Değirmenköy Festival Alanı Düzenlendi

Değirmenköy Domates Festivali'nde, yenilenen festival alanında da incelemelerde bulunan Başkan Işıklar, alanın nişan, düğün, festival ve pazar alanı gibi farklı birçok işlevde kullanılabileceğini söyledi.

Değirmenköy Festival Alanı Düzenlendi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediyesi tarafından Değirmenköy festival alanında yapılan düzenleme çalışmaları tamamlandı. Sahne programlarının iptal edilmesi nedeniyle bu yıl Domates Festivali’nde kullanılmayan alanın, düzenlenmiş son halini Kaymakam Faruk Bekârlar ve ilçe protokol üyeleri ile birlikte inceleyen Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, alanın nişan, düğün, festival gibi birçok organizasyona ev sahipliği yapacağını söyledi.
 
Festival alanında neler yapıldı?
Silivri Belediyesi tarafından, Değirmenköy festival alanı etrafından bulunan tel çitin kaldırılarak başlatıldığı çalışmalar kapsamında, alanda bakımsız ve tehlikeli durumda bulunan seyirci tribünü kaldırıldı. Sahne duvarı yıkılarak, yeni ve yüksek bir duvar örüldü. Sahne arkasında sert zemin çalışması, kulis ve wc düzenlemeleri ile temizlik çalışmaları gerçekleştirildi. Toplam 4700 metrekare alan üzerinde, 1500 metrekare yeşil alan düzenlemesi, 2200 metrekare granit küptaş, 660 metre bordür düzenlemesi, 82 metrekare granit plaktaş, 417 ton asfalt, 36 metre granit zemin bordür çalışması gerçekleştirildi. Sahnenin rahat izlenebilmesi için kademeler verilerek gerçekleştirilen düzenleme çalışmalarında alana seyir terası, bisiklet yolu ile yürüyüş parkurları yapıldı. Yaşayan duvar uygulaması yapılan alan, peyzaj çalışmaları da tamamlanarak modern bir görünüme kavuştu.