4. Sınıf İngilizce Konu Anlatımı Nasıl Yapılır?

Hangi dil olursa olsun öğrenme süreci uzun vadeli bir iştir.

4. Sınıf İngilizce Konu Anlatımı Nasıl Yapılır?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hatta hiç bitmeyecek bir serüven olduğu bile söylenebilir. Bazı zamanlarda kendi dilimizi bile öğrendim, tamamen biliyorum demek zordur. Ancak bu alandaki kilit sözcük yaşamınız boyunca o dilin içinde olmak gerçeğidir. İngilizce tüm dünyanın ortak dili olarak düşünüldüğünde getirilerinin çok fazla olduğu ortaya çıkabilir. Temelden başlayan dil eğitimleri bireye ileriki aşamalarda kolaylık sağlayacaktır. Özellikle 4. sınıf İngilizce konu anlatımı şeklinde araştırmalar yaparken konuların öğrencilerin seviyesine uygun olması gereklidir. Gramer alanında öğrencilerin püf noktalarını bilmesi çok önemlidir. Örneğin emir cümlelerini öğrenen öğrencilere bu cümlelerin karşımızdakinden bir şey isterken kullanılacağını söylemek önemlidir. Fiilin birinci halinin kullanılması ve fiili cümlenin başında kullanılması da cümlenin ana kuralları arasında yer alır. Bu püf noktaları sonrasında dil eğitiminde kolaylıklar elde edebilir, pratik alanında daha aktif çalışmalar içinde olabilirsiniz. İngilizce sınıfları eğitimlerinde sonuç odaklı olarak değil de süreç odaklı bir bakış açısı edinerek çalıştıklarında çok daha başarılı olacaklardır. Dil eğitimini bir kitap şeklinde görenler başarısız. Bu nedenle kendinizi mecbur hissetmeden, bu eğitimini bir yaşam biçimi haline getirmek öğrenme sürecini pozitif olarak destekleyecektir.

Her seviye İngilizce eğitimlerinde cesur olmak önemlidir. Özellikle bol bol hata yapmak, eğitiminizin bir parçası olduğunu asla unutmamak gereklidir. Öğrendiğiniz her şeyi hem yazılı, hem de sözlü olarak ifade etmekten kaçınmayın. Yapılan bu hatalar ileriki aşamalarda size eğlenceli bir gelebilir. Dili kullanma hususunda korkusuz ve istekli olmak işi teoriden kurtarıp kullanma aşamasına geçilmesine yardımcı olacaktır. Dil eğitimi alanlara yapılan en önemli tavsiyelerden biri de sağlam bir sözlük edinmektir. Bu da sürekli yanınızda olacak, can dostunuz olacak bir kaynaktır. Reelde elinizde bulundurabileceğiniz kitap şeklinde sözlükler kullanabileceğiniz gibi sanal sözlükler edinerek te çok yönlü sözlüklerden yardım alabilirsiniz. Özellikle ilk, orta ve lise dönemindeki İngilizce eğitimlerinde bu şekilde kaynaklar kullanmak avantaj sağlayacaktır. Bu alanda 11. Sınıf İngilizce 2. Dönem 1. Yazılı Soruları ve Cevapları araştırmaları yaparak, testler ile de kendi eksikliklerinizi tamamlayabilirsiniz. Eğitimlerinizde ara ara bu şekilde quizlere yer vermek, eksik kaldığınız kısımları görmenizi sağlayacaktır. Bu da eksikliklerinizi fark ederek, gidermenizin önünü açar. Bu şekilde dil kullanımı alanında seviyenizin daha kaliteli bir şekilde ilerlemesini de önüne açacaktır.

Gramer dil eğitiminde elbette çok önemlidir. Ancak bazı gramer kurallarına takılıp kalmak sizi yavaşlatır. Anlayamadığınız her kural, dile karşı bir nefret hissi ortaya çıkarır. Bu nedenle işin teori kısmında fazla oyalanmadan pratik kısmında kendinizi geliştirmek, aynı zamanda gramer alanında da kendinizi geliştirmek olacaktır. Dili bir an önce yaşamaya başlamak, dil eğitiminde çok önemli bir metottur. Bir işi başarmanın en etkili yolu, sevmektir. Bu nedenle yabancı sevdiğiniz şarkıları tercüme ederek, pek çok kelime kalıplarını öğrenebilirsiniz. Bu şekilde hem çok keyif alır, hem de akılda kalıcılığı çok daha fazla olur. Alt yazılı filmler izlemekte faydası çok büyük kullanımlar arasında yer alıyor. Kelimeleri, ifadeleri sistematik olaylar döngüsü içerisinde zihninizde yer alması pratik kısmında kendi kullanımlarınıza destek olacaktır. Bu nedenle İngilizce Sınıfıiçerisindeki bireyler kendilerini geliştirme adına diploma odaklı olarak değil de, öğrenme odaklı olarak çalışmalarını sürdürmeleri önerilmektedir. Alt yazılı olarak yabancı filmleri izlemek avantaj sağlar. Ancak aynı filmi birkaç kez izlemek kelime kalıplarının bir zaman sonunda zihninizde yer almasını sağlayacaktır. Özellikle izleme aşamaları artığında ezberlemeye gerek kalmadan keyifli bir şekilde bu kullanımların zihniniz içerisinde yer aldığınız öğrenebilir. Ve unutulmaması gereken çok önemli bir kısım ise yolda, evde, parkta, işte hatta hayatınızın her alanında daima pratik yapmanın gerekliliğidir. Dili ne kadar çok hayatınıza alırsanız, konuşma anlamında kendinizi ifade ederken işiniz o kadar fazla kolay olacaktır.