Çocuklarda başarının sırrı: Mutluluk

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ), Okullar Grubu bünyesinde eğitim veren The American Nursery School Müdürü Binnur Saymaz, 2017-2018 yeni eğitim öğretim yılı vizyonunu açıkladı.Saymaz yaptığı açıklamasında, The American Nursery School...

Çocuklarda başarının sırrı: Mutluluk
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ), Okullar Grubu bünyesinde eğitim veren The American Nursery School Müdürü Binnur Saymaz, 2017-2018 yeni eğitim öğretim yılı vizyonunu açıkladı.

Saymaz yaptığı açıklamasında, The American Nursery School olarak, 20 yıllık bir geçmişe sahip olduklarını ve her geçen gün kendilerini hem akademik hem sosyal ve kültürel faaliyetlerde geliştirmeye yönelik yeni çalışmalar gerçekleştirdiklerini vurguladı. Saymaz açıklamasının devamında ise şunlara değindi;

“Eğitimde hedef ve amaçlara ulaşabilmek için eğitim programlarının, eğitim ortamlarının, öğretmenlerin çok iyi organize olması gerekir. Biz de her yıl olduğu gibi yaz dönemimizi sıkı bir şekilde çalışarak hazırlıklarımızı yapıyoruz. Her eğitim-öğretim yılının sonunda, geçmiş yılın programını değerlendirmeye alarak, güncellememiz gereken neler var bunları değerlendiriyoruz. Yeni yaklaşımları yeni teknikleri programımıza katıyoruz. Öğretmenlerimize bu yeni yaklaşımların eğitimini veriyoruz. Hiç bir zaman bu kadar yeter, her şey tamam demiyoruz. Sürekli kendmizi yenileyip, geliştiriyoruz” dedi.

Bu yılki hedeflerimiz; akademik ve sosyal yönden kendimizi daha da geliştirmek. İngilizce, Fransızca ve Türkçe olarak verdiğimiz eğitimimizle çocuklarımızı sağlam bir alt yapı ile ilkokullarımıza gönderebilmek, bunu yaparken de çocuğun hayat boyu mutlu ve başarılı bir birey olabilmesi için gerekli olan bilişsel, duygusal, sosyal ve fiziksel yönden tam olarak gelişmiş özgür düşünebilen, kendini ifade edebilen, en önemlisi farkındalıkları gelişmiş bireyler yetiştirmektir. Ancak kendini ifade edebilen ve mutlu olan çocuklar akademik başarıyı yakalayabilir.

Okul öncesinden başlayıp bugün ilkokul ve kolejimizde birçok uluslararası sınavda başarı gösteren öğrencilerimiz her zaman gurur kaynağımız olmuştur. Okul öncesi dönemde eğitim ve öğretime başlayan çocuklarımız her zaman avantajlı ve bir adım önde olmuşlardır.Eğitim programımıza kattığımız başta yüzme, çocuk pilatesi, satranç vb gelişimi olumlu yönde etkileyen eğlenceli aktiviteler ve fen labaratuarlarımzıda yaptığımzı deneyler ve ilginç araştırmalarla çocuklarımızın gelişimlerinde ulaşmak istediğimiz hedeflerimize daha kolay ulaşabiliyoruz. Tüm bunların yanın da okulumuzda çocuklarımızın güvenliğine önem vermemiz, eğitmenlerimizin alanında deneyimli ve uzman oluşları hedeflerimizi geliştirmemizde büyük kolaylık sağlıyor. Çok uluslu bir aile profilimiz olması nedeni ile yurt dışından gelen yabancı öğrenci ve ailelerimiz de kendilerini okulumuzda rahat hissediyorlar. Beklentileri derecesinde yabancı dil eğitimini çocuklarına kazandırabiliyorlar. Bu sayede okuldaki tüm çocuklarımız çok kültürlü bir ortamda yetişen dünya insanı olma yolunda ilk adımlarını atıyorlar.