Canlı yayında tarımsal üretim ve gıda konuşuldu

CHP Silivri İlçe Başkanlığının sosyal medya üzerinden gerçekleştirdiği canlı yayında tarımsal üretim ve gıda konuları tartışıldı.

Canlı yayında tarımsal üretim ve gıda konuşuldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP PM Üyesi Doç.Dr.Gökhan Günaydın'ın konuk olarak bağlandığı yayının moderatörlüğünü İlçe Başkanı Berker Esen, İBB ve Silivri Meclis Üyesi Melih Yıldız, Meclis Üyesi Ersin Taşkın yaptı. 

Çiftçilerin son 15 yıllık zaman diliminde yaşadığı zorlukları ve ürettiklerinin karşılığını alamamaları noktasındaki zorluğa değinen Günaydın, "CHP’li belediyelerin bu anlayışın yenilenmesi, özellikle Covid-19 pandemi sürecinin ekonomi üzerindeki olumsuz etkisi ve CHP’li belediyelerin hükümeti yenilikçi tarım anlayışına yönelik baskılama da oldukça etkili" olduğunu ifade etti.

Üreticiye 3 Milyon TL

Dr. Gökhan Günaydın, "Silivri ve Çatalca bölgelerinden temin edilecek süt ile üreticimize her ay 3 Milyon TL nakit akışı olacak" diyerek şunları ekledi: "İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun söz verdiği üzere hayata geçirdiği Halk Süt Projesinin bütün detaylarını, teknik aşamalarını ve spekülasyonlara yol açılmaması adına ilgili tüm detayları vatandaşlara iletti. Halk Süt Projesi ile Silivri ve Çatalca bölgelerinden temin edilecek süt ile üreticimize her ay 3 Milyon TL para aktarılmış olacak" dedi.

Sebze Üretim Seferberliği Projesi

Vatandaşların sağlıklı gıdaya erişebilmesi ve üreticilerin çiftçilerimize katkıda bulunabilmek için 'Sebze Üretim Seferberliği Projesi’ ile ilgili de açıklamalarda bulunan Günaydın, "İBB tarafından başlatılan önemli proje 'Sebze Üretim Seferberliği Projesi’ 5 ana ürün üzerinde çalışıyoruz. Bu kapsamda yine Silivri başta olmak üzere İstanbul’un çeşitli tarım ilçelerine 3.5 Milyon fide dağıtıldı"  

Yıldız, sorunları iletti

İBB ve Silivri Meclis Üyesi Melih Yıldız, Silivri’nin üretim ve tüketim aşamalarında sorunların yaşamaması, pazarlama noktasında da eksikler olduğunu, Çatalca Kestanelikte atıl kalmış olan mezbahaneyi hatırlatarak çözüme kavuşması noktasında destek verebilecekerlerini söyledi.

Yıldız'ın sözlerine karşılık cevap veren Günaydın, "Mezbahanenin yenileme aşamalarının devam ediyor. En geç önümüzdeki Kurban Bayramına kadar çalışacak. Kısa zamanda mezbahanenin açılacağını söyleyebilirim" dedi. Tarımın yalnızca üreticiyi ilgilendirmediğine vurgu yaparak özellikle kadınlara ve gençlere yönelik projelerin de olacağını arıcılık, küçükbaş hayvan yetiştiriciliği, bazı gıda sanayi yatırımlarının söz konusu olacağını sözlerine ekledi.