'Ailemle okuYORUM' Projesine Ünlülerden Destek Geliyor

Mektebim Okulları tarafından sosyal sorumluluk projeleri kapsamında düzenlenen ve çocuklara okuma alışkanlığının kazandırılmasını amaçlayan 'Ailemle okuYORUM' projesi ünlülerin desteği ile devam ediyor.

'Ailemle okuYORUM' Projesine Ünlülerden Destek Geliyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 Mektebim Okulları tarafından sosyal sorumluluk projeleri kapsamında düzenlenen ve çocuklara okuma alışkanlığının kazandırılmasını amaçlayan  “Ailemle okuYORUM” projesi ünlülerin desteği ile devam ediyor.

Ailelerin, haftanın en az iki gününde “okuma saatleri” belirleyerek çocuklarıyla okuma gerçekleştirdiği projede, çocuklara kitap okuma alışkanlığının kazandırılması ve çocuklarla ailelerin bir bütün halinde kitap okuma ve doğru kitapları seçme bilincini kazanması amaçlanıyor. Televizyon ve radyo öncesi dönemdeki popülerliğini kaybeden kitapların, günümüzde de eğitimin ve farklı bakış açıları kazanmanın en etkili yolu olduğunu ifade eden Mektebim Okulları Rehberlik Uzmanları, uygun zamanlarda aile ile yapılan kitap okumalarını geleceğe yapılan bir yatırım olarak nitelendiriyor. Kitap okuma vesilesiyle bir araya gelen aile bireylerinin birbiriyle iletişim kuracaklarını vurgulayan uzmanlar, ailede başlayan bu iletişimin topluma, toplumdan da bütün insanlığa yayılacağını belirtiyor. “Ailemle okuYORUM” projesiyle kitap okuma alışkanlığının çocuklara kazandırılmasında rol model olmaya ve okulda haftada bir saat yapılmakta olan kitap okuma etkinliğini pekiştirmeye yönelik Lise Öğrenci Konseyi Kurumsal İletişim ve Medya Başkanları tarafından başlatılan çalışmaya ünlüler de destek veriyor.

Kaderimin Yazıldığı Gün dizisinin başrol oyuncusu ve ünlü yönetmen Özcan Deniz, Polenezköy’de çekimleri devam eden dizinin setinde öğrencilerle bir araya gelerek projeye destek verdi. Kitap okuma alışkanlığının özellikle çocuklarda arttırılmasını amaçlayan sosyal sorumluluk projesinde öğrencilerle kitap okuyan Özcan Deniz, projenin yurt geneline yayılması gerektiğini belirtti. Deniz, öğrencilerin seçtiği kitabın bir bölümünü sesli okuyarak projeye katkıda bulundu. Okuma sonrası Mektebim Okulları öğrencileriyle sohbet eden Özcan Deniz, Müzik, Beyaz Perde, Yönetmenlik ve Oyunculuk ile ilgili düşüncelerini öğrencilerle paylaştı.