Bakan Avcı, Özel Bireylerin Yanında

Türkiye'nin en büyük online engelliler okulu ilk aşamasını tamamladı. Engellilerin yarım kalan hayallerini gerçekleştirmek için başlatılan 'Online Eğitim ile Engelleri Aşıyoruz' projesi 531 bedensel engelli öğrenciyi eğitimle buluşturdu.

Bakan Avcı, Özel Bireylerin Yanında
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye'nin en büyük online engelliler okulu ilk aşamasını tamamladı. Engellilerin yarım kalan hayallerini gerçekleştirmek için başlatılan "Online Eğitim ile Engelleri Aşıyoruz" projesi 531 bedensel engelli öğrenciyi eğitimle buluşturdu.

Türkiye'nin en büyük online engelliler okulu, İstanbul'da yaşayan ve okula gidemeyen ya da gitmekte zorluk çeken 7-18 yaş arası 531 bedensel engelliyi tablet bilgisayar sahibi yaptı.

İstanbul Kalkınma Ajansının desteği ve İstanbul Valiliği işbirliği ile Türkiye Beyazay Derneği tarafından yürütülen "Online Eğitim ile Engelleri Aşıyoruz" projesi sayesinde engellilere evden eğitim imkânı sunuldu. Proje ile İstanbul'da yaşayan ve bedensel engeli nedeniyle okuldaki eğitime erişemeyen ya da eğitimini yarıda bırakmış olan 7-18 yaş Aralığındaki 531 bedensel engelli öğrenciye sürekli eğitim hizmeti açılmış oldu.

Pilot olarak İstanbul'da uygulanan ve Türkiye geneline yayılması planlanan projenin açılış töreni Eyüp Belediyesi Nikah Salonu ve Kültür Merkezi'nde; Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı,  Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva ve Yönetim Kurulu Üyeleri, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Ayşe Hale Bacakoğlu, Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürü, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, Türkiye Beyazay Derneği şube başkanları,  engelli çocuklar ve aileleri ile davetliler katımı ile gerçekleşti.

Türkiye Beyazay Derneği Silivri Şube Başkanı İsmail Tuna’nın da katıldığı etkinlikte; Tuna, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Ayşe Hale Bacakoğlu ile özel eğitim hakkında konuştu.