Çizgi Koleji'nin 'STEM Otobüsü' yola çıktı

Çizgi Koleji 'İnovasyon Ekibi' tarafından 4 ayda yapımı tamamlanan Çizgi Koleji 'STEM Otobüsü', 'Kodlama, STEM, Robotik Uygulamalar, 3D Tasarım ve Artırılmış Gerçeklik' gibi uygulamalara erişim imkânı bulamayan 5 bin köy okulu öğrencisine ilgili eğitimleri vermek üzere Silivri'nin Sayalar köyünden yola çıktı.

Çizgi Koleji'nin 'STEM Otobüsü' yola çıktı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çizgi Koleji ‘STEM Otobüsü” için dün Silivri’nin Silivri Sayalar Köyü İlkokulu’nda açılış töreni düzenlendi. Okul bahçesinde düzenlenen törene İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Salih Aynural, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Silivri Emniyet Müdürü Taner Ertürk, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Erdal Aslan, Sayalar köyü muhtarı Mustafa Tatar, okul müdürleri, STK ve oda temsilcileri, öğretmenler, veliler, Sayalar köyü sakinleri ile öğrenciler katıldı.

Çizgi Kolejinin STEM Otobüsü yola çıktı

“PROJEDE EMEK HARCAYAN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından programın açılış konuşmasını ev sahibi okulun müdürü Cumali İnal yaptı. İnal konuşmasında” Bu güzel günde böyle anlamlı bir programda sizleri aramızda görmekten onur duyduğumuzu belirtmek istiyorum. Değişen ve gelişen dünya da Kodlama, STEM, Artırılmış gerçeklik, 3D tasarım gibi uygulamalara erişim imkanı olmayan öğrencileri buluşturmak isteyen bunun için proje ve emek harcayan Çizgi Koleji kurucusu Sayın Ulaş Velioğlu ve ekibine sizlerin huzurunda teşekkür etmek istiyorum. ‘’ifadelerini kullandı.

Çizgi Kolejinin STEM Otobüsü yola çıktı

“KENDİ KENDİNE AÇIP SOLAN ÇİÇEK BIRAKMAYACAĞIZ”

Programın ikinci açılış konuşmasını Silivri Çizgi Koleji Okul Müdürü Akın Karabağ gerçekleştirdi. ‘’ Kurucumuz, Sayın Ulaş Velioğlu bir hayal kurdu bu hayali bugün gerçekleştiriyoruz.” diyerek başladığı konuşmasını sürdüren Karabağ “Katılımınızla bizleri onurlandırdınız. Burada bulunan tüm katılımcılara özellikle yakın ilgisinden dolayı Sayalar Köyü Muhtarına, imamına, Okul Müdürüne, öğretmenlerine, öğrencilerine, velilere yürekten teşekkür ediyorum hepiniz hoş geldiniz diyorum. Hasan Ali Yücel diyor ki; ‘’Güzel yurdumun dağlarında, ovalarında en ücra yerlerinde kendi kendine açıp solan çiçek bırakmayacağız’’ sözünden hareketle Sayın İlçe Kaymakamımızın öncülüğünde, Sayın İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün rehberliğinde, Sivil Toplum Örgütlerinin Özel kurum ve kuruluşların desteği ile İlçemizde görev yapan yenilikçi, lider şube Müdürlerimiz, Okul Müdürlerimizin sinerjisi ile Silivri’de en ücra köyden başlamak üzere ‘’Hiçbir öğrenci geri kalmasın’’ sloganı ile tüm dünya da oldukça popüler olan STEM Kodlama Eğitimini tüm öğrencilerimize ulaştırılacağına inanıyorum. Saygı ve sevgilerimi sunuyorum tüm eğitimcilere başarılar diliyorum. ‘’dedi.

