Genç Mucitlere Eğitim ve İş Geliştirme Ödülleri

Mektebim sponsorluğunda gerçekleştirilen 'Bir Fikrin mi var? Gençler' yarışması final bölümüyle tamamlandı.

Genç Mucitlere Eğitim ve İş Geliştirme Ödülleri
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Girişimciliği desteklemek ve gençleri girişimciliğe yönlendirmek amacıyla hazırlanan programda 7-17 yaş arası çocuklar yer aldı. İlk dört bölümde finale kalan 7 birinci girişimcilik projeleriyle kıyasıya yarışarak ödüllerin sahibi oldu. Jüri üyeliğini Mektebim Kurucusu Ümit Kalko, TMG Dış Ticaret Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Zuhal Mansfield, Hugo’nun yaratıcısı Tolga Garipoğlu ve programın yapımcısı Fuat Sami’nin üstlendiği yarışmada final bölümün özel jüri konuğu KOSGEB İkitelli Başkanı Özay Cebeci oldu.


 

Jüri, programın final gecesinde 7 küçük mucidin de birinciliği hak ettiğini açıkladı. Mektebim’in sponsor olduğu yarışmada KOSGEB genç girişimcileri ödüllendirdi. Finale kalan 7 mucit 700 bin TL’lik desteğin sahibi olurken, yarışmaya katılan gençlere Mektebim tarafından eğitim bursu verildi. Mektebim’den burs kazanan genç girişimciler eğitimlerine başladılar. Şampiyonlar, Türkiye'nin en büyük KOSGEB'i (Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı) olma özelliğini taşıyan KOSGEB İkitelli Başkanlığı’ndan AR-GE desteği almaya hak kazandı. Projelerini uzmanlarla birlikte yazacak olan minik dâhiler projelerinin kabul edilmesi halinde istedikleri bir üniversitenin teknoloji merkezinden faydalanarak 1 yıl içinde projelerini ürüne dönüştürebilecekler.

 

Mucitlerin Birinciliği Hak Eden Projeleri;

Berat Uludağ (7) – Suyu Temizleyen Kaktüsler

Bu projeyle kaktüs türü olan kaynanadili bitkisinin öz suyunu kullanarak kirli ve bulanık suların temizlenmesi amaçlandı.

Bennu Gül Altınbay - Dilara Gürsu - Sıla Çetin (17) – Özel Yağmurluk

Engellilerin yağmurlu havalarda dışarıya çıkabilmeleri için geliştirilen ve sandalyelerine takılan özel yağmurluk projesiyle bir engelin daha ortadan kaldırılması hedeflendi.

Durmuş Talha Çetin (8) – Mıknatıslı Araba

Bu projede arabaların belli noktalarına yerleştirilen Neomidyum mıknatıslar ile eş kutupların birbirlerini itmesi sonucu kazalarda çarpışmanın etkisini en aza indirilmesi amaçlandı.

Su Sağduyu (16) – Kitosanlı Yara Bandı

Yara iyileşmesinde etkin rol oynayan kitosan maddesi içeren yara bandı ile kanın doğal olarak pıhtılaşması sağlandı;  ağrılar azaltıldı.

Ali Murad Armağan (10) – Duyarga

Proje; oluşturulan duyarga sayesinde insanlar ile sadık dostları köpekler arasındaki iletişimi arttırmayı ve kolaylaştırmayı amaçlıyordu.

Ömür Aydın (8) – Ayak Temizleyen Terlik

Bu proje sayesinde ev terliğinin içine yerleştirilen plastik pompa ve sağlığa uygun sıvı bir ürün kullanarak oluşturulan mekanizma ile ayakların temizlenmesi sağlanıyor; UV ışınları ile gün içinde yoğun kullanılan ayakkabılar da temizlenerek mikroplardan arındırılıyordu.

Hazar Balcı – (15) Citonotes İnternet Sitesi

citonotes.com adlı proje, yanlış müzik notalarının en doğru halini dinleyicilere kolay, anlaşılabilir ve en uygun fiyatla sunan bir web sitesiydi.