Eğitim Uzmanı Özkan Şenol'dan Velilere Seminer

Uzman Psikolog Eğitim Uzmanı Özkan Şenol'un 'Farkında mısınız?' başlığı altında verdiği veli seminerleri, büyük ilgi gördü.

Eğitim Uzmanı Özkan Şenol'dan Velilere Seminer
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Piri Mehmet Paşa Okulu ve Okul Aile Birliğince organize edilen konferans Yaşar Kemal Sergi Salonunda gerçekleştirildi. Seminere,öğretmenler ve çok sayıda öğrenci velisi katıldı.

Seminer öncesi kısa bir hoş geldiniz konuşması yapan Piri Mehmet Paşa Okulu müdürü Harun Kazancı “Aile; çocuğun gelişimini, toplumsal uyumunu ve başarısını etkileyen en önemli etkenlerden biridir. Siz Anne-babalar çocuklarını yetiştirmek için ciddi zaman, emek ve enerji harcamaktasınız. Biz bunun farkındayız. Üstelik günümüzün teknolojiyle birlikte değişen koşullarına ayak uydurmak ciddi derecede zorlaşmakta ve çocuklarımızı nasıl yetiştireceğimiz konusunda kaygıya kapılmamıza yol açmaktadır. Çocuklarımızın değişen sorun ve ihtiyaçlarına çözüm üretmek konusunda ebeveynler bazen aciz kalabilmekte ve nasıl davranacaklarını bilemeyecek duruma gelebilmektedir. Malum biz bir ilkokuluz öğrencilerimizin eğitim öğretim hayatı bakımından yolun başlangıcı noktasındayız, İstedik ki yolumuzun bu başlangıç noktasında işi, ehlinden dinleyelim profesyonel tutum ve yaklaşımlar edinelim. Bu kapsamda Okul Müdürlüğümüzün planladığı veli seminerlerimizin ilkine hepiniz hoş geldiniz. Bugün sizinle çok önemli ve değerli bilgilerini paylaşacak olan Uzman Psikolog Özkan Şenol hocamız aramızda bulunmaktadır. Onu ağırlamaktan dolayı mutluluk duymaktayız. Bu seminerinde siz ebeveynlere çocuklarla ilgili bilgiler verecek ve çocuklarınızla iletişimde zorlandığınız durumlara ilişkin pratik çözüm önerilerini anlatacaktır. ”dedi.

Uzman Psikolog ve Eğitim Uzmanı Özkan Şenol tarafından verilen seminer iki seanstan oluştu. Velilere "Çocuğunuz-aileniz ve kendinizin farkında mısınız?" konusunda bilgiler veren eğitim uzmanı psikolog Özkan Şenol, ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitim gören çocuğun gelişim dönemlerinde ailelerin neler yapması gerektiğini anlattı. Eğitim Uzmanı Şenol, çocuğun ruh sağlığı ve ruh sağlığının korunması, çocuklardaki ruhsal problemlerle baş edebilme, okul ve ders problemleri çözüm yöntemleri, çocuklarda görülen uyum ve davranış bozuklukları, dikkat eksikliği ile ders motivasyonu gibi konular hakkında velilere bilgiler aktardı.