Işıklar 'Bu ceberut anlayış Türkiye'nin çaresi olamaz!'

Mahallelerde kahvehane ziyaretleri gerçekleştiren CHP Silivri İlçe Örgütü, yaklaşan genel seçim öncesinde çalışmalarına hız kazandırdı. Mahalle ziyaretleri Çayırdere ile başladı.

Işıklar 'Bu ceberut anlayış Türkiye'nin çaresi olamaz!'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi Silivri İlçe Örgütü, 7 Haziran’da gerçekleşecek milletvekili genel seçimleri öncesinde ilçede sürdürdüğü seçim çalışmalarına hız kazandırdı. CHP Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil, beraberinde Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ve örgüt üyeleri ile birlikte kahvehane ziyaretlerine başladı. Çayırdere Mahallesi’nde başlayan toplantılara mahalle sakinleri yoğun ilgi gösterdi. 

Toplantı açılışını Göçengil yaptı

CHP Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil yaptığı konuşmasında; “Bugün buraya partimizin seçim programını açıklamak, sizlerle paylaşmak için geldik. Milletvekili Adayımız Sayın Ali Ulvi Gökbulak ve Belediye Başkanımız Sayın Özcan Işıklar aramızda. Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum, sözü kendilerine bırakıyorum” dedi. 

Gökbulak: “Bu hükümet iktidarda kalmak adına her şeyi yapabilir ”

AKP’nin ülkeyi işgal ettiğini söyleyen CHP İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı Ali Ulvi Gökbulak, şunları söyledi: “Ülkemizde bir işgal var. AKP 13 yıldır bu ülkeyi, yabancı güçlere işgal ettirdi. Arazilerimiz satıldı, bu ülkenin evlatlarının ödediği vergilerle yapılan kurumlar satıldı ve satılıyor. Bu hükümet iktidarda kalmak adına her şeyi yapabilir. Küresel güçlerin baskısıyla bizim Suriye’deki savaşın içine sokulmamız isteniyor, Türkiye çok kritik bir süreçten geçiyor. İşgal planlıdır, önce basın yayın programlarını satın aldılar. Bu kanallar halkımızdan tüm gerçekleri saklıyor! Çocuklarımıza eğitim veren tüm eğitim kurumlarında ders müfredatları değiştirildi, vatansız bir nesil yetiştirilmeye çalışılıyor Türkiye’de. Biz artık bu seçimde ülkemizin birliğini, bütününü, rejimini kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün değerlerini oylayacağız.”   

Işıklar; “Cumhuriyet Halk Partisi, ezberleri bozdu!”

Cumhuriyet Halk Partisi’nin seçim beyannamesi ile ezberleri bozduğunu söyleyen Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar: “CHP seçim kampanyasına başladığı ilk gün, ezberler bozuldu. Koalisyon kötüdür, diye konuşmalar başladı. Anladılar,  Abbas yolcu.. gidecek! Bu nedenle koalisyonun kötülüğünden bahsediyorlar. Koalisyon olmasına gerek yok veya koalisyon olduğunda; uzlaşma kültürüyle, karşındakini düşmanlaştırmadan, onu yok etmeyi bırakarak siyaset yapmayı düşünürsek neden koalisyon olmasın? Kaldı ki Cumhuriyet Halk Partisi bu ülkenin kurucu partisidir” dedi. 

“İki maaş ikramiyenin nasıl verileceğinin cevabı; Aksaraylar.. arabalar..! ” 

Işıklar konuşmasına şöyle devam etti: “Dünyanın neresine bakarsanız bakın, böyle baskıcı, ceberut, halkın yarısını karşısına alan, diğer yarısını sokağa çıkarırım diyen, çoluk çocuğu kurşunlayan, gazlarla, TOMA’larla insanlarına eziyet eden, madencisini koruyamayan, hastanede doktorunu koruyamayan, adliyede savcısını koruyamayan, türbesini koruyamayan, işçisini taşeronlaştırarak köle gibi kullanan bu anlayışın Türkiye’nin çaresi olması mümkün değil! CHP artık ülkenin bir tedaviye ihtiyaç olduğunu anlattı. CHP’nin seçim beyannamesinin açıklanmasının ardından

Türkiye’de yoksulluk konuşulmaya başladı. Emeklisi konuşulmaya başladı, hastanesi, köylüsü konuşulmaya başladı. Emekliye verilecek 2 maaş ikramiyenin bile nereden bulunacağı konusu günlerce konuşuldu! Sorunun cevabı içinde; Aksaraylar burada, arabalar burada...! Bulamazsınız diyorlar. İçlerinden biri olan Bülent Arınç söyledi ‘İsrafı önleyebilseydik, sizden vergi almamıza gerek kalmazdı’ dedi. Kendisi söylüyor, doğruyu söylüyor, Allah söyletiyor! 

“İçte huzur, dışta onur yok”

Bugün hukuk yok, adalet yok! Bugün askeri, polisi kendi derin devleti paralel denilenin dışında, bir paralel derin devletini kurarak, ülkeyi teslim alan ancak dışarı peşkeş çeken anlayışa dönüştü. İçte huzur yok, dışta onur yok. Cumhuriyeti kurmuş, tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir kurtuluş mücadelesinden sonra kurulmuş bu devletin malını, mülkünü bırakın bir kenara, onurunu da satmaya dönük bir anlayışla karşı karşıyayız. Bu toplumu milli duygularından arındırarak, bir kimlik bunalımı yaratıp, bölüp parçalamaya çalışıyorlar. 

“CHP bu ülkenin temel taşı olan köyleri yeniden açacak”

CHP iktidarında bu köyler, bu beldeler açılacak! 75 milyonluk ülke, 1900 belediyeyle olmaz. Köy tüzel kişiliğinin kaldırılması yanlıştı. Köylüye ait olan bir malı belediyenin teslim alması yanlıştı. Türkiye Cumhuriyeti’nin temel taşı olan köyler yeniden açılacak.”