Şeker ve Yüceer Silivri'deydi

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclis Üyesi ve Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer ve İstanbul Milletvekili Ali Şeker, bir dizi programa katılmak üzere dün Silivri'deydi.

Şeker ve Yüceer Silivri'deydi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi Silivri İlçe Örgütü’nün referandum çalışmaları devam ederken, milletvekilleri de bu sürece dâhil olmaya devam ediyor.

Referandum çalışmaları kapsamında “HAYIR”ı Silivri’de anlatmak üzere Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclis Üyesi ve Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer ile İstanbul Milletvekili Ali Şeker, bir ziyaret gerçekleştirdi.

İlk ziyaret parti binasına

Milletvekilleri Candan Yüceer ve Ali Şeker’in ilk durağı Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanlığı oldu. Burada partililerle buluşan milletvekilleri, yaklaşık 1 saat süren toplantıda “HAYIR”ı anlattı.

Anayasa görüşmelerini kurduğu “Şeker TV” ile halkın izlemesini sağlayan Ali Şeker, bu süreçte yaşananları partililere anlattı. ‘Hırsızlar ve kaçakçılar gece çalışır, bunlar da hep gece çalıştı’ diyerek hükümetin vatandaştan sakladığı şeylerin olduğunu ima eden Şeker, 17 Nisan sabahına hayır ile uyanılacağını da belirtti.

Milletvekili Candan Yüceer de ülkedeki birlik ve beraberlik ortamının yok edilmeye çalışıldığının altını çizerek “Bu durumda sonuç ne olursa olsun kazanan olamayacak” dedi. Bunun yanında yabancı ülkelerle olan çatışma ortamı ve sonrasında gelen özür dileme durumunu da eleştiren Yüceer, 2006 CIA raporunu da katılımcılara aktardı.

“Tek adamı yıkmak daha kolay”

Candan Yüceer, raporla ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Ankara koordinatörü bu konuyla ilgili diyor ki “Türkiye bu şekliyle Amerika’nın menfaatleri ile örtüşmesi muhtemel olabilir de olmayabilir de. Ama bir değişiklik olursa özellikle federal bir başkanlık sistemi olursa o zaman daha iyi olabilir. Çünkü öyle bir denetim mekanizması kurmuşlar ki hükümeti ele geçirip ikna etseniz karşınıza meclis çıkıyor. Meclisi ikna ediyorsunuz karşınıza ordu çıkıyor. Orduyu ikna ediyorsunuz karşınıza yargı çıkıyor. Bunların hepsini bir arada ikna etmek zor... Eğer yasamanın, yürütmenin ve yargının tek olduğu bir tek adam başkanlık sistemi olursa tek kişiyi ikna etmek, böyle denetimli bir mekanizmayı ikna etmekten daha kolay. Eğer o tek adam da Amerika’nın çıkarlarına hizmet etmek istemez, çıkarlarıyla çelişirse o tek adamı yıkmak, bu durumu yıkmaktan daha kolay.”

İkinci ziyaret Bayburt Çerçililere

Parti merkezindeki toplantının ardından Milletvekilleri Candan Yüceer ile Ali Şeker, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Suna Göçengil ve partililer, Bayburt Çerçi Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği’ne bir ziyarette bulundu. Burada da dernek üyelerine “Neden Hayır?” dediklerini anlatan heyet, üyelerden de destek istedi.

Milletvekilleri panele, ilçe yönetimi mahalle ziyaretine

Bayburt Çerçi Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği ziyaretinin ardından Milletvekilleri Yüceer ile Şeker Alevi Kültür Dernekleri Silivri Şube ve Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Silivri Şubesi tarafından düzenlenen “Neden HAYIR?” paneline konuşmacı olarak katıldı. İlçe yönetimi ise Semizkumlar Mahallesi’nde planladıkları mahalle toplantısına katılmak üzere Şeker ve Yüceer’den ayrıldı.

Eyüp Can BALABAN