Duygu analizi ile dersleri eğlenceli hale getirmek istiyorlar

Bahçelievler Gökkuşağı Koleji 5'inci sınıf öğrencileri, 'Derslerimiz Hep Eğlenceli' projesiyle 305 takımın katıldığı Zekathon Turnuvası'nda Türkiye finaline kaldı.

Duygu analizi ile dersleri eğlenceli hale getirmek istiyorlar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bahçelievler Gökkuşağı Koleji 5’inci sınıf öğrencileri, ‘Derslerimiz Hep Eğlenceli’ projesiyle 305 takımın katıldığı Zekathon Turnuvası’nda Türkiye finaline kaldı.

Milli Eğitim Bakanlığının işbirliğiyle Turkcell Zeka Gücü Projesi kapsamında düzenlenen ve Türkiye genelinde 305 BİLSEM takımının katıldığı Zekathon Turnuvası’nda, Bahçelievler Gökkuşağı Koleji 5’inci sınıf öğrencileri İncinur Bal, Ahmet Gürbüz ve Ömer Şerif Akşahin Türkiye finaline kalmaya hak kazandı. Online derslerde duygu analizi yoluyla öğrencilerin performansını ölçmek ve artırmak amacıyla yüz tanıma sistemi geliştirdikleri projeye ‘Derslerimiz Hep Eğlenceli’ adını veren öğrenciler, proje hakkında konuştu. Pandemi döneminde derslerin online verilmesiyle birlikte projeyi yapmaya karar verdiklerini belirten öğrenciler, “Öğrencilerin ders esnasında mimiklerinin algılanarak mutsuz veya mutlu olduklarını veriler ile analiz etmek, bu analizlerin anlık olarak öğretmene iletilmesini sağlamak ve öğretmenin bu analizler çerçevesinde dersin daha zevkli ve eğlenceli bir hale getirmesini sağlamayı amaç ediniyoruz” dediler.

“STEM ve robotik sınıfları oluşturuldu”

STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) eğitim uygulamaları hakkında konuşan Gökkuşağı Eğitim Kurumları Genel Müdürü Mesut Döner, ”Günümüzde pek çok ülkenin eğitim sisteminde öğrencilerin 21’inci yüzyıl becerilerine sahip bireyler olarak yetiştirilmesi amaçlanıyor. STEM eğitimi ile öğrencileri öğrenmeye teşvik edecek soru ve problemlerle karşılaştırmak, disiplinler arası ayrımı ortadan kaldırmak ve tam entegrasyonlu bir eğitim amaçlanıyor. Bu amaç doğrultusunda Gökkuşağı Eğitim Kurumlarında STEM eğitimi ve robotik çalışmalarının yapılması için STEM ve robotik sınıfları oluşturuldu. Derslerimizde STEM eğitim uygulamalarında günlük hayattaki problemler derslere entegre edilerek çözümler üretilmektedir” ifadelerini kullandı.

“Projelere tam destek veriyoruz”Öğrencileri birer dünya insanı olarak yetiştirmeyi amaç edindiklerini belirten Gökkuşağı Eğitim Kurumları Kurucu Üyesi Abdulkadir Gayretli, “Türkiye’nin gelişen teknolojilerine ayak uydurmaları için her birimiz elimizi taşın altına koymak durumundayız. Öğrencilerimizi üretken olmaya teşvik etmek için onların üretmiş olduğu projelere tam destek veriyoruz. Türkiye genelinde 305 BİLSEM takımının katıldığı yarışmada finale kalan öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.