Çantalı hayırseverden anaokulu

Çantalı hayırsever İbrahim Akçay tarafından yaptırılacak olan müstakil anaokulunun temel atma töreni, ilçe protokolünün ve eğitimcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Çantalı hayırseverden anaokulu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çantalı hayırsever İbrahim Akçay tarafından yaptırılacak olan müstakil anaokulunun temel atma töreni bugün Çanta Mahallesi’nde gerçekleştirildi. Törene İlçe Kaymakamı Faruk Bekarlar, Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Rumeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih AYNURAL, Cumhuriyet Halk Partisi Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkan Yardımcısı Zafer Yalçın, AK Parti Silivri Belediye Meclis Üyesi Tamer Şişman, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kemal Benli, Silivri Eğitim Hizmetleri Geliştirme Derneği Başkanı Mehmet Gülcan Şirin, ilçedeki okullarda görev yapan okul müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay, Silivri Eğitim Hizmetleri Geliştirme Derneği Başkanı Mehmet Gülcan Şirin, Belediye Başkanı Özcan Işıklar ve İlçe Kaymakamı Faruk Bekarlar’ın konuşmalarıyla devam etti. Konuşmaların ardından da edilen dua ve kurban kesimiyle birlikte temel atıldı.
 
Ay: Büyük başarılara imza attık
Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay konuşmasında ilçedeki eğitim faaliyetlerine değinerek şunları söyledi:
“Çocuklarımızın ve gençliğimizin geleceği adına güzel işler yapmak gayreti içerisindeyiz. Geçtiğimiz günlerde Şerife Baldöktü Kız Meslekî Teknik Anadolu Lisesi ek binasının temelini attık. Bugün de hayırseverimiz İbrahim Akçay Beyefendi’nin ve Silivri Eğitim Hizmetleri Geliştirme Derneği katkılarıyla müstakil anaokulunun temelini atacağız. Bizler bir taraftan Silivri’de eğitimin fiziki alt yapısının iyileştirilmesi, geliştirilmesi çalışmasını yaparken diğer taraftan 2015-2016 eğitim öğretim yılı itibariyle gerek akademik yönden gerekse sosyal ve kültürel etkinlikler çerçevesinde spor faaliyetleri proje çalışmalarında büyük başarılara imza attık.”
Şirin: Hedefimiz liseydi
Silivri Eğitim Hizmetleri Geliştirme Derneği Başkanı Mehmet Gülcan Şirin, hayırsever İbrahim Akçay ile ilk hedeflerinin bir lise olmasına rağmen maddi imkânlar doğrultusunda anaokulu yapmaya karar verdiklerini belirterek, “Çeşitli sosyal sorumluluk projelerinde görev alarak ve birçok okulumuza ve fakir öğrencilerimize yardımlarda bulunduk. Bizim esas amacız silivri’ye bir şeyler kazandırmaktı. Bu yolda çaba harcayarak en sonda düşündüğümüz ve tasarladığımız şeyleri de gerçekleştirmek üzere burada toplandık. Hayırsever İbrahim Akçay Amca ile tanıştık ve 2015 yılında kendisiyle bir sözleşme yaparak bir okul yapma konusunda anlaştık. Ama sonuçta yapacağı katkının miktarına baktığımızda kendisinin düşündüğü gibi liseye yetmeyeceği için bir anaokulu projesi ile bu işe kalkıştık.” ifadelerini kullandı.
 
Işıklar: Bir haftada ikinci okulun temelini atıyoruz
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar da bir hafta içerisinde ikinci okulun temelini attıklarını söyledi.
“Türkiye’nin bu zor şartlarında zor günler geçerken biz 1 hafta içerisinde 2 tane okulun temelini atıyoruz. Bunlar da hayırseverler vasıtasıyla oluyor. Bu ikisi de çok önemli. Böyle zamanlarda eğitimi düşünebilmek ve bunun bu milletin yarınlarına inanan insanlar tarafından yapılması ayrı bir önem kazandırıyor. Bu büyük bir devlet, büyük bir millet, derin bir gelenek, derin bir geçmişten geleceğe inanan milletin yapacağı reflekslerden bir tanesi. Böyle zamanlarda belli olur, böyle zamanlarda denilirmiş. Bunu gerçekten gururla söylüyorum, Silivri çok özel bir konumu, çok özel bir insanı yapısı, önemli bir kurumlar arası diyalogu olan ilçelerden bir tanesi. Bunda da herkesin emeği ve payı var. Birçok çalışmada özellikle ben burada ifade etmek istiyorum “Marifet iltifata tabidir.” derler ya da Hz. Ali’nin bir sözü var “Sizi haksız övenlerin yüzüne toprak atınız.” der. Böyle haksızlıkla değil hakkıyla söylüyorum burada emeği geçen başta Sayın Kaymakamımıza teşekkür ediyorum.”
 
