Akbay 'Az öğrenci doğru eğitim'

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak Dilek Akbay tarafından kurulan Renkli Balonlar Anaokulu öğrenci kabulüne başladı.

Akbay 'Az öğrenci doğru eğitim'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak Dilek Akbay tarafından kurulan Renkli Balonlar Anaokulu öğrenci kabulüne başladı.

75 Öğrenci kapasitesiyle hizmet vermeye başlayan anaokulunda öğrencilere anne şefkati ile hizmet veriliyor. Öğrencilere verilen yemekler uzman diyetisyenler ve sertifikalı aşçı tarafından hazırlanıyor. Süt, yumurta gibi ürünleri köylerden organik olarak temin ettiklerini belirten Okul kurucusu Dilek Akbay “Yıllardır hayalimde olan bir fikirdi anaokulu açmak, zamanlaması bu seneye kısmet oldu. Uzun yıllardır Silivri’ye layık güzel bir anaokulu açma fikri her zaman düşüncemdeydi. Bizde elimizden geldiğince Silivri’ye yakışan bir anaokulu için dişimizi tırnağımıza katarak güzel bir okul ortaya çıkarmaya çalıştık. Umarım Silivri halkı bizleri ziyaret ederek sunduğumuz hizmeti beğenirler”dedi.

 

Okulun Milli Eğitim Bakanlığına bağlı bir anaokulu olduğunu belirten Akbay  sözlerini şöyle sürdürdü “3-6 yaş gurubunu kapsıyor.3 tane sınıfımız var, çok amaçlı salonumuz, uyku odamız, yemekhanemiz, çocuklara uygun lavabolar ve tuvaletlerimiz mevcut. Mutfak en önemli yerimiz. Mutfağımız uzman aşçımızla çalışıyoruz. Annelerin en önem verdiği konu yemek konusu olduğu için yemek listeleri diyetisyenimiz tarafından çocuklarımızın günlük ihtiyacı olan kalori hesabını yaparak hazırlıyor. Bir anne gözüyle bakarak talepleri doğrultusunda isteklerine cevap vermeye çalışan bir anaokuluyuz. Yine bir anne gözüyle bir okulda olması gereken her şeyin bu okulda olması için çabalıyoruz. Umarım velilerimizde bizden memnun kalırlar”

TÜM YİYECEKLER ORGANİK VE EV YAPIMI

“Yiyeceklerimizin organik ve ev yapımı olması bizim birinci kuralımız. Çorbamızdan makarnamıza kadar reçellerimizden salçamıza kadar her şeyimiz ev ve el yapımı olarak özel olarak hazırlıyoruz. Süt ve yumurtayı mutlaka köyden temin ediyoruz. Marketlerden hiçbir şey kullanmıyoruz. Diğer bütün besin ihtiyaçlarımızı da Silivri’den güvenilir firmalardan almayı tercih ediyoruz.”

“ÇOCUĞUNUZUN BU İLK ADIMINI BERABER ATALIM”

“Biz hayata yol almak ilk adımla başlar. Gelin çocuğunuzun bu ilk adımını beraber atalım sloganıyla yola çıktık. Biz anne ve çocuklara bu ilk adımda destek olmak için her detayı en ince şekilde değerlendirdik. Derslerimiz bizim eğitim ve öğretim ağırlıklı olduğu için yani gündüz bakım ve kreşlerden ayırtan en önemli özelliği de bu zaten, biz eğitime de ağırlık veren bir okuluz. Branş derslerimizi ona göre seçtik. Anadili etkinlikleri, satranç, İngilizce, halk dansları, müzik ve birçok branşlar okulumuzda yer alacak. Branş derslerinde de kendi alanında uzman kişilerle çalışıyoruz.”

“AZ ÖĞRENCİ DOĞRU EĞİTİM”

“Sınıflarımız 25 öğrenci kapasiteli, ancak biz bu kapasiteyi çok oldurmamaktan yanayız. Çünkü sınıfta öğrenci sayısı arttıkça öğretmenin verimi azalmakta ve öğrenciye verilen ilgi de azalmakta. Biz o sebeple doğru ve kaliteli bir hizmet verebilmek adına sınıflarımızda maximum 15 öğrenciyi geçmemeyi hedefliyoruz. Bu anaokulu yaşındaki çocukların eğitimi için gerekli olan şartın bu olduğunu düşünüyoruz. Çünkü 25 ve üzeri sınıflarda yardımcı öğretmenlerle takviyeyle de sınıflarda eğitim veriliyor ama biz tercihimizi az öğrenci doğru eğitim ve öğretim odaklı kararımızı verdik ve bu şekilde bir politika izleyeceğiz.”

Haberin videosu için alternatif link