Engelleri ortadan kaldırdılar

Lions Leo Dernekleri Esen İbak Özel Eğitim İş Uygulama Okulu öğrencileri ve eğitmenleri, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla hazırladıkları programda engelleri kaldırdılar. Müzikten dansa, tiyatrodan eğlenceye kadar birçok konuda hazırlanan öğrenciler, izleyenlere keyifli anlar yaşattıkları kadar duygulandırdılar da… Silivri Beşiktaşlılar Derneği de hediyeleriyle çocukların yüzlerini güldürdü.

Engelleri ortadan kaldırdılar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Lions Leo Dernekleri Esen İbak Özel Eğitim İş Uygulama Okulu öğrencileri ve eğitmenleri, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla hazırladıkları programla büyük beğeni topladı. Tüm engelleri ortadan kaldıran öğrenci ve eğitmenleri salondaki izleyicileri kimi zaman eğlendirirken kimi zaman da onlara duygusal anlar yaşattılar. Silivri Beşiktaşlılar Derneği de çocukları, hediye ettikleri formalarla mutlu ettiler.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda Lions Leo Dernekleri Esen İbak Özel Eğitim İş Uygulama Okulu Görsel Sanatlar Öğretmeni Mehtap Üçel de günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. Engelli bireylere karşı farkındalık yaratılmasının öneminden bahseden Üçel’in ardından Lions Leo Dernekleri Esen İbak Özel Eğitim İş Uygulama Okulu öğrenci velilerinden Perihan Alkan bir konuşma yaptı.
 
Öğrenci velisi durumu özetledi
Lions Leo Dernekleri Esen İbak Özel Eğitim İş Uygulama Okulu öğrenci velilerinden  Perihan Alkan, çocuğunun rahatsızlık sürecinden başlayarak Lions Leo Dernekleri Esen İbak Özel Eğitim İş Uygulama Okulu ile tanışmalarına ve sonrasında çocuğundaki değişimlere kadar olan süreci anlattığı konuşmasında aslında 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün tüm anlamını da özetlemiş oldu. Alkan konuşmasında şunları aktardı:
“Yemeğimizi yedik, uyuduk, gezdik, banyo yaptık, son dönemlerde sağlıklı bir bebek sahibi olan annelerin bebekleriyle ilişkisini böyle anlatmasına alıştık. Engelli çocuğu olan anneler ise bu denilenleri yapmakla kalmıyor, kendi hayatından neredeyse tamamen vazgeçip, çocuğun hayatını yaşamak zorunda kalıyor.
Yaşı kaç olursa olsun her anneden çocuğu hakkında “O benim her şeyim” sözünü duyarsınız. Engelli anneleri için ise bu durum bunun bir adım ötesinde çünkü engelli çocuk sahibi olmak çok zor. Tek başına yemek yiyemez, sokağa çıkamaz, arkadaşlarıyla oyun oynayamaz, banyoya bile gidemez. Ancak hayatının sonuna kadar bu engele kendi sahipmiş gibi yaşayan bir olmak da çok zor.
Ben bir melek annesiyim.
Benim kızım on altısında. Yedi aylık bebekken geçirdiği nöbetten sonra beynindeki hasar yüzünden şimdi bu okulun öğrencisi. Kızım Esra okul yaşına geldiğinde okula başladı. 2 yıl ana sınıfına 2 yıl birinci sınıfa gitti, yani gittik. Arkadaşlarından geride olması bizim için çok zordu. Okul arkadaşları onu hep dışladı. 2009 yılında kızım Esen İbak Lions Leo Dernekleri Okulu’na başladığı gün oğluma hamileydim ve o gün ben bu okuldaki ilk gününde bir paket mendili ağlamaktan bitirdim ama Allah razı olsun iyi ki buraya başladık. Kızım şimdi bu okulunu çok seviyor. Okulumuzda öncelikle müdürümüz, öğretmenlerimiz, eğitmenlerimize bütün çocuklarımız ve aileleri adına ayrı ayrı teşekkür ediyorum.”

