"Mevcut yerel yönetimden tekzip bekliyoruz"

Silivri Belediyesi eski başkanı Özcan Işıklar ve CHP ilçe başkanı Suna Göçengil basın toplantısı düzenledi. Silivri Belediyesi tabelalarına "TC" ibaresinin eklenmesiyle ilgili bugün saat 14:00'te parti binasında gerçekleştirildi.

&quotMevcut yerel yönetimden tekzip bekliyoruz"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gerçekleştirile toplantı sonrasında “kamuoyunda ve basında geçen Silivri Belediyesi'nde T.C. ünvanının bulunmadığına dair asılsız ve yanlış bilgilendirilmesine yönelik çıkan haberlerin Tekzip edilmesini önemle bekliyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Yapılan açıklama "Silivri Belediyesine T.C. ibaresi ilk olarak 2010 yılında Stratejik Plan Kitabında getirildi. 2012 yılında Sağlık Bakanlığı tesislerinde T.C.nin kaldırılması üzerine önceki dönem Belediye Başkanımız Özcan Işıklar’ın talimatıyla Belediye Otopark girişinin olduğu duvardaki Silivri Belediyesi tabelasına T.C. ibaresi eklendi.Yine 2012 yılından Ziraat Bankalarından T.C ibarelerinin kaldırılması üzerine Belediye Başkanımız Özcan Işıkların sözlü talimatıyla, Belediye Logosu T.C olarak değiştirilmiş, tüm tabelalar ve baskılı materyallerde kullanılması sağlanmıştır. 

Ülkemizin kurucu ve kurtarıcı partisi CHP olarak bu konu ile gündeme gelmek bizleri son derece derinden üzmüştür. Bu konudaki hassasiyetimiz kamuoyu tarafından bilinmektedir. Kurucu değerlere olan sarsılmaz bağlılığımızla Cumhuriyet değerlerine ve Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimlerine geçmişte olduğu gibi günümüzde ve gelecekte de sahip çıkmaya devam edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.
Silivri Belediyesinin resmi evrakları dâhil tüm alanlarında T.C. ibaresini kurumsal hale getiren bir yönetim olarak, sanki hiç yokmuş veya kaldırılmışta, yeni yönetim getirmiş gibi lanse edilmesinin mevcut yerel yönetim tarafından tekzip edilmesini bekliyoruz.""şeklinde oldu.