Göçengil'den 100. Yıl Mesajı

Cumhuriyet Halk Partisi Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil, 19 Mayıs Atatürk'ü anma Gençlik ve Spor Bayramının 100. yılı münasebeti ile açıklama yayınladı.

Göçengil'den 100. Yıl Mesajı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Göçengil mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Ülkemizin kurtarıcısı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının, Ulusal Kurtuluş savaşımızı başlatmak için Samsun’a çıkışının 100. yılındayız. 19 Mayıs 1919'da atılan bu tarihi adım vatanı işgal edilmiş, savaşlarda yorgun düşmüş yoksul halkımızın kendi kaderini eline aldığı, ayağını bağlayan zincirleri kırdığı bir milattır. Ulu Önder Atatürk'ün bu gün hala yolumuzu aydınlatan bu tarihi başlangıcıyla özgürlüğe ve tam bağımsızlığa aşık olan halkımız boyunduruk altında yaşamayacağını bütün dünyaya göstermiş ve verdiği emsalsiz ulusal kurtuluş mücadelesi ile bir çok millete örnek olmuştur. Bu bağlamda Büyük Atatürk ve silah arkadaşlarının 19 Mayıs 1919’da attığı adım halkımızın özgür ve bağımsız yaşama iradesinin simgesidir. “

“Tek adam rejimi kurmaya çalışanlar, halkımızın özgürlüğünü ve iradesini gasp ederek, baskı ve zorbalıkla halkı idare edebileceğini düşünenler amaçlarına ulaşamayacaktır. “

“Tam bağımsızlığımızın öncüsü ebedi ve yenage başkomutanımız Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün milli mücadelemizi başlatmak, kurtuluş meşalesini yakmak üzere samsuna çıkışının 100. yılında; Demokrasiye, laikliğe, tam bağımsızlığa, insan haklarına, barışa, özgürlüğe, Atatürk’ün ilkelerine, Cumhuriyet’e ve Cumhuriyet devrimlerine sahip çıkma azim ve kararlılığımızla bir kez daha alanlardan inançlı gür sesimiz ile sesleniyoruz: Her şey çok güzel olacak.”

“Bu duygu ve düşüncelerle başta bize bu güzel ülkeyi emanet eden, Ulusal Kurtuluş Savaşımızın büyük önderi, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Atatürk olmak üzere bütün kahramanlarımızı, şehitlerimizi saygı, minnet ve özlemle anıyorum. Büyük Atatürk'ün "Bütün ümidim sizlerdedir” diyerek Cumhuriyet’i emanet ettiği, özgür ve demokratik geleceğimizin mimarı olacak gençlerimiz başta olmak üzere tüm halkımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum.”

Suna GÖÇENGİL

CHP SİLİVRİ İLÇE BAŞKANI