IDC Ödülü İTÜ ETA Vakfı Doğa Kolejine verildi

Bilgi teknolojisi, telekomünikasyon ve tüketici teknolojisi için pazar bilgisi, danışmanlık hizmetleri ve etkinliklerin önde gelen küresel sağlayıcısı, dünya çapında 110'dan fazla ülkede teknoloji ve uzmanlık sunan, dünyanın en büyük uluslararası veri şirketlerinden IDC tarafından organize edilen IDC CIO Ödülleri 2021 sonuçlandı.

IDC Ödülü İTÜ ETA Vakfı Doğa Kolejine verildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bilgi teknolojisi, telekomünikasyon ve tüketici teknolojisi için pazar bilgisi, danışmanlık hizmetleri ve etkinliklerin önde gelen küresel sağlayıcısı, dünya çapında 110’dan fazla ülkede teknoloji ve uzmanlık sunan, dünyanın en büyük uluslararası veri şirketlerinden IDC tarafından organize edilen IDC CIO Ödülleri 2021 sonuçlandı.

İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji, “Doğa’m Evimde” platformu ile en saygın teknoloji ödüllerinden birine daha layık görüldü. IDC CIO Ödülleri 2021, “Future of Work - Borderless Organization (İşin Geleceği- Sınır Tanımayan Organizasyonlar)” kategorisinde, “Best Borderless Organization of The Year (Yılın En İyi Sınır Tanımayan Organizasyonu)” unvanı ile 1.lik ödülü İTÜ ETA Vakfı Doğa Kolejine verildi.

Dijital dönüşümde öncü çalışmalar

IDC CIO 2021 Ödülleri, öncü dijital dönüşüm girişimlerini hedef aldı.

7 ana dalda 14 kategoride 259 proje değerlendirildi. Seçkin üyelerden oluşan 154 kişilik bağımsız jüri, uzaktan eğitimdeki önderlik ve başarımızı bir kez daha tescilledi. Üstelik, “Doğam Evimde” ile zirveye yerleşen İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji, ödüle layık görülen tek eğitim kurumu oldu.

“Bilim, teknoloji, inovasyon, eğitimimizin kılavuzudur”

İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Özeren, bir kez daha ödüllendirilen “Doğa’m Evimde” platformu nedeniyle, CIO Hakan İnanır ve ekibini, emeği geçenleri kutladı. Özeren, “çocuklarımız, her zaman olduğu gibi, en büyük önceliğimiz. Pandemiyle bütün dünyanın verdiği bu büyük mücadele, sürdürülebilir eğitimi de zorunlu kılıyor. Bunu gerçekleştirirken sağladığımız başarının ödüllendirilmesi elbette bizim için de motivasyon kaynağı. Uzaktan eğitimde müfredatı bozmadık, bilakis zenginleştirdik. Çünkü sorumlu eğitimcilik anlayışımız bunu gerektirir. Doğa’m Evimde, eğitim sistemimizin tamamlayıcı unsurlarındandır. Proje temelli eğitim vizyonumuz, yarınımızı inşa edecek çocuklarımızın bilimsel gelişimine yöneliktir. Ülkenin geleceği için eğitim modelimiz, bilimsel, teknolojik ve inovasyona dayalı çalışmak ana hedefimizdir. Öte yandan dünyanın en büyük veri analizi ve 110 ülkede faaliyet gösteren uluslararası bir şirket ve seçkin bir jüri tarafından bu ödüle layık görülmek de bizi ayrıca mutlu etti. Memnuniyetimizin temel sebebi ödüller değil, bunu idrak ederek ailemizi büyüten öğrenciler, veliler ve çalışanlarımızın tümüdür. Başta, Bilişim ve Eğitim Teknolojileri Direktörümüz ve ekibi olmak üzere tüm Doğa ailesini kutlarım” dedi.

Öğrenci, öğretmen, veli ve okul aynı platformda buluştu“Doğa’m Evimde’ programının mimarı İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji CIO’su Hakan İnanır, sürdürülebilir eğitim felsefesiyle nelerin gerçekleştiğini anlattı. İnanır,” öğretmen, öğrenci ve veli etkileşimi her koşulda kesintisiz devam etti. Dahası, salgın sınırlamaları nedeniyle uzaktan çalışması gereken personel de bu platformdan yararlandı. e-Doğa içinde, müfredatla ilişkilendirilmiş 42 bini videolu olmak üzere 63 bin çözümlü soru, 6 binin üzerinde hazır sınav var. Sistem sınırsız sayıda soru üretilebilecek şekilde tasarlandı. Öğrencilerimizin tüm akademik ve sosyal başarıları kayıt altına alınıyor. Duvar ve grup yapısı sayesinde iş birliğine dayalı öğrenmeyi destekliyoruz. Etkinlik, oylama, sosyal öğrenme modülü, eğitsel paylaşım ve işbirliğini destekliyor ve bilgiyi kalıcı hale getiriyor. Tüm kullanıcılar sınav, sosyal etkinlik, ödev ve etüt gibi aktivitelerden haberdar oluyor. Sadece bu eğitim/öğretim yılının ilk beş ayında karşımıza çıkan örnekler, bu yapının başarısıdır. Onlarca sınav, milyonlarca test ve soru, binlerce deney, bu sistemin ürünleridir. Tüm bu içerik, bir kez daha ödüllendirildiği için gurur duyduk“ dedi.