Ertuğrul Gazi'de mezuniyet coşkusu

Ertuğrul Gazi Ortaokulu, bu yılda yeni mezunlarını vermenin mutluluğunu yaşadı.

Ertuğrul Gazi'de mezuniyet coşkusu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ertuğrul Gazi Ortaokulu bahçesinde düzenlenen mezuniyet töreninde öğrenciler hazırlanan kırmızı halıda yürüyerek hazırlanan alanda yerlerini bir bir aldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından temsili devir teslim töreni yapıldı. Törende konuşan okulun İngilizce öğretmenlerinden Ayşegül Ok bir konuşma yaptı.
Ok, Gözyaşları içerisinde mezun öğrencilerine seslenerek “Öncelikle kurduğunuz ilişkilerde toplumda kesinlikle edepten, güzel ahlaktan, iyi insan olmaktan iyi niyetten vazgeçmeyin. İnsanoğlunun olmazsa olmazlarından sevgi her zaman yüreğinizde olsun. Karşınıza kim çıkarsa çıksın, ard niyetli insanlar bile her zaman sevgiyle bakmaya çalışın. Ulu Önder Mustafa Kemal’in çizdiği yolda ilerleyin. Sizlerde başarıdan önce mutlu bir hayat yaşamanızı temenni ediyorum. Herşey sizinle olsun, yolunuz açık olsun. Sizleri çok seviyorum Hakkınızı helal edin” dedi.

Mezuniyet törenin de ki son konuşmayı Okul Müdürü Ahmet Öngel gerçekleştirdi. Öngel konuşmasında “2016 2016-2017 eğitim öğretim yılı Ertuğrul Gazi Ortaokulu mezuniyet töreni etkinliklerine Hoş geldiniz. Bugünün Haklı gururunu yaşayan kalpleri heyecanla çarpan Siz velilerimizi öğrencilerimizi ve yakınlarını tebrik ediyorum. Emanet olarak aldığımız değerli evlatlarınızı, bir ebeveyn olarak bütün idarecilerimiz, öğretmenlerimiz personelimiz ile gayret göstererek, onların daha kendinden emin ne istediğini bilen, hedefleri için cesaret ile hareket eden bilgili, görgülü yaşamı seven yaşatmayı görebilen sevgi dolu bir birey olarak sizlere büyük bir mutluluk ve heyecan içerisinde tekrar takdim ediyoruz.”dedi.

Öngel, mezun olan gençlere de seslenerek “Okula ilk başladığımız günden bugüne değin, edildiniz, bilgi ve erdemle donatıldınız. Bugün bir mezuniyet yaşıyorsunuz. Biliniz ki her mezuniyet bir başka basamağın başlangıcıdır. Okul günleriniz Okul anılarına dönüşecektir. Sizleri gelecekle başarıyla okulunuzu bizleri ve ailenize en iyi şekilde temsil edeceğine olan inancım tamdır. Sevgili gençler, sizden sahip olmanızı istediğim 3 şey var. 1 sağlığınız, 2 mutluluğumuz, 3 ahlaklı ve başarılı olmanızdır. Hızla değişen bu dünyada değişimi kavrayınız. Kavrayınız ki muasır medeniyetler seviyesine bizleri taşıyınız. Sizlerin dürüst, adil iyi bir insan değer ve tutumlara bağlı olmanızı arzuluyorum. Bütün toplumların ve ulusların umutları ve güvenceleri genç nesillerdir. Elbette bizimde geleceğimiz ve güvencemiz sizlersiniz. Bu gerçeği Ulu Önder Atatürk “bütün umudum gençliktedir” diyerek ülkeyi ve bütün değerlerini gençlere emanet ederek göstermiştir. İnanıyorum ki sizler de umutları ve güveni boşa çıkarmayacak, ülkemizi çağdaş uygarlık düzeyine çıkaracaksınız. Buna bütün kalbimle inanıyorum ”dedi.

Mezuniyet törenin sonrasında mezun olan öğrenciler hep birlikte keplerini havaya atarak mezuniyet coşkusunu yaşadılar.Program geç saatlere kadar eğlence kısmı ile devam etti.