Bu mezuniyet çok özeldi

Abdullah Bilgingüllüoğlu Özel Eğitim Meslek Lisesi Okulu coşkulu bir törenle ilk öğrencilerini mezun etti...

Bu mezuniyet çok özeldi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Mezuniyet töreninde karşılama konuşması için kürsüye davet edilen  Okul müdürü Bünyamin Kurt’un ismini duyan öğrenciler, sevinç seslerini süsleyen alkışları görülmeye değerdi… Sevgi her şeyden önceydi…

Konuşmasında;“Biz engel kelimesini tanımıyoruz. Yüreklerdeki engeli ortadan kaldırıp hiçbir şeyin imkânsız olmadığını başarabileceğimizi kendi emeğimizle kendi özgüvenimizle başarabileceğimizi gösterdik. Bu bağlamda velilerimizle öğrencilerimizle biz büyük bir aileyiz. Bizim mücadelemiz bu yarış içerisinde bizde varız diyebilmek, bugün burada gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Öğrencilerimiz buradan aldıkları eğitimle hayata atılıp istihdam edilmeleri durumunda kendi ayakları üstünde durarak başarmanın sevincini yaşayıp yaşatacaklar. İlk mezun olmaları onlardan sonra gelen arkadaşları için örnek teşkil edecekler “dedi.

Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Emre Sarısaltıkoğlu “Engel tanımayan sevgili genç kardeşlerim, hepinizin bir hedefi olmalı. Hayatın ritmini yakalamanızda hiçbir engel mani olamaz. Mezun olan tüm kardeşlerimi tebrik ediyorum” dedi.

Silivri Milli Eğitim Şube Müdürü Erdal Aslan da yaptığı konuşmada “4 yıl önce başlayan bir yolculuğumuzun bu yıl bir ilkini gerçekleştiriyoruz. Sizler kadar bizlerde heyecanlıyız. En az öğrencilerimiz kadar bizlerinde çok mutlu olduğumuzu burada ifade etmek istiyorum. Okulumuzun bu seviyeye gelmesinde emeği geçen öğretmen arkadaşlarımızı tebrik etmek istiyorum.4 yıl boyunca çalıştılar, gayret gösterdiler, kendilerini geliştirdiler. Hepsini tebrik ediyorum ”dedi.

Öğrenciler mezuniyet belgelerini aldıktan sonra hep birlikte kep attı. Kep töreni sonrası mezuniyet programına katılanlar hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yer yüzü melekleri, sizler hayatınızın bir sayfasını acı tatlı anılarla kapatırken diğer sayfasını yeni beklentiler ve umutlarla açmaya devam edeceksiniz…

 Volter’in dediği gibi;” Bahçemizi hiç kurutmayacağız, sulamaya, güzelleştirmeye devam edeceğiz”. Belki eğitim mevsimi bitecek ama sizler başka iklimlerde de çiçek açmaya devam edip yeni çiçekler yetiştireceksiniz…Ülkemizin geleceğinde sizlerin de özel imzanız olacaktır…

Engelliye acınası bakışlarla değil; hayranlıkla bakmalıyız. Çünkü o kendi engelini aştığı halde biz zihnimizdeki engeli aşamamışız demektir !

Sevgi aydınlatsın yolunuzu…

Sevgiyle kalın…

Chenay Kobak