Bekarlar: Ülkemize, yeni gelecek nesillerimize hayırlı olmasını diliyorum
Silivri Kaymakamı Faruk Bekarlar, temel atma töreni gerçekleştirilen okulun proje aşamasında yaşadıkları süreci aktardığı konuşmasında, 15 Temmuz süreciyle birlikte kapatılan özel okulları da Truva atına benzetti. Bekarlar’ın konuşması şu şekilde:
“On gün önce ilçemiz merkezinde bir okulumuzun bir hayırsever tarafından ek derslik inşaatının temelini atmıştık. Bugün de Çanta mahallemizde bir anaokulumuzun temelini, eğitim derneğimizin ve hayırseverimizin katkılarıyla, belediyemiz katkılarıyla atıyoruz. İlçemize, ülkemize yeni gelecek nesillerimize hayırlı olmasını diliyorum.”

“Sinsice planlar, eğitim Truva atıyla milletin içine sokuldu”
Tabi yaşadığımız süreç hepimizin yakında takip ettiği bir süreç. Özellikle okul temeli atmanın ne kadar önemli olduğu belki bu süreçte daha fazla öne çıkıyor. Çünkü bu milletin içine yerleştirilen dinamit, sinsice kurulan plan, eğitim Truva atıyla yıllarca bu memleketin, bu milletin içine sokuldu. Hayır yapmayı severlerin çok fazla cami yapmayı sevdiklerini görmedik ama her yerde yükselen eğitim kuruluşlarıyla nesillerimizin beyinleri yıkanarak ülkesine, milletine, vatanına kastedecek hainlerin yetiştirildiğinin belki çoğumuz da farkına varamadık. İşte bu okullar ki fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetiştirerek bu ülkenin geleceğinin inşasının temeli atılıyor. O yüzden bu tür okullarımızın suratla sayısının artarak çoğalması gerekiyor. Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı levhalarının bu okulların giriş kapılarına yapışması gerekiyor.

“Bir takım planların ülkemiz üzerinde kara bulut gibi dolandığını fark edememişiz”
Meslek hayatım boyunca bir sürü bu tür işler yaptık. İnsanlardan katkı almak için çok zorlandığımız zamanları hatırlıyorum. 6 ayda 8 ayda biten nice özel okullar gördük. Tırnak içerisinde insanlarımız koşa koşa bunlara yardım etti. Ama ben şu okulla ilgili, ilgili arkadaşlarımla 14 Temmuz belki de 15 Temmuz günü festival nedeniyle Silivri Sahili’nde görüştüğümüzü hatırlıyorum. Saat 5’te 6’da... Belediye Başkanımız hatırlar, İmran Hoca buradaysa hatırlar, dernek başkanımız oradaydı. Biz şunun planını yapıyorduk: Betonunu sponsorlar eliyle atalım, şöyle yapalım böyle yapalım. Bu planları yapıyorduk. İşte o günün akşamında belki de bizim aslında bu okulun betonunu nasıl atarız diye konuştuğumuz saatlerde bir takım planların ülkemiz üzerinde kara bulut gibi dolandığını fark edememişiz. O yüzden bu tür okulların bir an önce tamamlanması, okullaşmayan hiçbir çocuğumuzun kalmaması gerekiyor.

“Herkesin elini taşın altına sokması gerekiyor”
Okul öncesi eğitim yaşının geriye çekilmesiyle beraber özellikle okul öncesi eğitimde anaokulu açığımız fazlasıyla var. Merkez mahallelerimizde de var, köyden dönüşen mahallelerimizde de var. Bunları süratle ikmal etmek zorundayız. Bunların ikmali için elimizi cebimize atmamız gerekiyorsa da hiç tereddüt etmeden atmamayı düşünmeden bir tuğla daha fazla nasıl veririmin hesabını yaparak herkesin elini taşın altına sokması gerekiyor. Tabi burada birçok eğitimci arkadaşımız da var. Her fırsatta söyleyip söylemeye de devam edeceğimiz hususların herhalde 15 gündür daha fazla idrak etme noktasına geldik.

“Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür öğretmenler eliyle yetiştirilecek nesiller…”
Bu ülkeyi, bu ülkenin değerleriyle donanmış, bu ülkenin vatanına, bayrağına sahip çıkacak çocuklar yetiştirmenin yolu işte eğitim müesseselerinde fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür öğretmenler eliyle yetiştirilecek nesillerin elinden geçiyor. Bu yüzden gerçekten bu okulun on gün içerisinde iki okulun temellerini atıyor olmaktan ben de kendi adıma bahtiyar olduğumu ifade etmek istiyorum. Hayırseverimize teşekkür ediyorum, kutluyorum can-ı gönülden. İnşallah nice hayırlarında diğer hayırseverlere örnek olmasını diliyorum. Biz bunun hep altını çiziyoruz. İhtiyacımız olan dersliklerimizi hayırseverlerimizin katkılarıyla yapacağımızı, yapmamız gerektiğini gerekçeleriyle beraber fırsat buldukça ifade ediyoruz.

“Başta Çantalılar olmak üzere tüm Silivri bu okula bu inşaata sahip çıkacak”
Eminim ki bu günden sonrada bu konuda kafasında “Ben de bir şey yapsam mı?” diyen arkadaşlarımız, süratle bu işlere katkı sağlamaya devam ederler çünkü tip proje olarak temelini atacağımız bu okulumuzun yaklaşık maliyetini ben biliyorum hayırseverimize teşekkür ediyoruz fakat tabi ki onun vereceği para ile bitmeyecek bu okul ama ben başta burada Çanta Muhtarımız ve Muhtarlar Derneği Başkanımız onu görüyorum. Başta Çantalılar olmak üzere tüm Silivri bu okula bu inşaata sahip çıkacak ve inşallah kalan eksiklikleri de vatandaşımızın kısa sürede elini taşın altına sokmasıyla tamamlanarak çok kısa bir süre içerisinde, belki eğitim öğretim yılının açılmasına yetişmeyecek ama bizim hedefimiz 10 Kasım’da buranın açılışını inşallah Atatürk’ü Anma Töreni’nin ardında gelip yapalım.

“Açılış 10 Kasım’da olsun”
Herhalde mesaj anlaşıldı. Benim bu konuda kapım açık. İhtiyaçların karşılanması eksikliklerin giderilmesi konusunda. Çünkü biz güçlü bir ilçeyiz. Sanayimize, iş adamlarımıza, esnafımıza, Silivri’de yaşayan vatandaşlarımıza güvenimiz sonsuz. Ben eminim ki buranın eksiği olacak ihtiyaçlarımızı en kısa sürede tamamlayıp, okulumuzu inşallah 10 Kasım’da açacağız. Bu okul çocuklarıyla bir an önce kavuşsun ve hepimizde bu gururu hep birlikte inşallah kasım ayı içerisinde paylaşalım. Bu duygularla bu düşüncelerle temelini atacağımız bu okulumuzun bu günlere gelmesini sağlayan tüm arkadaşlarımı başta İbrahim Bey’i, belediyemizi, en azından burada bulunan tüm dostlarımızı sevgi ve saygıyla selamlıyorum.

Akçay ve protokol üyeleri temeli attı
Konuşmaların ardından İlçe Müftüsü İdris Çatmakaş’ın yaptırdığı dua ile birlikte kurban kesimi gerçekleşti. Kurban kesiminin ardından da protokol üyeleri ve hayırsever İbrahim Akçay, temel atmayı gerçekleştirdi.

“4-5 dekar bir yerim vardı onu sattım burayı yaptım”
Törenin sonunda SHA mikrofonuna konuşan hayırsever İbrahim Akçay, “Aşağı yukarı 3-4 seneden beri kararlıyım. Bir türlü denkleştiremedim kendimi. En sonunda karar verdim, Cumhuriyet Mahallesi’nde 4-5 dekar bir yerim vardı onu sattım burayı yaptım.” açıklamasında bulundu.