Eğitime yapılan yatırım, insana yapılan yatırımdır

Çizgi Koleji Silivri Kampüsünde 'Eğitime yapılan yatırım, insana yapılan yatırımdır' sözünden yola çıkarak her öğrenciyi kendi zirvesine taşımaya kararlı.

Eğitime yapılan yatırım, insana yapılan yatırımdır
TAKİP ET Google News ile Takip Et

30 yıllık öğretmen olan Mümtaz Canlıca yeni öğrencilerinin eğitimine tarımı da dahil ederek başladı. Okulda her sınıf için 13 metre kare tarım alanı bulunuyor.

Birinci sınıf öğretmeni Mümtaz Canlıca tarım alanlarının önemine dikkat çekerek “Çocuk kendi eksin, kendi emek versin, kendi yetiştirsin sulasın, bakımını yapsın ve ürününü kendi toplayıp sofraya kendi sunsun istedik. Bu sene kışlık sebzeler ektik kıvırcık, kekik, maydanoz, ıspanak, soğan. Mesela ıspanakları onlar toplayıp mutfakta kendileri yıkayıp salata olarak hazırlayıp hep birlikte tüketeceğiz. Ekip dikerken olan heyecanları çok mutluluk vericiydi, şaşıranlar vardı bu küçücük tohumlardan ıspanaklar mı çıkacak diye. Baharda domates, biber, salatalık ekip kahvaltılık hazırlayacağız. Daha şimdiden çok meraklı ve sabırsızlar. 4 Ekim Hayvanları koruma gününde mandalina kabuklarından kuşlara yem kabı yapıp ağaçlara astık mesela, birbiriyle yarıştılar hepsi özenle ve itinayla yapıp astılar. Ahşap tahta ve tellerden oluşan, bizim zamanımızın oyuncaklarını yapmaya başladık. Ders bitiş zili çaldığında hepsi heyecanla bahçeye çıkıp mutlukla oynamalarını görmek büyük mutluluk verici. Bu gibi etkinlik ve doğal oyuncaklarla eskiden olduğu gibi yani “azla çok mutlu olmayı, kendilerince oyuncak yapabileceklerini öğretmek amacımız. Teoriyi pratiğe dökerek kalıcı bir eğitim sağlamak” dedi.

CHENAY KOBAK