Gezdiler, Gördüler, Yerinde Öğrendiler

Selimpaşalı minik öğrenciler Silivri Belediyesi Hayvan Barınağı, Fidanlık ve Tarım Üretim Merkezini gezerek eğitici, eğlendirici ve dopdolu bir gün geçirdiler.

Gezdiler, Gördüler, Yerinde Öğrendiler
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Selimpaşa Ahmet Ziylan İlkokulu 4/A sınıfı öğrencileri, yerinde görerek ve yaşayarak öğrenmek amacıyla ilçemizdeki bazı kurumlara ziyarette bulundular. İlk durak Silivri Belediyesi Hayvan Barınağı oldu. Öğrenciler buradaki kedi ve köpekler için mamalar, bayat ekmekler getirdiler. Bu kadar kedi ve köpeği bir arada görmekten çok mutlu olan öğrenciler görevli veterinere hayvanlarla ilgili pek çok soru sordular. Yetkililer öğrencilere şu bilgileri verdiler; " Burada üç yüze yakın hayvan var. Tedavileri yapılıp kısırlaştırarak bulundukları yere geri bırakılıyorlar. Ayrıca bu hayvanları sahiplendiriyoruz. İsteyenler bakmak için buradan kedi ya da köpek alabilirler. Ancak bunu geçici bir hevesle ve kısa bir süre için yapmalarını istemiyoruz. Bu hayvanlara zarar veriyor."

TARIM HAYATTIR!

Daha sonra fidanlığa giderek pek çok bitki hakkında ilginç bilgiler edinen minikler buradan Türam'a (Silivri Belediyesi Tarım Üretim Merkezi) geçtiler. Öğrenciler merkezdeki birbirinden değerli bitkileri ve yetiştikleri ortamı gördüler. Tesiste daha çok tıbbi bitkilerin yetiştiğini öğrenen minik ziyaretçiler lavanta, biberiye gibi bitkilerin esansı ve yağı elde edilene kadar geçtiği aşamaları yerinde gördüler. Sabun, parfüm ve kremlerde kullanılan kokuların nasıl üretildiğini öğrendiler. Tarımın ülke ekonomisine etkisini, yaşam için vazgeçilmez olduğunu yetkililerden dinlediler.

Güzel ve mutlu saatler geçirdikten sonra belediye yetkililerine teşekkür eden öğrenciler daha sonra güzel anılarla okullarına döndüler.

4-A sınıfı öğrencisi Nazlı Çetinoğlu, atık kağıtlardan yaptığı bir kedi maketini barınakta görev yapan sorumlu veterinere hediye etti.