Esen "Bozoğlu,zamları yapanlarla aynı zihniyete sahip"

CHP Silivri İlçe Başkanı Berker Esen yazılı bir basın açıklaması yaptı.

Esen &quotBozoğlu,zamları yapanlarla aynı zihniyete sahip"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk partisi Silivri İlçe Başkanı berker Esen, AK Parti İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu'nun ulaşım zamları ile ilgili açıklaması İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında kullanmış olduğu ifadeleri eleştiren yazılı bir basın açıklaması yaptı.

CHP İlçe Başkanı Berker Esen'in açıklaması şu şekilde:

Basına ve kamuoyuna; Kıymetli Silivrililer,
Pazartesi günü AKP İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu’nun yayınladığı gaflet içerisinden talihsizce kaleme alınan haftalık değerlendirme yazısı herkesin malumudur. Yazıda gördük ki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu hakkında mesnetsizce ifadeler kullanılmış ve birçok gerçek, ülke gündemi kaleme alınmamış.

Değerli Hemşerilerim,
Öncelikle kamuoyunun gündemini meşgul eden ulaşım zammını ele alacak olursak, ulaşıma yapılan zam ne yazık ki 18 yıllık AKP iktidarının ülkemizi getirdiği vahim tablonun sonucudur. İETT zammı için suçlu sorumlu arayanlar ülkemizdeki akaryakıt zamlarını yapanlara, döviz artışına neden olan tamamen çökmüş dış politikaların mimarlarına, döviz artışı ile birlikte zamlanan yedek parça fiyatlarına ve diğer girdilere yapılan fahiş zamlara bakmalıdır. 2 yılı aşkın süredir yapılmayan ulaşım zammı bunca fahiş fiyat artışına rağmen vatandaşlarımız düşünülerek hizmetlerin aksamadan sürdürülebilmesi için yapılmak zorunda kalınan bir zamdır. Elbette sosyal demokrat hiçbir belediye zam yapmak istemez ancak ülkenin bugün ki ekonomik koşullarında bu durum maalesef mümkün değildir. Ancak yine de belirtmekte fayda var ki yapılan zamlar AKP dönemindeki fahiş zamların yanına bile yaklaşamamaktadır. Örneğin AKP döneminde 85 lira olan öğrenci abonman kartı yapılan zamma rağmen şu an 50 liradır. Yine Bozoğlu’na hatırlatmak isteriz ki partisinin elinde kalan birkaç büyükşehir belediyesinden biri olan Bursa’daki zamları göz önüne aldığında İstanbul’umuzda yapılan zammın Bursa’ya kıyasla üçte biri oranında bile olmadığını görebilir.
Sevgili Silivrililer,
AKP İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu açıklamasında “Gün geçtikçe azmimiz ve isteğimiz arttıkça arttı.” demiş. Biliyoruz ve görüyoruz halka hesap vermeme, yandaşın cebini doldurma, fahiş zamlar, asgari ücretliyi açlık sınırının altında tutma ve daha nice konu da isteğiniz ve azminiz arttı. Ülkenin asıl gündemini saptıracak açıklamalarla kamuoyunun dikkatini dağıtma konusundaki azminiz takdire şayan gerçekten. Partinizin Çin'de soydaşlarımız Uygur Türklerine uygulanan zulüm karşısında üç maymunu oynaması hatta TBMM’de verilen araştırma önergesini reddetmesi takdire şayan bir azimdir.
Ülkenin gerçek gündemi deprem, deprem vergileri, elektrik zammı, doğalgaz zammı, pazardaki fahiş fiyatlar, EYT ve işsizlik maalesef ki Mutlu Bozoğlu’nun açıklamalarında bunlara dair bir eleştiri göremedik. Biliyoruz ki bir eleştiri göremememiz gayet normal çünkü zihniyetleri halka ve halkın gerçeklerine uzak tepeden bakan hatta altın varaklı saraydan bakan bir zihniyet. Geçtiğimiz günlerde yaşadığımız acı bir olay bu durumu gözler önüne sermek için yeterli. Hatay’da kendisini çocuklarım aç diyerek yakan vatandaşımız için yine Bozoğlu’nun partisinden Ağrı Belediye Meclis Üyesi bir hanımefendi sosyal medya hesabında “kimse açlıktan kendini yakmaz. Öyle olsaydı Afrika’da insan kalmazdı. Böyle ucuz siyasi manevraları millet yemez” sözlerini sarf etmişti. 18 yıldır insan hayatlarını, iş cinayetlerini, emeklilerin asgari ücretlilerin haklarını hatta ve hatta şehit kanlarını siyasi manevra ve oy devşirme ihtiraslarının bir parçası olarak çekinmeden kullananların bu kadar üzücü bir olaya yüzü bile kızarmadan siyasi manevra olarak yaklaşması pek tabi doğaldır. Maalesef bu yaşananların ülkenin bugün ki iç ve dış sorunlarının sorumlusu hırsları uğruna vahşi kapitalizmin ülkemizde ki koltuk değnekliğini yapan AKP ve AKP zihniyetinin aveneleridir.
Çok iyi biliyoruz ki sadece İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu’nun hizmet etmesini engellemeye çalışanların tek gündemi acaba İmamoğlu’nu ne yaparsak zora sokarız! Ancak 16 Milyon İstanbul halkı başta olmak üzere memleketin dört bir yanında İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu yaptıkları ve yaptırmadıkları ile takdirle karşılanmakta.
Değerli Silivrililer,
Şimdi Bozoğlu’na sormak istiyoruz acaba vatandaşın mutfağı alev almışken, insanlar doğal gazı açmaya korkup battaniye altında kışı geçirmeye çalışırken sarayın lüks ve şatafat harcamaları içinde aynı cümleleri sarf etti mi? Eğer Mutlu Bozoğlu zam konusundaki tepkisinde samimiyse Ulaştırma Bakanlığına bağlı Marmaray’a aynı oranda yapılan zammı da aynı cümlelerle eleştirecek mi? Ya da açıldığı 2016 yılından bugüne tam %142 zamlanan ve güncel hali ile bir asgari ücretlinin ayda işe gidip gelmek için 22 gün kullanması halinde tam 1601 lira yani maaşının %69’u kadarını ödemesi gereken Avrasya Tüneli’ni aynı cümlelerle eleştirecek mi?
Çok iyi biliyoruz ki AKP İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu bu söylediklerimizin hiçbirini yapamayacak çünkü zamları yapanlarla aynı zihniyete sahip.

Berker ESEN

CHP Silivri İlçe Başkanı