2015 ALES sonuçları açıklandı. ALES 2015 sonuçları

2015 ALES sonuçları açıklandı. ALES 2015 sonuçları açıklandı. 2015 ALES sonbahar sonuçları için tıklayınız...

2015 ALES sonuçları açıklandı. ALES 2015 sonuçları
TAKİP ET Google News ile Takip Et

2015 ALES sonbahar sınavının sonuçları açıklandı. ÖSYM’den yapılan duyuruya göre adaylar TV kimlik numaraları ve şifreleri ile sonuçlara ulaşabilecek.

2015 ALES SONBAHAR SINAV SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ…

Adaylar sınav sonuçlarına ÖSYM’nin ww.osym.gov.tr internet adresinden ulaşabilecek.

ÖSYM’den yapılan duyuruya göre adaylar TC kimlik numaraları ve şifreleri ile sınav sonuçlarına erişebilecek. Sınav sonuçlarına yönelik sayısal bilgilere ve sınav sorularının yüzde 10’undan oluşturulan temel soru kitapçığına da internet üzerinden ulaşılabilecek.,

ALES Nedir?

ALES (Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı) kısaca, yükseköğretim kurumlarındaki kadrolara girişte ve lisansüstü eğitim başvurularında kullanılacak olan puanı almak için girilen sınavdır.

Sınavı yapan kurum olan ÖSYM’nin tanımına göre; 78 sayılı Yükseköğretim Kurumları Öğretim Elemanları Kadroları Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye, 5538 sayılı Kanunla eklenen Ek Madde 8 uyarınca, yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarına açıktan veya öğretim elemanı dışındaki kadrolardan naklen atamalarda,ülkemizde lisansüstü eğitime girişte, yurt dışına lisansüstü eğitim için gönderilecek adayların seçiminde ilgili kurumların kullanacakları puanları veren bir sınavdır.

Eskiden LES (Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı) adıyla yapılan bu sınav 2007 yılı itibariyle ALES olarak değiştirilmiştir.

ALES’e Kimler Başvurabilir?

Bir lisans programından mezun olabilecek durumda bulunanlar, lisans programını bitirenler ile denklik belgesi almış olmak kaydıyla yurt dışında lisans eğitimi görmüş olanlar başvurabilirler.

ALES Puanı Kaç Yıl Geçerlidir? 

Sınavın yapıldığı tarihten itibaren 3 yıl geçerliliği vardır. Başvurularınızda geçerlilik süresi içinde en yüksek ALES puanınızı kullanabilirsiniz.

Sınav Ücreti Ne Kadar?

Sınav ücreti ve ücretin yatırılacağı bankalar ile ilgili bilgiler sınav kılavuzunda bulunmakta olup 2013 yılı için bu sınavın ücreti 50,00 TL olarak belirlenmiştir.