CHP'li Gençlerden 16/9 Kuleleri Önünde 'Tıraşlı' Eylem

CHP İstanbul Gençlik Örgütü, İstanbul'un siluetini bozan 16/9 kulelerini önünde protesto etti. CHP Silivri Gençlik Kollarının da destek gösterdiği eylemde CHP'li gençler İstanbul'un siluetini bozan kuleleri yerinde protesto ederek tepkilerini ortaya koydu.

CHP'li Gençlerden 16/9 Kuleleri Önünde 'Tıraşlı' Eylem
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 CHP İstanbul Gençlik Örgütü, İstanbul'un siluetini bozan 16/9 kulelerini önünde protesto etti. CHP Silivri Gençlik Kollarının da destek gösterdiği eylemde CHP’li gençler İstanbul’un siluetini bozan kuleleri yerinde protesto ederek tepkilerini ortaya koydu. 

CHP İstanbul Gençlik Örgütü, Zeytinburnu Kazlıçeşme'de bulunan 16/9 kuleleri önünde toplandı. CHP’li gençler, tarihi yarımadanın siluetini bozan kulelerin mahkemenin kararına rağmen tıraşlanmadığını belirterek protesto gösterisi yaptı.

 

CHP Silivri Gençlik Kollarının da destek verdiği eylemde CHP’li gençler "Siluetime dokunma" yazılı bir pankart açarak, basın açıklaması yaptı. CHP İstanbul Gençlik Kolları Başkanı Recep Karakoç, "Dönemin başbakanı, bugünün Cumhurbaşkanı Erdoğan o günlerde 'ciğerim yanıyor, bu böyle olmamalıydı. Bu bina tıraşlanmalıdır' demişti. Aradan 3 yıla yakın zaman geçti. 'Nerede o ciğeri yanan yöneticiler' diye sormak istiyoruz. Buradan Başbakan Davutoğlu'na sesleniyoruz. Tayyip Erdoğan'ın 'ciğerim yanıyor, bu bina tıraşlanacak' deyip de yapmadığı işlemi siz yerine getirin. Biliyoruz sizin bu kirli rant çarklarında bir dahiliniz yok. Siz bu imar ve beton lobilerine bulaşmadınız" dedi.

 

Daha sonra söz alan CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız da arsanın TMSF tarafından Mesut Toprak adlı bir işadamına satılırken emsal oranı 1 iken devreye giren imar çetesi tarafından 2 buçuğa çıkartıldığını ifade etti. İnanç, yapının 6 kattan 36 kata çıkartıldığını ifade etti.

 

TIRAŞLI GÖNDERME

Açıklamaların ardından makyajla Başbakan Davutoğlu'na benzetilen CHP İstanbul Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Saffet Dağbakan, sakal tıraşı edildi. CHP’li gençlerin eylemi olaysız sona erdi.