DGS Sonrası Kadir Has'ta Burslu Okuma Şansı

Türkiye'nin önde gelen vakıf üniversitelerinden Kadir Has Üniversitesi, Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonucunda, 4 yıllık fakültelere geçiş yapmaya hak kazanan öğrencilere burslu okuma şansı sunuyor. Tam burslu ve %50 burslu olarak öğrenim görmeye hak kazanan öğrenciler başarı sıralamalarına göre belirlenecek.

DGS Sonrası Kadir Has'ta Burslu Okuma Şansı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Meslek Yüksekokulları ve açıköğretimin önlisans programlarından mezun olup, DGS sınavına giren ve başarılı olan öğrenciler Fakülteli olmak için tercih ve kayıt maratonuna başlayacak. Yeniden üniversiteli olmak ve 4 yıllık lisans mezunu olmanın gelecekte sağlayacağı avantajlardan faydalanmak için DGS’ye giren öğrencilere vakıf üniversitelerinin de kapıları açık.
 
2016-2017 eğitim yılı için DGS sonrası kontenjanını 100 öğrenci olarak belirleyen Kadir Has Üniversitesi, 63 öğrenciye burslu okuma imkanı tanıyacak. Tam burslu ve  yüzde 50 burslu olarak öğrenim görmeye hak kazanan öğrenciler başarı sıralamalarına gore belirlenecek. 17 öğrenci tam burslu okuma şansına sahip olurken, 46 öğrenci de yüzde 50 burs imkanıyla Kadir Has Üniversitesi öğrencisi olmanın ayrıcalığını yaşayacak. Ayrıca DGS sonrası 37 öğrenci de ücretli olarak Kadir Has Üniversitesi’ne kayıt olabilecek.
 
21 Ağustos Pazar günü gerçekleşen DGS sonrası kayıt olacak öğrenciler Hukuk Fakültesi, İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi, İletişim Fakültesi, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Uygulamalı Bilimler Fakültesi ve Sanat ve Tasarım Fakültesi bölümlerinden başarı sıralaması ve isteğine göre tercih yapabilecek.