Çizgi Kolejinin STEM Otobüsü yola çıktı

“Bilgisayarla Üniversitede tanıştım”

Çocukluktan beridir hayalini gerçekleştirmenin heyecanıyla konuşmasını başlayan Çizgi Koleji kurucusu Ulaş Velioğlu “Görmüş olduğunuz otobüs benim hayalimdi. Ben Bitlis’in Adilcevaz İlçesi Harmantepe köyünden o dönem birleştirilmiş sınıf denilen birden beşe kadar beş sınıfın aynı anda okuduğu eğitim sisteminde okudum. Rahmetli Babam Yahya Velioğlu’da bizim öğretmenimizde o zamanlardan bugüne geldiğimizde. Ben bilgisayar denilen cihazla ben İstanbul Üniversitesine geldiğimde karşılaştım. O zamandan sonra Üniversiteyi bitirdiğimde iş hayatına başladığımda bir hayalim vardı bir gün köy okullarına imkânımız ölçüsünde hizmet vermeyi hayal ettim.  Bunun arzusuyla yıllardır çalıştık, belli birikimler oluşturduk. “

Çizgi Kolejinin STEM Otobüsü yola çıktı

“HEDEFİMİZ TRAKYA’DA 5000 KÖY OKULUNA BU HİZMETİ VERMEK”

“Bugün Çizgi Koleji STEM Otobüsü aslında Dünya’da ve Ülkemizde tartışılan 4.Sanayi devriminin önemlerinden bir tanesi. Çizgi Kolejinde okuyan öğrencilerimiz de burada adı geçen Kodlama, 3 D gibi uygulamaları vermeye çalışıyoruz. Bu alanda başarılı kuşak yetiştiriyoruz ancak benim gibi köy okullarında okuyan birçok öğrenci kardeşimiz var onların da bu imkanlardan faydalanması için bu otobüsü oluşturduk. Altı aylık bir çalışmanın sonucunda ortaya çıktı, emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Burada dediğimiz gibi 4. Sanayi devrimi çok önemli dünya ile rekabet edebilmemiz için çocuklarımıza dünya dili olan Kodlamayı öğretmemiz gerekiyor, robotik uygulamaları öğretmemiz gerekiyor ben mütevazı imkanlarla böyle bir şey yapabiliyor olmanın gururunu yaşıyorum keyifli bir gururunu. Buradan devlet büyüklerimize imkânı olan sanayicilere, eğitim gönüllülerine sesleniyorum burada tekerini döndürdüğümüz ilk durağı Sayalar Köyü olan otobüsümüz onlarca çocuğa eğitim verecek. Hedefimiz Trakya’da 5000 köy okuluna bu hizmeti vermek. Biraz önce bahsettiğim kesimlerden de destek alırsak bununla ilgili oluşturulan tüm birikimi paylaşacağız. Tüm eğitim gönüllüleri bu konuda destek verirse bugün bir tane olan otobüs yarın on tane, yüzlerce, binlerce Türkiye’nin en ücra köşesine ulaşacak dolayısıyla çağın gereksinimi olan Teknoloji ile tanışmayan çocuğumuz kalmayacak. Bizim Dünya ile rekabet etmemizin temel koşulu teknolojiyi çocuklarımıza buluşturmak. Bu imkânı oluşturmamızı sağlayan öncelikle çocuklarımıza, en güzel varlıklarını güvenerek bizlere teslime eden velilerimize, fedakâr öğretmenlerimize, yöneticilerimize, çalışanlarımıza, buradan sonsuz teşekkür ediyorum. Otobüsümüzün bir meşale olmasını, bir eğitim kılıcı olmasını diliyorum. Hayırlı uğurlu olsun hoş geldiniz sefalar getirdiniz. ‘’ ifadelerini kullandı.

Çizgi Kolejinin STEM Otobüsü yola çıktı

“EN GÜZEL YATIRIM EĞİTİME OLAN YATIRIM”

Rumeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Aynural da konuşmasında “En güzel yatırım eğitime olan yatırım, insana olan yatırım dolayısıyla bu tür yatırımlar yapan insanlar da gerçekten çok güzel insandır o güzel insanlardan bir tanesi de Ulaş Velioğlu. Böyle güzel bir imkânı bizlere sunuyor, eğer biz ülke olarak bir noktaya geleceksek Dünya’nın ilk on ekonomisi içerisine gireceksek muhakkak ki öncelikle eğitimde bir noktaya gelmek zorundayız. Eğitim artık bilgi çağı, teknoloji çağı, bilgiye ve teknolojiye ne kadar çok ulaşırsanız eğitime de kaliteli derece de ulaşırız. Eğitimi, bilgiyi, kaliteyi önümüze getiren güzel bir proje ben tekrar Çizgi Koleji kurucusuna ve bütün emek verenlere teşekkür ediyorum saygılarımı sunuyorum” dedi.

