçim öncesinde çalışmalarını hızlandıran Cumhuriyet Halk Partisi Silivri İlçe Örgütü Gümüşyaka’da kahvehane ziyaretleri gerçekleştirdi. CHP 3. Bölge Milletvekili Adayı Selami Değirmenci, CHP 3. Bölge Milletvekili Adayı Selçuk Müsnat Hazinedar ve Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın konuşma yaptığı programa CHP Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil, CHP Silivri İlçe Yönetimi, İlçe Kadın ve Gençlik Kolları, CHP Silivri Belediye Meclis Üyeleri katıldı. Gerçekleşen kahve toplantısına Gümüşyakalı kadınlar da yoğun ilgi gösterdi. 

Değirmenci: “Devletin kaynakları hortumlanmazsa milletimiz sıkıntı çekmez”

CHP 3. Bölge Milletvekili Adayı Selami Değirmenci gerçekleştirdiği konuşmasında şunları söyledi: “Ülkemiz bir dönemeçte, ya demokrasiyi seçeceğiz, ya diktatörlüğü seçeceğiz. Ülkeyi gerilime sokarak yönetmeye çalışan, insanlar arasında düşmanlığı körükleyen bir yönetim anlayışı var. Yıllardır bundan nemalandı, insanları birbirine düşürdü, karşı karşıya getirdi. Parlamentodaki çoğunluğuyla yasaları değiştirerek anti demokratik uygulamalar yapıyor. Cumhurbaşkanı çıkıp bir siyasi partinin propagandasını yapıyor. Yasalarda bile açık, hiçbir şekilde cumhurbaşkanı siyasi parti lehine konuşma yapamaz. Hiçbir yasa onu durduramıyor. Bu ülke çok zengin bir ülke, kaynakları bol. İnsanların bu şekilde sefil bir hayatın içine düşmesi mümkün değil. Devletin kaynakları belli kişilere hortumlanmazsa, o zaman ne emeklimiz sıkıntı çeker, ne asgari ücretlimiz sıkıntı çeker, ne çiftçimiz bu hale düşebilir. Artık çok fazla yapabileceğimiz bir şey kalmadı, sadece 7 Haziran var bunun bilincinde olalım.” 

Hazinedar: “Bu sefer Samsun’a değil, sandığa çıkacağız”

CHP 3. Bölge Milletvekili Adayı Selçuk Müsnat Hazinedar ise şöyle konuştu: “Cumhuriyet 1919’lardan, daha tehlikeli bir durumda. Peki ne yapacağız? Bir Atatürk gelip yine Samsun’a çıkarak bizi kurtarabilir mi? Keşke kurtarsa ama öyle görünmüyor. Ne yapacağız? Sandığa çıkacağız. Bu sefer Samsun’a değil sandığa çıkacağız. Bir kadın arkadaşımıza ‘7 Haziran’dan sonra bakkala gidemeyeceksin, pazara gidemeyeceksin, ehliyet alamayacaksın’ dedim o’da ‘yok olmaz’ dedi. Peki bundan 3-5 sene önce kim derdi tabelalardan T.C. yazısının kalkacağını, Atatürk’ün heykelinin önüne çelenk bırakmanın yasak olduğunu, 23 Nisan, 29 Ekim,19 Mayıs’ın yasaklanacağını? Bunların hepsi oldu. Peki biz ne yapacağız? 24 saat uyumayacağız, şu demokratik ortamı hayatımız pahasına, ev ev, sokak sokak dolaşarak savunacağız. Patates 5 TL, fasulye lüks oldu! Çiftçi her açıdan çöktü, tarım çöktü, hayvancılık çöktü, sanayi satıldı, hayat tarzımıza müdahale edildi. Bunlara gereken cevabı sandıkta oyla cevap vereceğiz.”   

Işıklar: “Demokrasi açlıkla terbiye edilen bir rejimin adı değil!” Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Gümüşyaka’da yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Kurulduğu günden bu güne yaşatmaya çalıştığımız, o kırılgan, genç demokrasimizi örseleyen, onu başka şekle sokmaya çalışan bir anlayışla karşı karşıyayız. Demokrasi korkutarak, sindirerek, açlıkla, yoksullukla terbiye edip, sonuç alınacak bir rejimin adı değil! Yoksulluğu, çaresizliği, fakirliği sürdürülebilir, ‘Sürsün gitsin, bunda siyasi bir rant edeyim’ diye düşünen bir anlayış, yoksulu ancak yönetir, yok edemez. Yeni Türkiyeymiş! Ne derdin var eski ile? 92 yıldır var olan bu cumhuriyetle ne sorununuz var? Bir tane cumhuriyet var oda kuruldu, Büyük Atatürk’ün 1923’de kurduğu tek cumhuriyet var ve sonsuza kadar yaşayacak. Bunun yenisi, menisi yok. Yeni Türkiye dedikleri Atatürk’ün elinin ters ile ittiği hilafet, halifelik dönemi! CHP artık ülkenin bir tedaviye ihtiyaç olduğunu anlattı. CHP’nin seçim beyannamesinin açıklanmasının ardından Türkiye’de yoksulluk konuşulmaya başladı. Emeklisi konuşulmaya başladı, hastanesi, köylüsü konuşulmaya başladı. Şimdi emekliye verilecek 2 maaş ikramiyenin nereden bulunacağını konuşuyorlar. Onlar konuşsun, biz cevabı sandıkta vereceğiz.”