Tekin 'Partinizi Ajanlara mı Teslim Ettiniz ?'

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, CHP Silivri ilçe örgütünü ziyaret etti. İlçe Başkanı, Meclis üyeleri ve partililer tarafından karşılanan Tekin, hükümetin dış politikasını eleştirerek 'biz dış politikamızı aldı verdi para üzerine mi inşa edeceğiz' ifadelerini kullandı.

Tekin 'Partinizi Ajanlara mı Teslim Ettiniz ?'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

“PARTİNİZİ AJANLARA MI TESLİM ETTİNİZ?”

Dün sabah saatlerinde CHP İlçe başkanlığında Suna Göçengil, Meclis üyesi Arzu Yalçınkaya ve partililerce karşılanan CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, partilere hitaben yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı;” En önemli meselelerimizden bir tanesi eğitim sistemi. Türkiye’de ne yazık ki yap boz tahtası gibi, sürekli Millî Eğitim Bakanlığı değiştirildi. En son bütün Milli Eğitim Bakanlarını bir tarafa bırakarak Sayın Erdoğan, TEOG’ la ilgili düşüncesini ifade etti. Böylesine ileri gitti ki eğitim evrensel, binlerde yabancı ülkelerden öğrencilerimiz bizim okullarımızda okuyor ve biz onlara ev sahipliği yapıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı, yurtdışında okuyanlar ajan oluyor ajan yetişiyor dedi. Gelirken arkadaşlarla kimler yurtdışında okumuş bir bakalım dedik. Bakanlar kurulunun yarısı, Eski Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül, Sayın Ali Babacan, Sayın Mehmet Şimşek, Sayın Güçlü Elvan aklınıza gelebilecek şu an ki kabilenin yarısından fazlası İngiltere’de Avrupa’da, Amerika’da okumuş. O zaman aklıma şu geliyor partinizi ajanlara mı teslim ettiniz Sayın Erdoğan? Eğitim sistemini bunun üzerine inşa edebilir misiniz? Yani eğitimde şuralar yapılır. Geçmiş tarihe baktığımızda Cumhuriyetin kurucuları eğitim sisteminin nasıl inşa edildiğini neler yapıldığını, geriye dönüp baktığınızda bu örneği alabilirisiniz. Boşuna demedik teklik sadece Allaha mahsustur. Her şeyi bir tek adama bırakırsanız her şeyinizi çökeltir. Maalesef, eğitim sisteminin durumu felaket. İlerleyen zamanlarda neler olur bilmiyoruz. Hiçbir şey yapmalarına gerek yok, iktidar mensuplarına rica ediyorum sadece İmam Hatiplerdeki öğrencilerin velilerine sorun, eğitim durumunun hangi felaketlerle karşılaştığını göreceksiniz. Böyle bir eğitim sistemi olmaz ya” ifadelerini kullandı.

“DIŞ POLİTİKAMIZI ALDI VERDİ PARA ÜZERİNE Mİ İNŞA EDECEĞİZ”

Tekin, Hükümetin dış politikasını da eleştirerek “Şimdi ne garip bir şey, bir gün önce hemen hemen İktidar medyasının tamamının gazetelerine baktım, farklı olarak eleştirilerin bir kısmına katılarak da söylüyorum. Amerika’nın dış grupla uygulamalarını çok acımasızca eleştiriliyor. Hatta daha ileri giderek Terör örgütleriyle ilişki kurup bizimle ilişki kurmadığı doğrultusunda sitemler var. Bakıyoruz iktidar adeta “reza modeli” yakalamış gibi, işte Rusya’ya gidiyorsunuz Putin’le iyi ilişki kurmak için orada restortus arıyorsunuz. Dün Trump’la son derece başarılı geçen olayın arkasından bugün de baktık ki on iki milyar dolar Türk Hava Yollarıyla yeni uçak anlaşması yapmış. Ya biz dış politikamızı aldı verdi para üzerine mi inşa edeceğiz. Ne yazık ki maalesef Türkiye ‘de dış politika ile ilgili sıkıntının hangi boyutta olduğunu hepimiz biliyoruz. Ve bütün uyarılara rağmen 2003 yılından itibaren Cumhuriyet Halk Partisi olarak gerek Orta doğu sorunlarıyla ilgili olarak gerekse Avrupa, Amerika Rusya dahil olmak üzere sorunlarla ilgili aman ha geçmiş dönemde ki. Dış Politikalarımızı incitecek, çizgiden çıkacak bir dış politikayı hem Türkiye arasında bir sıkıntı olabileceğini hem de sizin açınızdan büyük bir facia hareket olabileceğini binlerce kez söylememize rağmen bize söyledikleri ne biliyor musunuz? Biz küresel ülke olduk, “küresel ülkenin şimdi nasıl bir kümesel ülke” haline geldiğini de dış politikada hep beraber görüyoruz. Daha anlatacak çok şeyler var ”dedi.