Muharrem İnce, Silivri'de konuştu

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Eğitim İş ve Silivri Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen Eğitim Sistemi Nereye Gidiyor konulu söyleşide Silivrililerle buluştu.

Muharrem İnce, Silivri'de konuştu
TAKİP ET Google News ile Takip Et


CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Eğitim İş ve Silivri Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen Eğitim Sistemi Nereye Gidiyor konulu söyleşide Silivrililerle buluştu.
 

Silivri Belediyesi ve Eğitim İş Silivri Temsilciliği tarafından düzenlenen Eğitim Sistemi Nereye Gidiyor konulu söyleşiye Cumhuriyet Halk Partisi Yalova Milletvekili Muharrem İnce konuşmacı olarak katıldı. Silivrililerin yoğun ilgi gösterdiği söyleşide İnce, “Eğitimde başarı; ülkeyi yönetenlerle, öğretmenlerin uyum içinde olmasıyla olur” dedi. 

TAŞKIN VE AKSOY SENDİKA ÇALIŞMALARI HAKKINDA BİLGİLER VERDİ

Söyleşi programında Eğitim İş Silivri Şube Başkanı Sanlı Taşkın ve Eğitim İş Sendikası İstanbul 3 Nolu Şube Başkanı Erkan Aksoy birer konuşma yaparak sendikal çalışmaları hakkında bilgi verdi. Taşkın ve Aksoy, eğitim sisteminde yaşanan aksaklıkların ortadan kaldırılması konusunda mücadele etmeye devam edeceklerinin altını çizdi. 

IŞIKLAR; “İNCE BİZİM VİCDANIMIZ, SÖZCÜMÜZ”

Vekil İnce’yi Silivri’de ağırlamaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar; “Türkiye bir türbülansa sokuldu. Önce hayranlık uyandıran bir anlayışla, ardından korku ve sonra da teslim almaya çalışan bir anlayış yarattılar. Biz bu anlayışı, bizi biz yapan değerlere sahip çıkarak, gelecek umudu olarak yok edeceğiz. Allah insanı zor zamanda denermiş. Demokrasi için çalışan, bizim vicdanımız ve sözcümüz

Sayın İnce’yi ilçemizde ağırlamaktan gurur duyduk. Hoş geldiniz, şeref verdiniz” dedi. 

İNCE; “BAKAN ÇOCUKLARINA AYRI, VATANDAŞA AYRI HUKUK!”

“Türkiye nereye gidiyorsa, eğitim sistemi de oraya gidiyor”  diyen İnce, Türkiye’nin bir talan rüzgârı içinde olduğunu ifade ederek şunları söyledi; “Silivri muhteşem bir coğrafya. İstanbul’da tarımla ilgili projeler üreten tek belediye! Silivri’nin güzelliklerini anlatmalıyız. O cezaevini demokrasi müzesi haline getirmeliyiz. Bu ülkede bakan çocukları ayrı hukuk, yakalayanlara ayrı hukuk, vatandaşa ayrı hukuk uygulanıyor! Siz tarım coğrafyasının yanında, demokrasi müzesine de sahip bir coğrafya olmalısınız. Yazıklar olsun bu yolsuzlukları kapatmak isteyen savcı ve hakimlere! Tarih sizi öyle bir yazacak ki, çocuklarınız, torunlarınız utancından dışarı çıkamayacak.”   

“BİZİM OSMANLICAYLA SORUNUMUZ YOK, ONLARIN CUMHURİYET İLE SORUNU VAR” İnce konuşmasına şu sözlerle devam etti; “Şimdi de sarayla, Osmanlıcayla uğraşıyorlar. Saray itibarmış, itibar güvenle olur. İtibar; altın kaplamalı musluk, klozet değildir. İtibar hukuka olan saygıdır. Bu ülkede üniversite öğrencileri işsizse, atanamayan öğretmenler varsa, vatandaş geçinemiyorsa, evlerde deprem çantası gibi gözaltı çantaları hazır tutuluyorsa bu ülkede itibar yoktur! Cumhuriyet yıllarında eğitimde başarılı olmamızın nedenini biliyor musunuz? Çünkü ülkeyi yönetenlerle öğretmenler uyum içerisindeydi! Bizim Osmanlıyla bir sorunumuz yok ama bunların Cumhuriyet ile sorunu var. Osmanlıca öğrenince, çocuklarımız rahat iş bulabilecek mi? KPSS’yi rahat geçebilecekler mi? Osmanlıca tabi ki öğretilsin, Edebiyat Fakültelerinde öğretelim, uzmanları okusun, öğrensin. Biz çocuklarımıza öncelikle matematik ve fen öğretelim. Konuyu saptırmasınlar!” dedi. Gerçekleşen söyleşinin ardından Başkan Işıklar İnce’ye gümüş bir tabak hediye ederek teşekkür etti. 

Haberin foto galerisi için alternatif link

Haberin tam videosu için alternatif link