Engelli annesinden şiir
Konuşmasının sonunda bir de şiir okuyan Perihan Alkan, çocuğuyla birlikte günlük hayatta yaşadığı zorlukları da aktardı. Sağlıklı çocuklara sahip annelerden farkını anlatan Perihan Alkan’ın konuşması sırasında birçok öğrenci velisinin gözyaşlarına hakim olmadığı da gözlerden kaçmadı.
“Ben bir meleğin annesiyim engel tanımayan,
Sen cenneti ezerken dünyada, ben ekmeye çalıştım rüyama
Sen üstüne mama döken ele kızarken, ben eliydim mamasından kavradığım kaşığın.
Sen sözünün tutan çocuğu severken, ben anne sözünü bekledim yıllarca.
Sen giyeceği elbise için tartışırken, ben seçemediği elbiseyi giydirdim sabırla.
Sen oyuncakları kırıyor diye kızarken, ben oyuncaklara bakıp hayal kurdum aylarca.
Sen evi dağıtıyor diye bağırırken, ben ayağa kalkmasını bekledim sabırla.
Sen, senin bile yapamadığını isterken, ben her yapabildiğine sevindim.
Sen hep hesap sorurken öğretime, ben eğilip omuz verdim öğrenmeye…
Ne mutlu bana ki böyle bir emanetin annesiyim.”
 
Şiir, tiyatro ve ritm
Öğrenci velisinin konuşmasının ardından 10-B sınıfı öğrencisi Furkan Balı da bir şiir okudu. Furkan Balı’nın şiirinin ardından ise sahneye Müzik Öğretmeni İbrahim Orçin’in önderliğinde Yerli Kabilesi Müzik Aletlerini Keşfediyorlar isimli tiyatral ritm grubu çıktı. Salondaki davetli ve arkadaşlarına keyifli anlar yaşatan Seymen Avcı, Eda Altıntaş, Orhan Seri, Mustafa Karabaş, Onur Alkış ve Umut Ayan’dan oluşan ekibin profesyonel tiyatroculara taş çıkaran performansı dakikalarca alkışlandı. Gösteri sonrası Mahir Çakır ve Fatih Yalvaç tarafından hazırlanan slayt gösterisi sunuldu.
Slayt sonrası sahneye çıkan Ritmin Sultanları adlı ritim gurubu da izleyicilerle birlikte hep bir ağızdan söyledikleri şarkılarla salondaki coşkuyu en üst seviyeye çıkardı. Burak Yazıcıoğlu, Eda Altıntaş, Fatih Köseoğlu, Onur Alkış, Mahmut Arıcı, Emirhan Siratçi, Gülay Doğu, İbrahim Umut Ayan, Orhan Seri, Seymen Avcı, Orhun Emre Ersöz, Nurseli Aleyna Bozdoğan, Tuba Demir’den oluşan Ritmin Sultanları da büyük beğeni topladı.
 
Beşiktaşlılar Derneği’ne ve Sarten’e teşekkür
3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Lions Leo Dernekleri Esen İbak Özel Eğitim İş Uygulama Okulu’ndaki 99 öğrenciye isimleri yazılı formalar dağıtan Silivri Beşiktaşlılar Derneği adına Dernek Başkanı Kerem Fidancık’a öğrencilerin el emeği Beşiktaş logosu, okula desteklerinden dolayı Sarten firması adına Zeynep Oğuz’a da Türk Bayrağı hediye edildi.

Gururlan Beşiktaş!
Hediyelerin ardından davetliler okuldaki sergiyi gezerken, salonda da forma dağıtımı gerçekleştirildi. Öğrencilerin isimlerine göre özel hazırlanan Beşiktaş formalarının dağıtımı yapıldı. Forma dağıtımı sırasında öğrencilerin yaşadıkları mutluluk, dernek yöneticilerinin yaşadıkları gurur da gözlerinden okundu. Forma dağıtımı tamamlandıktan sonra toplu fotoğraf çekimi esnasında da öğrenciler kartal pençesi yaptı.

Eyüp Can BALABAN