Işıklar'ın adaylığı resmen açıklandı

CHP Belediye Başkan Adayı resmi olarak açıklandı.

Işıklar'ın adaylığı resmen açıklandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Uzun süredir merakla beklenen CHP Belediye Başkan adayı bugün kesinleşti. CHP binasında şuan resmi olarak Özcan Işıklar'ın adaylığı açıklanıyor. Silivri'de seçime Özcan Işıklar ile devam etme kararı alan parti yönetimi adayını bugün ilçe başkanlığına da bildirdi. Bunun üzerine resmi adaylık açıklaması için partiye akın eden CHP'liler heyecanla resmi açıklamayı beklemeye başladı. Akşam saatlerinde parti binasına ilçe başkanı ile birlikte hareket eden Özcan Işıklar'ı ise parti önünde partililer davullarla karşıladı. Belediye Başkan adayı Özcan Işıklar partililere yönelik bir konuşma yapacak. 

Güncelleme: 19.40
Silivri Belediye Başkan adayı Özcan Işıklar şuanda partililere sesleniyor. Işıklar, "İlk ziyaretimize ve seçim çalışmamıza Çanta mahallesinden başlayacağız. Bakacağız ve soracağız bakalım Tahir Sert Çanta Belediye Başkanlığı döneminde Çanta için ne yapmış. Bugüne kadar Ak Parti iktidarına karşı el ele yürüdük. Bugünden sonra da partili arkadaşlarımızla el ele yürümeye devam edeceğiz. Müslümanın kırgınlığı tülbent kuruyana kadardır. Biz kimseye kırgın değiliz. Bundan sonra kol kola, omuz omuza çalışacağız"

Işıklar'ın konuşmasının tam metni
"Güzel bir süreç yaşandı. Bu süreçte partimizde eğilim yoklaması da yapıldı. Demokrasi'nin en güzel örneklerinden birini verdik. Sandığa giderken herkesin bir listesi olabilir. Bizim listemiz olabilir, başkasının listesi olabilir. Ama sandıktan çıktıktan sonra partinin sahip olduğu adaylardır. Herkes iddia koymak hakkına sahiptir. İster eğilim yoklamasıyla ister kontenjan ile ortaya çıkıp ben adayım diyebilen her arkadaşımıza başarı dilerim. Müslümanların kırgınlıkları ıslak bir tülbent kuruyana kadardır. Bizim kimseye bir kırgınlığımız yok. Bugüne kadar partimizde emek vermiş ve çaba göstermiş erkeklerimiz alınmasın ama bayanlarımız var onlara teşekkür ediyorum. 5 yıl boyunca bıkmadan usanmadan kapı kapı gezdiler. Sonra gençlerimiz var. Onlar için çalıştık onlar için çalışacağız. Onların heyecanını paylaşacağız. Silivri'de değişim ve dönüşüm arzularının önünü açacağız. Kadın Kolları ve Gençlik Kolları başkanlarımız dahil tüm partililerimize çok teşekkür ediyorum. Çok büyük emekleri oldu. Ama bu süre içerisinde partimizin yaptığı kamuoyu yoklamaları çok önemliydi. Bir çok adayın belirlenmesinde parti ve kamuoyu beraber değerlendirildi. Silivri kamuoyu bize sağolsunlar çok büyük oranda memnuniyet gösterdiler. Türkiye'ye de Silivri'de olduğu gibi CHP lazım. Cumhuriyet değerlerini koyan ve koruyan CHP, Silivri'ye de Türkiye'ye de gerekli. İnsana insan olduğu için sarılan ve yaralarını saran, eşit ve adil bir yönetim anlayışı sergileyen CHP'dir. CHP bu ülkenin çimentosudur. Bundan sonra bugüne dek partimize katkı sağlamış herkesle kucaklaşacağız. Onlara sonsuz teşekkür ediyorum. Aday olmuş, aday adayı olmuş fark etmez. Onlar bu partiye gönül vermiş arkadaşlarımız, abilerimiz, kardeşlerimiz. Bu saatten sonra CHP'nin tek bir rakibi var. Ak Parti. O nedenle el ele mücadele edeceğiz. Hırsızlıkla yolsuzlukla bu ülkeyi yoksullaştıran bu iktidarın bu ülkeye verebilecek hiç birşeyi olmadığını bu halka kapı kapı dolaşıp hep birlikte anlatacağız. 49 günümüz var önümüzde. 2 günü bir güne sığdırıp çalışacağız. İnsan onurunu yücelten aydınlık bir Silivri olduğumuzu anlatacağız."

"Tahir'e soracağız"
"İnsanları kirleten kötüleyen, kavgadan uzak bir politikamız olacak. Bizim projemize onların hayalleri yetmez. Akılları ermez. Bir aday arkadaşımız bizi kötülemiş. Kendisi için de ustalık dönemi benzetmesini yapmış. Biz önce oradan başlayacağız. İlk önce Çanta'ya gideceğiz. Çanta'dan başlatacağız seçim çalışmamızı. Tahir'e soracağız bakalım, Çanta'da ne yaptı? Fakat bunları insan onuruna yakışan şekilde aşağılamadan, karalamadan yapacağız."

Güncelleme: 19.50 
Seçim Koordinasyon Merkezine yürüyorlar

Silivri Belediye Başkan Adayı Özcan Işıklar partililere yönelik konuşmasını tamamladı. Işıklar, partililer ile birlikte ilçe binasından seçim koordinasyon merkezine hareket ediyor. Işıklar ve partililer basın mensuplarını da seçim koordinasyon merkezine davet etti. Davul-zurna eşliğinde coşkulu bir kalabalık ile yürüyüşe geçen Işıklar, Atatürk caddesinde bulunan seçim koordinasyon merkezinin açılışını yapacak. 

Güncelleme: 20.13
Silivri Belediye Başkan Adayı Özcan Işıklar'ı bazı partililer seçim koordinasyon merkezi önünde bekliyor. Partililer "Silivri'ye yakışan Özcan Başkan" ve "El ele, kol kola omuz omuza" sloganları ile Işıklar'ı bekliyor. 


Güncelleme: 20.26
CHP Silivri Belediye Başkan adayı Özcan Işıklar, partili kalabalık bir grup eşliğinde sahilden seçim koordinasyon merkezine doğru yürüyor. Sahil şeridinde vatandaşların ilgisi ile karşılaşan Işıklar, vatandaşların ve CHP'lilerin tebriklerini kabul ediyor. Işıklar'ın seçim otobüsü ise SKM önünde bekletiliyor. Işıklar'ın, SKM önünde parti otobüsünden Silivrililer'e seslenmesi bekleniyor. 

Güncelleme: 20.45
Özcan Işıklar, seçim koordinasyon merkezinde basın mensupları ile bir araya geldi. SKM önünde toplanan coşkulu kalabalığı cama çıkarak selamlayan Işıklar daha sonra bir süre basın mensupları ile sohbet etti. Işıklar gazetecilere "Başbakan Tahir Sert'in kulağına fısıldamıştı, hatırlarsanız. Tahir Sert'in söylediğine göre Başbakan kendisinden Silivri'yi istemiş. Almadan gelme demiş. Tahir Sert böyle anlatıyor. Bana söylenene göre o esnada Başbakan Tahir Sert'in kulağına eğilip evi hala Silivri'ye taşıyıp taşımadığını sormuş. Bu arada yarın basın mensupları ile yeniden bir araya geleceğiz. Detaylı değerlendirme ve açıklamalarda bulunacağız" dedi. 

SHA / Haber Merkezi