CHP'li kadınlardan 'Sevgi ve Emek Ormanı'

Cumhuriyet Halk Partisi Silivri Kadın Kolları ve Zeytinburnu Kadın Kolları ortak projesi olarak geliştirilen ve 'Bir fidan da sen diker misin?' diyerek yola çıkılan 'Sevgi ve Emek Ormanı' için ilk fidanlar dün Selimpaşa Mahallesi'nde dikildi.

CHP'li kadınlardan 'Sevgi ve Emek Ormanı'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi Silivri Kadın Kolları ve Zeytinburnu Kadın Kolları’nın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında ortaklaşa yürüttüğü “Sevgi ve Emek Ormanı” projesi için dün Selimpaşa Mahallesi’nde fidanlar dikildi.

Sevgi ve Emek Ormanı fidan dikimine “Bir fidan da sen diker misin?” diyerek Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Suna Göçengil, Kadın Kolları Başkanı Elif Yılmazer, Meclis üyeleri Süheyl Kırkıcı, Saadet Gencoğlu, Arzu Yalçınkaya, İbrahim Çeşmecioğlu, çok sayıda parti üyesinin yanı sıra Zeytinburnu İlçe Yönetimi ve üyeleri de katıldı.

Fidan dikiminin ardından Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Teşkilatı’ndan şu açıklama yapıldı:

2002-2017 yılları arasında 14 bin 293 kadın cinayeti işlendi.

2016 yılında 328 kadın yaşam hakkını koruyamadı.

2017'nin Ocak ayında 37 kadın cinayeti işlendi.

Bizler de "Bir fidan da sen diker misin" diyerek,

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında Şiddet gören ve hayatını kaybeden kadınlarımızın anısına CHP Silivri Kadın Kolları ve Zeytinburnu Kadın Kollarımız ile birlikte diktiğimiz fidanlara yaşam haklarını yitiren kadınlarımızın isimlerini vererek "SEVGİ" ormanı oluşturduk.

Biz kadınlar,

Kadın cinayetlerinin son bulduğu rahat ve huzurlu bir ortamda yaşamak istiyoruz.

Ve tek bir HAYIR'ın bu gidişata dur demenin başlangıcı olacağını biliyoruz.

Yaşam hakları ellerinden alınan kadınlarımızı rahmetle anıyoruz..

SEVGİ VE EMEK KADIN DEMEK!