Çizgi Kolejinin STEM Otobüsü yola çıktı

“AKLIMIZI HER ZAMAN ÖNDE TUTACAĞIZ”

Programın son konuşmasını Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar yaptı. “Bugün gerçekten çok önemli bir gün bizim için bu belki küçük gibi görünüyor aslında nitelik olarak çok önemli bir gün” diyen Başkan Işıklar konuşmasını şöyle sürdürdü;” Bugünün hatırlanacağına kesinlikle inanıyorum. Bilimin köylere yayılması 4.0 dediğimizi iyi hatırlamamız gerekiyor şimdi bunun beşi gelecek dördü iyi anlamamız lazım. Biz bir, iki, üçü çok iyi anlayamadık ama dördü çok iyi okumamız lazım. Aşık Veysel’in de dediği gibi ‘’Karnın yardım kazma ile bel ile yüzün yırttım tırnak ile el ile yine beni karşıladı gül ile…’’ tekrar toprağa döndü iş, şimdi bizi başka bir şeyle karşılıyor onun kıymetini çok iyi bilemedik. Üstünü betonla demirle, kaplayıp yeşili başka bir yeşille değiştirmeye çalıştık ona ihanetler ettik ama şimdi toprağa dönüyor. Bizim gördüğümüz yüzün çok başka yüzüyle toprağa geri dönüyor, gıda teknolojileriyle yaklaşık 200 sektör ile geri dönüyor büyük bir zenginlikle dönüyor. Bu 4.0 dediğimiz, bilgiyle teknolojiyle akılla dönüyor, ekmeden önce nasıl pazarlanacağını nasıl üretime gireceğini ve hangi teknolojilerle nasıl çeşitleneceğini gösteriyor. Bu 4.0 da ki bilgi, akıl teknoloji kullanımını bu çocuklarımıza anlatarak geleceği ile üretim ile yakalamamız gerektiğini birlikte öğrenmemiz gerektiğini anlatmamız gerekiyor. İnanıyorum geleceğimizin aydınlık olacağına umut dolu olduğuna çok daha güzel olacağına inanıyorum sadece geçici yapay gündemlerden çıkmamız lazım birliğe beraberliğe bütünlüğe ve eski kadim bir medeniyet olduğumuza binlerce yılın taşıdığımız sorumlulukla hareket etmemiz gerektiğini anlamamız lazım büyük bir millet büyük bir medeniyet. Aklımızı her zaman önde tutacağız onun için teşekkür ediyorum bilgiye birikime ve küçük bir ışık yakarak etrafını aydınlatma çabası içeresinde olan herkese her çabaya şükranlarımı sunuyorum teşekkür ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum elimizden gelen her desteğe yapacağımızı bir kez daha tekrar ediyorum hayırlı uğurlu olsun “dedi.

Çizgi Kolejinin STEM Otobüsü yola çıktı

STEM OTOBÜSÜ KATILIMCILARA TANITILDI

Program, yapılan konuşmaların ardından öğrencilerin hazırladığı Halk oyunları gösterileri ile sona erdi. Program sonunda Çizgi Koleji ‘İnovasyon Ekibi’ tarafından 4 ayda yapımı tamamlanan ve içerisinde Kodlama, STEM, Robotik Uygulamalar, 3D Tasarım ve Artırılmış Gerçeklik’ gibi uygulamalara erişim sağlanabilen Çizgi Koleji ‘STEM Otobüsü katılımcılara tanıtıldı.

Çizgi Kolejinin STEM Otobüsü yola çıktı

Çizgi Kolejinin STEM Otobüsü yola çıktı

Çizgi Kolejinin STEM Otobüsü yola çıktı