Ayakta alkışlanan öğretmen

 'Amca, Size İnsan Diyebilir miyim?' oyunundan sonra, Üstün Dökmen'in eseri olan yönetmenliğini Eyüp Can Balaban yaptığı oyun 'Komşu Köyün Delisi' büyük ilgi ve alkış aldı.

Ayakta alkışlanan öğretmen
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 “Amca, Size İnsan Diyebilir miyim?” oyunundan sonra, Üstün Dökmen'in eseri olan yönetmenliğini Eyüp Can Balaban yaptığı oyun “Komşu Köyün Delisi” büyük ilgi ve alkış aldı.

 ODAK Okulu Türkçe Öğretmenlerinden Eyüp Can Balaban açıklamasında;

 “Koca bir dönem 5,6 ve 7. sınıf öğrencilerimizden oluşturduğumuz okulumuzun Okulları Tiyatro Topluluğu ile çok yorularak fakat hiç yılmayarak çalıştığımız Üstün Dökmen'in eseri “Komşu Köyün Delisi” oyununun 13 Haziran 2019 Perşembe günü Silivri Önder Yılmaz sahnesinde oynandı. Yola çıkarken mesleki anlamda kendime koymuş olduğum hedeflere ulaşabilmek ve bu gururu yaşayabilmek tarif edilemez bir duygu. Onlar gülünce dünya aydınlanıyor. Çocuklar diyorum, hep gülsün... Güneş olsun, gökyüzü olsun, umut olsun, gelecek olsun... Kendileri minicik ama yürekleri dünyalar kadar. Ne yaşanan stresin ne de yorgunluğun önemi var yaşadığım şu mutluluğun yanında “dedi.

Oyun bitiminde sahneye çıkan öğretmeni seyirciler ayakta alkışladılar. Önce çocuklara teşekkür eden Eyüp Can Balaban daha sonra destek veren herkese teşekkür etti.

Perde,güler yüzlerin  huzurlu ruhların çekildiği başarı dolu fotoğraflarla kapandı...

Perdeniz her daim Sevgiyle açılıp Başarıyla kapansın...

Chenay Kobak

"Bir sosyal etkinlik olarak yapılan tiyatro çalışmaları, Katılımcıların her birine, sorumluluk alma ve sorumluluk verme, grup içinde kendini doğru ifade edebilme, başkalarını dinleme, çevresinde olanlara karşı duyarlılık kazanma, empati kurabilme gibi özelliklerle öğrencinin kişisel gelişimine önemli ölçülerde katkıda bulunur. Böylece, grupla çalışmanın verdiği disiplin anlayışı öğrencinin günlük yaşamına da yansıyarak derslerdeki başarı grafiğinin yükselmesini sağlar." Yrd.Doç.Dr. Nihal Kuyu

Çocuklarımızı sanata yönlendirmek için, onları bu konuda teşvik etmek için on geçerli neden:
1- Yaratıcılığı güçlendirir
2- Akademik başarıyı yükseltir
3- Motor becerileri geliştirir
4- Özgüveni yükseltir
5- Görsel öğrenme becerisi kazandırır
6- Karar alma yetisini güçlendirir
7- Sabretmeyi öğretir
8- Odaklanma problemini çözer
9- Grup çalışmalarına teşvik eder