Tuğlu ve Önal,milletvekili aday adaylıklarını açıkladılar

Cumhuriyet Halk Partisi Silivri Eski ilçe Başkanı Mümin Tuğlu ve Dilruba Önal,2015 Haziran ayında yapılacak olan genel seçimlerde milletvekili aday adayı olduklarını parti binasında düzenlenen törenle kamuoyuna resmen açıkladılar.

Tuğlu ve Önal,milletvekili aday adaylıklarını açıkladılar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu saat 14:00’de parti binasında düzenlenen toplantıya CHP İstanbul 3. Bölge Milletvekili Süleyman Çelebi, CHP İstanbul 3. Bölge Milletvekili Aday Adayları Tokcay Kaya, Hüseyin Aksu, Zeynel Emre, Abdullah Teber, İsmail Çelebi, Zehra Eyicil, İbrahim Yener, Hikmet Çelik, Bayram Ali Çeşmeci, Bektaş Davutoğlu, Sinan Ercan, Edirne Milletvekili Aday Adayı Erdin Bircan, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, CHP Çatalca İlçe Başkanı Halil Gök, Silivri Belediyesi CHP Meclis Üyeleri, Çatalca Belediyesi CHP Meclis Üyeleri, Silivri Ziraat Odası Başkanı Metin Gürsu, Silivri Şoförler Odası Başkanı Recep Akıncı, Silivri Romanları Derneği Başkanı Kamil Kalaycıoğlu,  Arnavutköy Romanları Derneği Başkanı Serdal Özbayraklar, B.Çekmece Romanları Derneği Başkanı İskender Evzi, Silivri Yenimahalle Roman Derneği Başkanı İsmail Demirbozan, Silivri Tokatlılar Derneği Başkanı Ethem Kalmış, köy ve mahalle muhtarları ile çok sayıda partili katıldı. 

Toplantıda ilk konuşmayı Dilruba Önal gerçekleştirdi. Önal konuşmasında yapılacak olan projelerden bahsetti.

Önal’ın konuşmasının ardından kürsüye gelen Mümin Tuğlu da yaptığı konuşmada “Ülkemiz 7 Haziranda tarihi diyebileceğimiz bir genel seçime giriyor. 7 Haziran’dan sonra ya halkın seçtiği milletvekillerinden oluşan TBMM kendisine verilen “Yasama “ görevini sürdürecek ya da tüm yetkilerin, tek kişinin elinde toplandığı “ Başkanlık “ sistemine geçecek.                Şu anda zaten Sayın Cumhurbaşkanı Yasama, Yürütme, Yargı konularında tek başına karar vermekte ve istediği kararları çıkartmaktadır. Ancak bu karar verme yetkilerinin halkımızın oyu ile de kendisine verilmesini, fiilen “ Başkanlık “sistemine geçilmesini talep etmektedir. Bu konuda yaptığı konuşmalarda 400 milletvekili verin Başkanlık sistemi gelsin diye dayatıyor. Bunun karşıtı olanlar ise ‘’Parlamenter sisteminin devam etmesini istiyorsanız, tüm bağımsız kurumların görevlerini hakkı ile yerine getirmesini istiyorsanız’’ verin 276 milletvekilini yeni hükümet kurulsun, demokratik sistem devam etsin diyor. İşte böyle bir ortamda tarihi bir seçime giriyoruz” dedi.

“29 Mart tarihinde 3. Bölgenin 13 ilçesinde 72 bin üye sandığa giderek, milletvekili adaylarını belirleyecektir” diyerek sözlerini sürdüren Tuğlu “ İşte ben ve yaklaşık 150 civarındaki milletvekili aday adayı arkadaşım üyelerimin karşısına çıkarak demokrasiyi evvela kendi içimizde gerçekleştireceğiz. Kendi aramızda yarışacağız, birbirimize saygı duyacağız ancak kavga etmeden, el ele demokrasiyi geliştireceğiz. Aday adayı olan arkadaşlarımın büyük çoğunluğunu yıllardır tanıyorum. Bazen birlikte, bazen karşı karşıya geldik hangimiz üyelerimizin tercihi sonucu milletvekili adayı olursa olsun, ondan sonra da partimizin iktidar olması için koşturacağız.13 yıllık öğretmenlik hayatından sonra 33 yıllık süreç içinde politikanın engebeli, dikenli ve tozlu yollarında halkımızın karşısına çıkan bir arkadaşınızım. Bazen seçim kazandım bazen seçim kaybettim ancak halkımıza hiç küsmedim her zaman onların yanında oldum. Bu süreç içinde 15 yıl belediye başkanlığı, 3 dönem ilçe başkanlığı, 2 kez milletvekili adaylığı, 9 kez kurultay delegeliği, görevlerini yerine getirdim.29 Mart ön seçiminde bölgemizdeki üyelerimizin büyük tercihi benden yana olursa seçilebilecek bir sıradan aday olursam, 4 yıl sizlerin hizmetinde olacağım. Bugüne kadar beni seçerek göreve getiren vatandaşlarımı hiç pişman etmedim. Yine pişman etmeyeceğim. Bunun sözünü veriyorum. Aday adayı arkadaşlarımdan hangisi tercih edilirse edilsin seçim sürecinde partimin emrinde ve hizmetinde olacağım. Bundan sonra söz üyelerimizindir. Bende kendimi üyelerimizin vicdanına ve ellerine emanet ediyorum. Emeğin hakkını vereceklerdir diye düşünüyorum. Sonuç ne olursa olsun üyelerimiz doğru karar vermiştir anlayışı içinde toplantımıza katılan partili partisiz herkese teşekkür eder saygılarımı sunarım.”dedi.

 

MÜMİN TUĞLU KİMDİR

1949 yılında Silivri Değirmenköy’ de doğdu. Orta öğrenimini Arifiye İlk öğretmen okulunda, Üniversiteyi İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesinde ve Çapa Yüksek Öğretmen okulunda tamamladı. Bitlis Lisesi, Çatalca Lisesi ve Silivri Lisesinde edebiyat öğretmenliği, Müdür yardımcılığı yaptı. 1984-1994 ile 1999-2004 yıllarında 3 dönem Silivri- Değirmenköy Belediye Başkanlığı yaptı.1994-2004,2012 yıllarında 3 kez Silivri İlçe Başkanı olarak seçildi.1995 yılında İstanbul 6.Bölgeden 5. Sıra 2007 yılında İstanbul 3. Bölgeden 12.sıra milletvekili adayı oldu. CHP’nin Büyük Kurultayında 9 kez Kurultay Delegesi olarak görev yaptı. En son Silivri İlçe Başkanı iken 3. Bölge Milletvekili Aday Adayı oldu