FEDEK tescilledi:En kalitelisi SAÜ sosyoloji!

Sakarya Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü, FEDEK'in değerlendirmelerine göre en kaliteli sosyoloji bölümü olarak tescillendi.

FEDEK tescilledi:En kalitelisi SAÜ sosyoloji!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fen, Edebiyat, Fen Edebiyat, Dil ve Tarih Coğrafya Fakülteleri Öğretim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (FEDEK)'in değerlendirmelerine göre, Sakarya Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü, diğer üniversiteler arasında "en kalitesi ve en başarılısı" olarak tescillendi. 5 yıllık akreditasyon alan SAÜ Sosyoloji Bölümü idarecileri ise bu gelişmeyi "onur verici" olarak nitelendirdi. 

DAHA YOLUN BAŞINDAYIZ

Üniversite bünyesinde ya da birçok sosyal alanda yaptığı çalışmalarıyla adından sıkça söz ettiren Sakarya Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü, FEDEK'in de dikkatini çekmeyi başardı. Kalitesini tescilleyen bir üniversite bölümü olmanın sevinci yaşanırken, "Daha yolun başındayız" mesajları verildi.Konuyla ilgili internet sitesinden bilgilendirme yapılırken, şu ifadeler kullanıldı:  

"Sakarya Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü olarak, FEDEK Kalite Denetim sürecinden geçtik ve 5 yıl süre ile akredite edildik.30 Kasım-3 Aralık 2015 tarihleri arasında çeşitli kurumsal, akademik ve yönetim kriterleri kullanılarak yapılan değerlendirme sürecinde bölümümüz başarılı bulundu ve kalitesi tescil edildi. Türkiye’de 2. olarak akredite olan sosyoloji bölümümüz, bu süreci kısa çabalarla ve anlık çalışmalarla gerçekleştirmedi. Yıllardır devam eden konferanslar, 2010 yılında başlayan Öğrenci Kongreleri adı ile başlayıp gelenekselleştirilen Toplumu Konuşma Günleri, paydaşların görüşlerini alarak yol belirleme çabaları, 4 dilde yayınlanan Bölüm Bültenimiz, yurt içinde ve yurt dışında başka üniversitelere giden ve yurt dışından gelen öğrenciler ve öğretim üyelerimiz, öğrenci topluluğumuz, dinamik öğrencilerimiz, mezunlarımız, Kalite Ofisimiz, Bölüm Sekreterimiz, yenilenen fiziki mekanlarımız, Rektörlük ve Dekanlığımızın desteği, öğretim kadrosu ve öğrencisi ile huzur ortamımız ve 20 yıllık tecrübemiz ile hak edilen bir başarı öyküsü oluşturuldu.

 

Prof. Dr. Sami Şener ile 1993 yılında kurulan ve bir başka üniversitede görevli olması nedeni ile halen Doç. Dr. Mustafa Kemal Şan’ın başkanlığında yürütülen bölümümüzdeki kalite çalışmaları, tüm arkadaşlarımızın aktif katkısı, kendisi de bir Yönetim ve Kalite Danışmanı olan Kalite Kurulu Başkanı Doç. Dr. Ali Arslan’ın çabaları ile sürdürüldü ve sürdürülmeye devam ediyor.Tüm öğretim kadrosu, özellikle araştırma görevlileri ile birlikte Öğretim Görevlisi Tolga Uslu ve Araştırma Görevlisi Mehmet Murat Şahin’in de hazırlık sürecindeki aktif çabaları sonunda elde edilen başarı tescilimiz yorgunluğumuz için bir ferahlama sundu.

 

Değerlendirmecilerin zorlayıcı sorularını cevaplarken değerlendirme sürecinin her dakikasında Bölüm Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Ali Arslan ile birlikte bazen heyecan, bazen sevinç yaşayan Bölüm başkanımız Doç. Dr. Mustafa Kemal Şan, emeği geçen bütün arkadaşlara ve özellikle bu süreçte model olan ve uygun ortamı hazırlayan Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Elmas’a ve Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Yılmaz Daşcıoğlu’na teşekkür ederek, büyük bir sorumluluk üstlendik, “Asıl iş şimdi başlıyor” dedi. 

Bölüm olarak FEDEK'e ve FEDEK Değerlendirme Takımı üyelerine de teşekkür ediyoruz ama inanıyoruz ki hiç bir başarı tesadüf değildir. İyi ki varsın Sakarya Sosyoloji. Yapılacak çooook işimiz var."