Geleceğin mühendisleri SANKO Okullarından

Özel SANKO Ortaokulu, ODTÜ Geliştirme Vakfı Okullarının Ortadoğu Teknik Üniversitesinde düzenlediği 2'inci ulusal 'Geleceğin Mühendisleri Yarışıyor' yarışmasında Türkiye birincisi oldu.Özel SANKO Ortaokulu öğrencilerinden Arda...

Geleceğin mühendisleri SANKO Okullarından
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Özel SANKO Ortaokulu, ODTÜ Geliştirme Vakfı Okullarının Ortadoğu Teknik Üniversitesinde düzenlediği 2’inci ulusal ’Geleceğin Mühendisleri Yarışıyor’ yarışmasında Türkiye birincisi oldu.

Özel SANKO Ortaokulu öğrencilerinden Arda Karayılan, Mukaddes Miray Mavi ve Fuat Şimşek, rehber öğretmenleri Gülnur Karslıgil Ergin ile Fatih Mehmet Günaydın eşliğinde “Hızı aşma, yoldan çıkma’’ isimli projeyle yarışarak Gaziantep’e Türkiye birinciliğini getirdi.

“Hızı aşma, yoldan çıkma’’ isimli projede aralarında belli bir uzaklık ve yükseklik farkı olan iki nokta arasına her birinin uzunluğu 1 metre olan 12 doğrusal parça ile bir yol inşa ederek, bir voleybol topunun yolla teması hiç kesilmeden başlangıç ve bitiş arasını 10 saniyede geçebilmesinin amaçlandığı belirtildi.

Uzunluğu ve yüksekliği dikkate alındığında bin 200 kombinasyonu olan yarışmanın finaline kalan 4 okul takımı arasından özel SANKO Ortaokulu takımı yarışmayı tamamlayan tek takım oldu ve birincilik ödülü olan bin 200 TL değerinde hediye çekini kazandı.

Yapacakları çalışmayı ilk duyduklarında ekip arkadaşlarıyla birlikte çok heyecanlandıklarını belirten SANKO Ortaokulu öğrencilerinden Mukaddes Miray Mavi, “Daha sonra öğretmenlerimize tasarımlarımızı sunduk. Sonrasında iki buçuk aylık bir çalışma süreci başladı. 40 farklı yükseklik ve 30 farklı bitiş mesafesinde bin 200 kombinasyonla çalışmak zorunda kaldık. Tabi bu bizim için biraz zor oldu ama elde ettiğimiz sonuç çok güzel olduğu için sonunda hepimiz mutluyduk’’ diye konuştu.

Başarıya imza atan öğrencileri yarışmaya hazırlayan SANKO Ortaokulu rehber öğretmeni Gülnur Karslıgil Ergin ise açıklamasında, “ODTÜ Geliştirme Vakfı Okullarının, Ortadoğu Teknik Üniversitesinde düzenlediği 2’nci ulusal Geleceğin Mühendisleri Yarışıyor yarışmasına öğrencilerimiz uzun bir çalışma sürecinin sonucunda çok güzel bir başarı elde ettiler ve Türkiye birincisi olmaya hak kazandılar. Bu tabi ki sadece rehber öğretmenleri olarak bizlerin ve öğrencilerimizin başarısı değil. Biz güzel bir ekibiz, onlara ekip olma ruhunu aşılayan anlık pratik çözüm düşünme yeteneklerini geliştirme, emeği olan tüm öğretmenlerimizin başarısıdır’’ ifadelerini kullandı. Özel SANKO Ortaokulu Müdürü Uğur Çekici ise öğrencilerinin böyle güzel bir başarıya imza atmalarının gururunu yaşadıklarını belirterek, öğrencilerini ve öğretmenlerini kutladı.