Doğru Motivasyon İle Başarılı Sonuçlar Bu Yöntemle Alınıyor

Bir işe başlarken mutlaka planlı, programlı bir şekilde başlangıç yapmanız önemlidir.

Doğru Motivasyon İle Başarılı Sonuçlar Bu Yöntemle Alınıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bir işe başlarken mutlaka planlı, programlı bir şekilde başlangıç yapmanız önemlidir. Motivasyon da işi sürdürebilmek adına gereklidir. Dil eğitimlerinde bu iki ana tema üzerinden başlayan eğitimler amacına uygun bir şekilde çalışmalarınızın tamamlanmasını sağlayacaktır. Dil eğitimi için kitaplardan okuyarak öğrenmeye çalışmak fayda sağlamaz. Mutlaka profesyonel bir kurs programından destek alınması gereklidir. Online eğitimler ile de bu süreci oldukça başarılı bir şekilde yönetebilirsiniz. Pratik yaparken bazı kalıpların bilinmesi fayda sağlayacaktır. Bu alanda ingilizce günler öğrenmek, tüm günleri çağrışımlarla hafızanızda kalıcı olmasını sağlayabilir. Basit temel kalıpları öğrenerek günlük konuşma dilinde kendimizi geliştirmemiz mümkün olacaktır. Bu konularda diyaloglar kurabilmek adına konulara ciddi bir şekilde hakim olmak önemlidir. Hem yazılışları, hem okunuşları bilmek çok önemlidir. Türkçe okunuşları öğrenirken heceleyerek okumakta doğru bir kullanım olacaktır. Hangi günde olduğunuzu bilmek için what day is it? Sorusu ile cümleler kurabilirsiniz. Cevap verirken ise It ıs şeklinde cümle kalıbı kullanarak cevaplar verilebilir. Günleri bir kalıp içerisinde öğrenmek, hatırlamanızda kolaylıklar sağlayacaktır. Kelime ezberi yapmak bilgi birikiminizin artmasında kolaylık sağlayacaktır. Bu nedenle her öğrendiğiniz kelime ile ilgili alıştırmalar yapmak önemlidir. Pratik yapabilmek için kendiniz gibi İngilizceyi yeni öğrenen bir arkadaşınız ile pratik çalışmaları yapmak çok önemlidir. 

Gramer bilginizin gelişmesi adına temel kavramlar üzerinden konuşma becerinizin artmasını sağlamak önemlidir. Günlerin isimlerini, telaffuzlarını öğrendikten sonra konuşma, dinleme, yazma ve okuma alanında pratikler yaparak kendinizi geliştirebilirsiniz. Özellikle akıllı cihazlarınız üzerinden kuracağınız uygulamalar ile de pratik çalışmalarında kaliteli kullanımlar elde edebilirsiniz. Dili yaşamak, dil eğitimlerinde çok önemlidir. Dil artık yaşamınızın bir parçası haline gelmelidir. Yabancı yayınlar yapan siteleri takip edebilir. Her gün bir makale okuyabilir. Her gün bir yabancı film izleyebilir. Hatta bir filmi bir hafta boyunca her gün izleyerek kelime bilginizin çok daha hızlı bir şekilde gelişmesini sağlayabilirsiniz. Günlük konuşma alanında mobil uygulamalar çok fazla işinize yarayabilir. Bu nedenle doğru uygulamalar ile otobüs beklerken, yolculuk yaparken ya da tüm boş vakitlerinizde bu uygulama ile çalışmalarınızı destekleyebilirsiniz. Bu çalışmalarda ingilizce alfabe farklılığını unutmamak gereklidir. Yazılışı ve okunuşunun farklı olması nedeni ile profesyonel destek almak çok önemlidir. İngiliz alfabesinde 26 harf bulunuyor. Bunlardan 21’i sessiz olmakta ve 5’i ise sesli olmaktadır. Q, w, x gibi bizden farklı olarak kullanılan harflerde bulunuyor. I harfi küçük yazıldığında i sesi olarak okunmaktadır. Bu da alfabe olarak farklılıkları bulunan bu dilin pratikler yaparak çok daha başarılı ve kaliteli bir şekilde öğrenilebileceğini göstermektedir. Sürekli gördüğünüz, tekrarladığınız kelimeler ile harflerin nasıl kullanılması gerektiğini öğrenebilirsiniz.

Profesyonel olarak destekler almak istediğiniz online bir sistem olan Konuşarak Öğren pratiğe dayalı sistemi ile çok verimli sonuçlar sunuyor. İTÜ bünyesinde bir proje olarak başlayan sistem, kısa zamanda verimli kullanımları ile öğrenci portföyü artmıştır. Sistem kısaca öğrencilerin seviyesinin ölçülmesi ile başlıyor. Seviyesi belirlenen öğrencilere özel olarak hazırlanan müfredat birebir eğitimler eşliğinde sunuluyor. Özellikle İngilizce sohbetler eşliğinde eğlenceli bir şekilde sunulan dersler, bireylerin motivasyonunu yükselterek öğrenmeyi kolaylaştırıyor. Sınıf şeklinde kurs programlarında bazı öğrencilerin geri kalması gibi olumsuzluklar olabiliyor. Sınıf seviyesi baz alınarak konular işleniyor. Geride kalan öğrencilerin sınıf seviyesine yetişebilmek için bireysel çabalar göstermesi gerekli olabiliyor. Bu sistemde ise birebir verilen dersler sayesinde öğrencilerin geri kalması mümkün değildir. Her ders öncesinde ezberlenmesi gereken kelimeler verilmektedir. Bu şekilde öğrenci konuşma dersine hazır bir şekilde geliyor. Öğrenciler doğrudan konuşma alanında kendilerini geliştirdikleri için gramer kuralları daha net bir şekilde öğreniliyor. Sistem içerisinde ders saatlerini ve hangi zamanlarda derslerin alınması gerekliliğini öğrencilerin durumlarına göre belirlemek mümkün olabiliyor. İş çıkışı evinizde, yoğun bir günde öğlen molanızda derslerinizi almak mümkündür. Özellikle Skype üzerinden verilen eğitimlerin mp3 olarak kayıtları öğrenci panelleri üzerinde yer alıyor. Bu şekilde öğrenciler kendi eksiklerini görerek, eksiklerini daha kolay bir şekilde tamamlayabiliyor. Ana dili İngilizce olan eğitmenlerin sunduğu bu eğitimlerde eğlenerek ve keyifli bir şekilde dil eğitimlerinin tamamlanması söz konusu olabilmektedir. Bireye özel olarak hazırlanan ve uygulanan eğitimler sorunsuz bir eğitimin verimli bir şekilde devam etmesini sağlıyor.