İlçe Milli Eğitim, projelerini tanıttı

Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, ilçe genelinde devam ettirdikleri projelerin tanıtım toplantısını Yaşar Kemal Sergi Salonu'nda gerçekleştirdi. Programda ayrıca Rumeli Üniversitesi ile de işbirliği protokolü imzalandı.

İlçe Milli Eğitim, projelerini tanıttı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen proje tanıtım toplantısı, Yaşar Kemal Sergi Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıya Rumeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Aynural, Belediye Başkan Yardımcısı Bora Balcıoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdür Ahmet Ay, Şube Müdürleri Osman Kesici, Can Dağaşan, AK Parti İlçe Başkanı Rıfat Kutlu, meclis üyeleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Ay: “Emeği geçenlere teşekkür ediyorum”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda açılış konuşmasını İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay gerçekleştirdi.  Ay konuşmasında şunları söyledi:

“İlçemizde 64 resmi, 26 özel olmak üzere toplam 90 okulumuz var. Bu okullarımızdaki çalışmalarımızı 4 ana başlık altında yürütüyoruz. Birincisi okullarımızın fiziki alt yapısının iyileştirilmesi, ikincisi akademik başarının arttırılması, üçüncüsü spor etkinliklerimiz ki bunu İlçe Spor Müdürlüğü’müz ile birlikte yürütüyoruz, dördüncüsü de sosyal etkinlikler ve proje çalışmalarımız. Bugünümüzün konusu da bu. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak eğitim öğretim döneminin başında ilgili uzmanlarımızdan, öğretmenlerimizden Sosyal Ve Kültürel Etkinlikler Kurulu oluşturuyoruz ve dönem boyunca yapılacak bütün etkinlikler planlanıyor. Bunu kitapçık haline getiriyoruz ve bunu bütün kurumlarımıza gönderiyoruz. Bir takvim çerçevesinde bunların uygulamasına geçiyoruz. Bu eğitim öğretim döneminde 6 Avrupa Birliği projemiz, 10’un üzerinde de ilçe projemizi uygulamaya koyduk. Bunların hepsi birbirinden önemli projeler. Sayfalardan Hayata gibi, Öncü Şahsiyetler gibi, Hayalimdeki Okul Bahçesi gibi birbirinden orijinal projeler… Ben bu tüm projelerin hazırlanmasında ve uygulanmasında emeği geçen okul müdürlerimize, öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve velilerimize teşekkür ediyorum.

Projeler tanıtıldı

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay’ın açılış konuşmasının ardından, program sunucuları Aydın Dakes ve Necla Kavlak tarafından ilçe genelinde yürütülen projelerin tanıtımları yapıldı. İlçe genelinde yürütülen projeler şu şekilde sıralandı.

-15 Temmuz Sergi-Sanat Projesi

-Sayfalardan Hayata Projesi

-Öncü Şahsiyetler Projesi

-Hayalimdeki Okul Bahçesi

-Silivri’nin Tarihi Yerlerini Keşfediyorum/Köprü- Dersimiz Silivri

İlçe genelinde yürütülen projelerin tanıtımlarının ardından da Silivri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Neslihan Kubat, Alipaşa Fethi Erkoç İlkokulu Müdür Yardımcısı Aylin Aydın, Gümüşyaka Anadolu Lisesi Öğretmenleri Utku Ölmez ve Alpay Çanta, Turgut Reis İlkokulu Öğretmeni Selda Tilev, Değirmenköy İMKB Çok Programlı Anadolu Lisesi Öğretmeni Esra Kakız, Abdullah Bilgingüllüoğlu Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi Öğretmenimiz Fatih Koşanay okullarının yürütmüş olduğu Avrupa Birliği projeleri hakkında bilgi paylaşımında bulundu.

Rumeli Üniversitesi ile işbirliği protokolü imzalandı

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Rumeli Üniversitesi ile yapmış olduğu işbirliği Rumeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Aynural ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay tarafından imzalanan protokol ile resmiyete kavuştu. Aynural protokolü imzaladıktan sonra şunları söyledi:

“Biliyorsunuz üniversitemiz kurulduğundan bu yana biz sadece üniversitede eğitim veren bir kurum olmamaya gayret gösterdik. Silivri’miz ve bölgemiz ile bütünleşen, bölgeye katkı sağlayan, bölgemizde gerek protokol gerekse halk ile kaynaşan bir üniversite olmayı hedefledik ve büyük oranda bu işi başardık. Çünkü üniversite olarak her türlü şeyde kapımız hem halkımıza, hem hocalarımıza hem de bürokrasimize açıktır ve açık tutmaya da gayret edeceğiz. Bugünkü işbirliğimizin de en önemli sebeplerinden bir tanesi de bu. Bundan sonra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’müzün Avrupa Birliği projelerinde ortaklaşa hareket ederek güçlendireceğiz diye ümit ediyorum. İşbirliğimizin hepimize hayırlı olmasını diliyorum.”

Ödüller sahiplerini buldu

İşbirliği protokolünün imzalanmasının ardından da “Sayfalardan Hayata” ve “Hayalimdeki Okul Bahçesi” projeleri kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi.

“Hayalimdeki Okul Bahçesi” projesinde dereceye giren okullar şu şekilde:

ANAOKULU:

1. Prof. Dr. Besim Üstünel Anaokulu

2. Abdullah-Aliye Can Anaokulu

3. Erguvan Anaokulu

İLKOKUL:

1. Büyükçavuşlu 60. Yıl Cumhuriyet İlkokulu

2. Yavuz Selim İlkokulu

3. Piri Mehmet Paşa İlkokulu

ORTAOKUL:

1. Silivri Ortaokulu

2. İBB Abdülezel Paşa Ortaokulu

3. Değirmenköy Atatürk Ortaokulu

İLKOKUL / ORTAOKUL:

1. Gazitepe İlkokulu/Ortaokulu

2. Fenerköy İlkokulu/Ortaokulu

3. Silivri Fatih İlkokulu/Ortaokulu

LİSE:

1. Prof. Dr. Fuat Sezgin Fen Lisesi

2. Selimpaşa İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

3. Selimpaşa Anadolu İmam Hatip Lisesi

“Sayfalardan Hayata” projesinde dereceye giren öğrenciler şu şekilde:

5. ve 6. SINIFLAR

1. Beyza Demir- Ertuğrul Gazi Ortaokulu

2. Hira Durusu Eren- Çizgi Koleji Ortaokulu

3. Esra Ataç- Gazi İmam Hatip Ortaokulu

7. ve 8. SINIFLAR

1. Salih Onur Kanbay- Çağrıbey Ortaokulu

2. Hatice Günay- Mimarsinan Ortaokulu

3. Ayça Dönmez- Ertuğrul Gazi Ortaokulu

4. Helin Kanat- Akören Ümit Aksun Ortaokulu

9. ve 10. SINIFLAR

1. İlayda Yeni- Hasan Sabriye Gümüş Anadolu Lisesi

2. Burçin Beste Özkan- Necip Sarıbekir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

3. Sema Gültekin- Atatürk Anadolu Lisesi

11. ve 12. SINIFLAR

1. Rukiye Ceylan- Prof. Dr. Fuat Sezgin Fen Lisesi

2. Sultan Nur Çelik- Hasan Sabriye Gümüş Anadolu Lisesi

3. Elif Şimşek- Silivri Anadolu Lisesi