Saha Araştırma Projesi Tamamlandı

Silivri Belediyesi, İstanbul Aydın Üniversitesi ve Kentsel Gelişim Derneği'nin ortaklaşa başlattığı 'Köylerin Mahalleye Dönüştürülmesinin Sosyal ve Ekonomik Etkileri' konulu saha araştırma projesi tamamlandı.

Saha Araştırma Projesi Tamamlandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

6360 sayılı kanun ile köy tüzel kişilikleri kaldırılan köylerin kanunun, uygulanmasına ilişkin ne kadar bilgili olduklarının tespit etmek için yapılan “Köylerin Mahalleye Dönüştürülmesinin Sosyal ve Ekonomik Etkileri” konulu Saha Araştırma Projesi tamamlandı. Silivri Belediyesi, İstanbul Aydın Üniversitesi ve Kentsel Gelişim Derneği’nin ortaklaşa gerçekleştirdiği proje araştırmasında üniversitenin Sosyoloji Bölümünden 39 öğrenci, 2 bağımsız akademisyen ve 4 öğretim görevlisi görev aldı.

 

ARAŞTIRMA SONUÇLARI MAYIS AYI SONUNDA AÇIKLANACAK

Köy tüzel kişiliği kaldırılan yeni mahallelerde yaşayan vatandaşlarla yapılan anketlerde, yeni statü ile neler kazanıp nelerden yoksun kalacakları, Belediye hizmetlerinden ne kadar yararlanıp, bu hizmetlerin kendilerine getireceği artı ve eksiler konusunda ne denli bilinçli oldukları araştırıldı. Türkiye’de ilk kez bilimsel boyutta tespitlerin yapıldığı köylerin mahalleye dönüştürülmesi araştırmasının sonuçları, bu ay sonunda gerçekleşecek toplantıda kamuoyu ile paylaşılacak. Araştırma sonuçlarının ışığında, yasadan sonra köylerin mahalleye dönüşmesi ile kaybedilen hakların iadesine yönelik çalışmalar başlatılacak.