Çocukların renklerle dansı

Turgut Reis İlkokulu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarını eTwinning projesiyle çocuklar renklerle dans ettiler.

Çocukların renklerle dansı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Turgut Reis Öğretmenleri Demet A. Güzel ve Rehber Öğretmeni Mine ŞAHİN' in kurucusu ve koordinatörlüğünü yürüttüğü “Haydi 23 Nisan’da renk festivale” proje geçtiğimiz günlerde okul bahçesinde renk şöleniyle sonlandırıldı.

Projenin gerçekleştirilmesi için Turgut Reis İlkokulundaki çocuklar atık malzemelerden kumbara yapıp harçlıklarını biriktirerek başlamışlardı. Biriken harçlıklarla boya malzemesi alındı. Öğrenciler, 26 Nisan 2019 tarihinde öğretmenleriyle birlikte okul bahçesinde, hayallerini resme dökerek renga renk bir dünya yarattılar.

Turgut Reis İlkokulu olarak kuruculuğunu Okulumuz Rehber Öğretmenlerinden Mine Şahin ve Sınıf Öğretmeni Demet Atun Güzel'in yaptığı e-twinning projesiyle;

“23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramını renklerin dilinden konuşarak festivale dönüştürdük. Ülkemizin çeşitli illerinden toplam 70 okul projemize katılarak bizlere destek verdi. "Haydi! 23 Nisan'da Renk Festivali'ne projemizde öncelikle atık malzemelerden kumbaralar yapılarak para biriktirmeye başlanıldı. Biriken paralarla boya malzemeleri alındı. Tüm okul öğrencileri, öğretmenleri ve idarecileriyle 23 Nisan haftasında rulo kâğıtlarına resimler yapıldı. Gerek masalarda gerekse yerlerde resim yapan öğrencilerimiz patlamış mısır ve müzik eşliğinde duygu ve düşüncelerini kâğıda döktüler. Renklerin dilinden iç dünyalarını kâğıda döken çocuklarımız bayramı festivale dönüştürdüler. Projenin finalinde hazırlanan hatıra afişine parmak boyalarla birlikte el baskısı yapan öğrenci ve öğretmenlerimizin mutluluğu görülmeye değerdi.

Rulo kâğıtlara yapılan resimler okul duvarında sergiye çıkarıldı. Veliler, çocuklarının yaptıkları resimleri ilgiyle incelediler. Coşkumuza ortak olan Silivri’mizin değerli gazetecileri Renginar SALİ ve Şenay KOBAK'a katılımlarından dolayı teşekkür ederiz. Projenin her aşamasında desteğini bizden esirgemeyen Okul Müdürümüz Hakan Can'a, organizasyon hazırlığında bizlere destek veren okul aile birliği ve okulumuz personeline tüm öğrenciler adına teşekkür ederiz”.
 

Evet;

Çok renkli geçen bu festival, emeği geçen öğretmenlerin, çocukların küçük heybelerine koydukları “Büyük bir Anı” olarak bırakmalarını izlmek çok güzeldi...

Bizlerde bu renk şöleninden nasibimizi aldık…

Çocuk gülüşlerin karıştığı patlamış mısır hiç bu kadar lezzetli olmamıştı…

Emeği geçen herkese teşekkürler…

Hayat imla hatalarıyla dolu güzel bir cümle ya da aynı kâğıda yüzlerce fırça darbesi almış rengârenk bir resim kâğıdı değil miydi zaten?

Renkleriniz hiç solmasın…

Sevgiyle kalın…

Chenay Kobak